המלצה: טלויזית 4K של סוני

TsachiE

New member
המלצה: טלויזית 4K של סוני

סרטון אנבוקסינג וקצת שימוש שעשיתי לטלויזיה שרכשתי. טלוזיה של חברת סוני מסדרת הברויה - XE70 עם מס דגם לגילגול - KD43XE7096BAEP

לאחר כארבעה חודשים איתה. עד כה יש לי 0 תקלות, והרבה הנאה. למרות שהטלויזה הזאת נחשבת בין הזולות בקטגוריה ( עלתה לי כ 2800 שקל) , ויש טלוזיות של סוני יקרות בהרבה מסדרות חדשות בהרבה שנחשבות "פרימיום" ; אני ממש לא מרגיש שהטלוזיה נחותה מהם בשום צורה.
הטלויזיה מראה תכנים ב4K בצורה איכותית ומרשימה, שלא לדבר על האיכות הנפלאה בHD רגיל.
התכנים והניווט בSMART TV נוחים ופשוטים ומהירים. יש למשל בשלט כפתור מהיר ליוטיוב וכפתור מהיר לנטפליקס. מאוד נח.
החיסרון היחיד שמצאתי, זה שהווי פיי מדי פעם מתנתק לי דרך הטלויזה, בעוד שהוויפי בבית עדיין עובד. אין לי מושג למה זה קורה...

לסיכום,. ממליץ בחום. המחיר בזאפ נע בין 2700- 3900 ש"ח

הנה סרטון קצר שעשיתי על הטלוזיה:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היי. לא הבנתי מה פשר הפוסט הזה... האם זו פרסומת למוצר?
הרי לא ביקשת עצה ולא שאלת לגבי הדרכה. לא היה כאן דיון על מסכים "דומים" ו... אין לי מושג מה רצית לומר.
וסתם ככה, לשם הבהרה...
לי יש סוני מסדרה 9 ויש לי מכר עם טלוויזיה מסידרה 7 (זו שכתבת עליה).
יש הבדל עצום בין יכולות המסכים הללו ואין שום מקום להשוות ביניהם.
אבל זה בסדר, כי יש הבדל רב במחיר, ולמחיר יש משמעות.

גם אצלי, וגם בטלוויזיה מסידרה 8 שנמצאת אצל חבר אחר, יש בעיות תמוהות.
אצלי החיבור למרשתת הוא קווי ולא וואי פיי, ובכל זאת, לפעמים מופיעה לי הודעה שאין חיבור לרשת. למה? לא יודע... בסוף זה מסתדר אבל זה מעצבן.

ואצל חברי, זה עם סידרה 8, בכל הפעלה הצג מראה שהוא מחובר ל-AV, ועליו לעבור ידנית לבורר המצבים בשלט, כדי לחזור להגדרת HDMI-1. ממש לא הבנתי מה ולמה, אבל זה לא אצלי ולא התערבתי. לדעתי הוא אמור לפנות לשירות!
הבעיה הגדולה היא, שישפאר כבר לא נותן שירות למותג סוני, ואת השירות נותנת חב' אלקטרוניקס פרו, שעליה נאמרו דברים כאלה ואחרים...

מוישה

לפעמים אדם מאוד מרוצה ממוצר שיש לו . והוא מספר לחברה על המוצר שעושה לו כייף
לי קרה מיקרה כזה . יש לי ממיר לוינים + עידן שעולה כ2000 ש,ח. קרסה לי מערכת ההפעלה . בפורום לווינים. שאלתי מה עושים. מנהל הפורום . שלח לי מערכת הפעלה שונה איכותית יותר . והתמונה הישתנתה לחלוטין לטובה בהרבה מימה שהייה לי
לדוגמה ערוץ טורקי משדר ב4K . תוכניות טבע . הראה שם תמונה של ים/אגם. חשבתי לרגע שהמים נישפחים מיתוך הTV על השוחן. ולא היפסקתי לפאר את התוכנה בפורום שם. מה האיכויות שלה
ליפעמים אדם מיתלהב ממוצר ומראה אותו לחברים שלו
גם את מערכת הסטראו שלי המאוד יקרה . צילמתי והראתי אותה בפורם הכחול
והחברה כתוב לי קומפלימטים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן.. ולא. בעולם היא די מצליחה. בארץ המכירות של סוני ירדו מאד
מי ששולט "הכי חזק" בשוק הישראלי זה סמסונג והשני בתור LG. לצערי, שירות הלקוחות של LG הפך להיות דוגמא למשהו שאסור שיהיה. ואגב, גם בתור מתליחן עולמי, סוני די ירדו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תראה. אין ספק, שסידרה 7 של סוני מציגה מכשיר, שנותן פייט די
סביר כנגד המתחרים, שמייצרים מסכים מעט זולים יותר ומוכרים אותם בכמויות גדולות בהרבה.

סביר מאד, שכשאתה לוקח מכשיר שמכיל מסך 4K HDR, אתה בהחלט עולה מדרגה, כשאתה משווה תמונה (אפילו בשידור HD), לתמונה המתקבלת במכשיר כזה לעומת מכשירי FHD של הדור הקודם.

אבל עובדה. . . ישבתי מול מסך מסידרה 7, ובהשוואה למה שאני רואה בביתי, פשוט אין מה להשוות. במקרים רבים, התמונה הופכת ל"משבצות", ועוברות מספר שניות, עד שהיא מתייצבת. אצלי, אתה לא רואה תופעה שכזו "כמעט" לעולם. ובכל זאת: הצבעים בסוני, מזכירים בצורה ברורה יותר את מה שבאמת קורה בטבע, להבדיל מהצבעים הפלורסצנטיים שתראה אצל מיטב המתחרים. ואגב, אני מדבר על השוואה של תכנים המוצגים ע"י ממירי יס בשני המקרים.
מה שיפה, זה שבחלק לא מבוטל מהמוצרים החדישים, הנטפליקס מובנה במכשיר, ובשלט יש לחצן מיוחד בעבור תכנים אלה. לחצן כזה אתה תמצא כמובן גם בסידרה 7 של סוני, כפי שכתב בעל השירשור.

ואגב, ל-LG יש כעת סידרה חדשה של מוצר זול יחסית (שהוא שווה כל שקל), יחסית לתמורה שהוא נותן בהתאם למחירו. מדובר בסידרת ה-UK6700Y 4K
ו/או UK6300Y 4K. בני רכש אחת כזו, ובגודל 50 אינטש, הוא השיג מוצר במחיר של 2,750 ש"ח. מדובר במסך IPS ובתכנת הפעלה web.O.S.4. דגם 2018, שנכנס בתנופה לשוק הישראלי לקראת המונדיאל. באמת מוצר לתפארת, כשאתה משווה תמורה למחיר. וכן, גם בו יש לחצן נטפליקס בשלט. ממש כיף.

EB10000

New member
LG לא OLED לא שווה אפילו 50 שח כי המסך IPS

מסך IPS טוב לחדרי תצוגה מוארים כמו שדות תעופה כדי להציג זמני טיסות באופן ברור מכל זווית צפיה

לצפיה בסרט, זה נראה ממש רע כי היא לא מסוגלת להציג שחור, ומציגה אפור במקום...

ה OLED של LG זה כבר סיפור אחר, אבל שם יש סכנת צריבה תמידית...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש שחושבים כמוך ויש שמעדיפים לחסוך במעות ולרכוש משהו סביר
ובמחיר שאינו מתקרב לOLED. למי שאינו יושב בחדר אפל, מסכי ה-IPS נותנים מענה לא רע, גם כשהם אינם יושבים ממש מול המסך. אז אם אתה יכול, אתה מוזמן להציג לי מסך 50 אינטש, במחיר נמוך מ-3 קש"ח ועם שחור מוחלט. נראה אותך...
ואגב, לא ראיתי כתבות המעידית כי מסכי ה-OLED נצרבים. לעתים קורה שכיתוב בהיר "נצבר" על המסך אבל אפשר לבצע "שטיפה" וזה עובר. אני כשלעצמי אעדיף עדיין מסכים אחרים, ולא OLED.

EB10000

New member
צבירה זה מטרד בפני עצמו, צריבה זה כבר פגם רציני שקיים ב LG

ראה סקירות ובדיקות של אתר RTINGS

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

הם בהחלט גילו שה OLED יכול להצרב לצמימוט ואז הלך המסך. אבל גם צבירה היא תופעה בעייתית כי אתה רואה לכלוכים ברקע בהיר... OLED היא טכנלוגיה זמנית כמו פלאסמה. בקרוב ה MICROLED יהפוך לתקן קבוע שישרוד למשך כמה עשורים כמו ה CRT... בנתיים, LCD LED עם FALD זה המסך העדיף ל 5 שנים הבאות..

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה לך! עד כה, קראתי בעיקר על צבירה ולא על צריבה במסכי OLED
אבל מי אני, שאטען כנגד מה שאחרים בדקו ומצאו?
ממילא, קשה לי להתלהב ממסך, שרמת התאורה המירבית שלו אינה גבוהה, והוא מתקשה להתמודד עם תכני ה-HDR, אף כי קראתי, שהמסכים שיצאו בשנת 2018 השתפרו לעומת קודמיהם. וכן... עובדה שסוני, לווה אופטה, פיליפס ופנסוניק בונים טלוויזיות סביב מסכי ה-OLED של LG, ומשמעות הדבר היא, שהם כן מאמינים בטכנולוגיה הזו, למרות שהם מייצרים גם מסכים אחרים וטובים משלהם.

ואגב, לי בבית יש סוני FALD, ואני מרוצה מאד מהביצועים שלה.
בניגוד לדעתך, מסכי הפלאזמה היו מסכים טובים מאד, והם היו "על המדפים" תקופה די ממושכת. הם הוסרו מפסי הייצור, לאחר שמרבית היצרנים עברו לייצר מסכי 4K - HDR ועם זה היה להם קשה להתמודד. אז.. התקופה חלפה לה לבלי שוב וחבל.

באותה מידה, ירדו מהמדפים גם המסכים שאנו מכנים אותם LCD, כשמדובר במסכים בעלי תאורה אחורית מסוג CCFL, כלומר, תאורת קתודה קרה פלואורסצנטית. במקומם צצו מסכי ה-LED השונים, כאשר הפאנל עצמו נותר אותו פאנל LCD כבעבר.

אז טוב. סמסונג יצא עם מסך שמכונה QLED ו-LG מקדם את ה-OLED. אבל אין לי בעיה, ואני בהחלט מסכים אתך, שמדובר בתקופת מעבר והמוצרים הללו לא יחזיקו מעמד לתקופה ממושכת בשוק.

אשמח לקבל מידע על המיקרולד, ואם תעביר קישור, אודה לך.
משה

רוב הזמן נח

Well-known member
כמו במסכי הפלזמה? היתה כתבה שהסבירה..

שממסכי הפלזמה רגישים לצריבות.
אבל יש להם בעיה נוספת וזה הצריבות הזמניות. זאת אומרת שמספיק שכמה שניות או דקות יש משהו (תמונה או כיתוב) במסך שנשאר, ושהתמונה מתחלפת יש צריבה זמנית של מה שהיה קודם. צריבה שנעלמת לבד אחרי כמה שניות/דקות.
&nbsp
מסכים עם הבעיה הזאת מאוד לא טובים לשמש כמסכי מחשב.
&nbsp
&nbsp

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היה לי מסך פלזמה של פיוניר, ולא ראיתי בו צריבות ולא צבירות.
נכון. השתדלתי שלא להשאיר בו תמונה "תקועה" לפרק זמן ממושך, וגם לא הארתי אותו במלוא עצמת התאורה האפשרית, אבל נהניתי ממנו מאד ממש עד לפני כשנה.
כמובן, שבמסכים של מותגים פחות יוקרתיים, היו תלונות כאלה ואחרות, וראיתי פלזמה של פיילוט, שבה נצרב הסמל של ערוץ 1 והותיר כתם שחור לנצח. אבל מי שקונה פיילוט? "מגיע לו".
וכדאי גם להודות בדבר מה נוסף: במסכי ה-OLED? הניסויים שנעשו לא היו ממש "הוגנים" כי האירו אותם עם אייקון קבוע למשך ימים ולא למשך שעות, עד שקרה הנזק. אבל אפשר להיכנס לסרטונים של וינסנט וללמוד מממצאיו. הוא עושה עבודה יפה והנה דוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=c-JJKg1Q_Yk

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עובדה היא, שגם סמסונג וגם סוני רוכשים מ-LG מסכי IPS ובונים
סביבם טלוויזיות משלהם. אינך יכול לבקש מצד אחד טלוויזיה שתעלה כשליש ממחירה של טלוויזית OLED (עם כל חסרונותיה כפי שהערת), ומן הצד השני, לבוא בטענות לגבי IPS או כל פיצ'ר אחר שמוטמע במכשיר הזול. מי שרוצה לחסוך, ימצא את ליין המוצרים שמותאם לכיסו, ומי שמוכן, ישלם עבור OLED או עבור כל שיטה יקרה אחרת.
חשוב רק לזכור, ש... מה שאתה רוכש היום ב-3,000-5,000, אלה מוצרים שלפני כשנתיים יכולת רק לחלום על כאלה.

TsachiE

New member
פרסומת? ממש לא

ראית את הערוץ שלי? ערוץ חובב עם סרטוני אנבוקסינג של מוצרים שאין בינהם שום קשר וואנס או אבר :)
חח הלוואי והייתי במצב שיש לי אפשרות לפרסם משהו בכסף.
סתם עושה סרטוני אנבוקסינג בתור תחביב כרגע, מיי ייתן ויום אחד זה גם יכניס כסף :)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אחלה. נחמד לרכוש מכשיר ולשתף בהנאה ממנו
.
ולא אגיד (כפי שכתבו אחרים) שמדובר במכשיר רע, גם אם באופן יחסי, יש זולים שמתחרים בו. אני כן מאמין, שמכשיר של סוני יחזיק זמן ממושך יותר מעמד ללא תקלות, וגם זה שווה משהו. אז תיהנה מהמכשיר ותכין עוד סרטי אנבוקסינג. בהצלחה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מצטער seeyou. הודעתך נמחקה עם כל האשכול אבל היא גם לא
רלוונטית כעת.

EB10000

New member
3000 שח בשביל 43 אינטש 60 הרץ?

משום מה התגובה הקודמת שלי נמחקה, אז אני ארשום אותה שוב ללא שימוש במילה "חרא" הפעם (ואגב יש לי טלוייה סוני ואני דיי אוהב את החברה הזאת), אבל 3000 שח למסך 43 אינטש ללא עיבוד תמונה שמאפשר צפיה בסרט 24P משידורי טלויזיה ב 50 או 60 הרץ ללא גמגומים, זו עסקה ממד גרועה!

אני לא מזמן החלפתי את ה סוני 50W808 שלי ב סמסונג 55NU8000 שהיא לא רק עם מעבד תמונה 120 הרץ, אלא גם תומכת באוות וידאו בקצב רענון 120 הרץ כולל קצב רענון משתנה בין 24 ל 120 עבור משחקי מחשב

רכשתי גם מתאם IR ומשקפיים - ערכת 3D VISION 2 של NVIDIA ב 100$ שהפכה את ה סמסונג לטלויזיה תלת ממד, אז בסוף לא הייתי צריך לוותר על 3D בשביל מסך 4K חדש.

התמונה שלה ב 1080P לאחר כיול כמעט משתווה לסוני 50 הישנה. נכון, לסוני עדיין יש יתרון קל באיכות הצבעים ועומק השחורים לעומת הסמסונג, אבל ממש בקושי מבחינים בזה, והגודל של הסמסונג מפצה על זה, גם הבהירות שלה גבוה מהסוני.

הסמסונג מתמחרת ב 5000 שח בארץ, אבל אפשר בקלות לקבל אותה ב 3200 שח עם אחריות סמליין מחנות מתמחה...

מה הופך את הסוני מהשרשור הזה לרכישה מטופשת...

תתחדש, בכל מקרה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
או קיי. כעת אמרת את דבריך בצורה נאותה והם יישארו.
איני מתווכח. השוק מפוצץ במסכים ברמות מחיר שונות. את חלקם ניתן באמת להשיג במחירי "מבצע" ולפעמים זה כדאי.
אני כן בעד מסך 4K, שנותן תמונה מאד חלקה ומפורטת. רק לידיעה כללית, כבר היום יש תכני 4K שניתן ליהנות מהם. כאלה ניתנים בממירי יס אולטרא וכאלה יש בנטפליקס. וכן. כאשר שודרו משחקי המונדיאל בערוץ 511, יכולת ליהנות בכיף משידור 4K איכותי, במידה שהיה לך ממיר תומך.

אני כן בעד מסך שיש בו סמארט עם תפריט web.O.S-4 וזכותי כן להעריך את יכולות ה-IPS. חוצמזה, אשאל אותך כך: ברור שמסך סוני מסידרה 9 יעלה על ביצועי ה-LG שהזכרתי. אבל כאשר התקציב מוגבל, מה תעדיף? לי נראה שזו הייתה בחירה לגמרי לא רעה. ומה לעשות? אותנו לא מעניינים פעלולי ה-3D!

אז או קיי. סידרה 7 של סוני אינה הבחירה הטובה ביותר, וגודל מסך של 43 אינץ' זה קצת קטן. אבל אם הלקוח נהנה? למה לשבור לו את השונג?

אדון מנהל

הוא הכניס את המילה "**" בדלת האחורית . אני הייתי מוחק גם את השורה הזו . ללא הפנינה הזו. להראות לו שאנחנו לא טמבלים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עזוב. אז כתב. אשכול אחד הורדתי לו. כעת הוא יקבל אזהרה, שלהבא
לא יכניס מלים כאלה אם מהדלת הקדמית ואם מהחלון האחורי.
אין לי כוונות לרדוף עד אבק אחר כל כותב... אז ניתן לו את הצ'אנס.

למעלה