המלצה לאוהבי הדגים:
לאוהבי-דגים אפויים ומעודנים: (דג אמנון - 0 פחמימות. )
בעבר ,מאכלי דגים היו אצלי נחשבים מעולים,, רק אם היו מבושלים ברוטב עגבניות ובתיבול חריף,
אבל,כנראה שעם הגיל ועם הסוכרת הכול ביחד,חוש הטעם נעשה מתון -והיום העדפה שלי לדג פחות חריף.
הפעם השתמשתי בדג -אמנון מפולט (,נקי מעצמות.)
ואפוי זמן קצר בתנור,עד לרבע שעה תקרה-וממש במינימום עבודה.
דג אמנון מומלץ וטעים,שגם ילדים מאוד אוהבים:
מתכון ל-10 נתחי דג -אמנון קפוא:
בשיטה שלי הכי מהירה לנטרול ריח-הים מהדגים:
ממלאים מי -ברז בחצי קערה גדולה,ומוסיפים 1/2 כוס חומץ בלבד,
מניחים פנימה את כול נתחי הדג הקפואים,לחצי דקה בלבד,
ומוציאים למגש גדול,כשה נתחים מונחים בצמידות זה ליד זה,
ומעל המנות הקפואות שבמגש, יוצקים מיץ- לימון סחוט,
ומברישים עם שן שום כתושה,וכעת הדג כעת נקי מכול ריחות -לוואי:
מכסים את מגש הדגים היטב בניילון נצמד,ומעבירים למקרר לשהייה של 12 -שעות של להפשרה איטית.
למחרת ,כמה דקות בלבד -לפני ארוחת הצהריים:
1) לחמם את תנור האפיה ל-200 מעלות חום ל-15 דקות בלבד.
2) מכינים תערובת לתיבול הדגים:
בקערה קטנה מערבבים:
5 כפות שמן-זית,
5 שיני שום כתושות,
3/4 כף פפריקה,
כפית כמון ,
כפית כורכום,
כפית מלח
רבע כפית פלפל-שחור.
ולערבב היטב.
3) בתבנית הגדולה של התנור מזלפים מעט מים ,ומניחים ניר- אפיה גדול,מהדקים את ניר האפיה- לתחתית התבנית הלחה.
את מנות הדג מניחים בתבנית עם ניר -האפיה ,כשהחלק הבהיר כלפי מעלה,ועור הדג מונח על ניר -האפיה ומברישים את נתחי הדג בתערובת -התבלינים.
לבסוף לזלף /לרסס במעט טיפות -שמן מעל כול נתחי -הדג,
ולהכניס לתנור למקסימום רבע שעה,
(לתנור המחומם ל- 200 מעלות חום.)
לאחר 15 דקות אפייה ,נתחי הדג יוצאים מהתנור מוזהבים ועסיסיים.
להניח בצלחות עם רבעי -לימון.
דג מעודן מעולה לסוכרתיים כי אין בו פחמימות.
ונפלא בתוספת סלט טרי.
דג אמנון הוא מאוד קל להכנה- וכמעט בכלום עבודה.
תכינו גם אתם - וההצלחה מובטחת.
לאוהבי-דגים אפויים ומעודנים: (דג אמנון - 0 פחמימות. )
בעבר ,מאכלי דגים היו אצלי נחשבים מעולים,, רק אם היו מבושלים ברוטב עגבניות ובתיבול חריף,
אבל,כנראה שעם הגיל ועם הסוכרת הכול ביחד,חוש הטעם נעשה מתון -והיום העדפה שלי לדג פחות חריף.
הפעם השתמשתי בדג -אמנון מפולט (,נקי מעצמות.)
ואפוי זמן קצר בתנור,עד לרבע שעה תקרה-וממש במינימום עבודה.
דג אמנון מומלץ וטעים,שגם ילדים מאוד אוהבים:
מתכון ל-10 נתחי דג -אמנון קפוא:
בשיטה שלי הכי מהירה לנטרול ריח-הים מהדגים:
ממלאים מי -ברז בחצי קערה גדולה,ומוסיפים 1/2 כוס חומץ בלבד,
מניחים פנימה את כול נתחי הדג הקפואים,לחצי דקה בלבד,
ומוציאים למגש גדול,כשה נתחים מונחים בצמידות זה ליד זה,
ומעל המנות הקפואות שבמגש, יוצקים מיץ- לימון סחוט,
ומברישים עם שן שום כתושה,וכעת הדג כעת נקי מכול ריחות -לוואי:
מכסים את מגש הדגים היטב בניילון נצמד,ומעבירים למקרר לשהייה של 12 -שעות של להפשרה איטית.
למחרת ,כמה דקות בלבד -לפני ארוחת הצהריים:
1) לחמם את תנור האפיה ל-200 מעלות חום ל-15 דקות בלבד.
2) מכינים תערובת לתיבול הדגים:
בקערה קטנה מערבבים:
5 כפות שמן-זית,
5 שיני שום כתושות,
3/4 כף פפריקה,
כפית כמון ,
כפית כורכום,
כפית מלח
רבע כפית פלפל-שחור.
ולערבב היטב.
3) בתבנית הגדולה של התנור מזלפים מעט מים ,ומניחים ניר- אפיה גדול,מהדקים את ניר האפיה- לתחתית התבנית הלחה.
את מנות הדג מניחים בתבנית עם ניר -האפיה ,כשהחלק הבהיר כלפי מעלה,ועור הדג מונח על ניר -האפיה ומברישים את נתחי הדג בתערובת -התבלינים.
לבסוף לזלף /לרסס במעט טיפות -שמן מעל כול נתחי -הדג,
ולהכניס לתנור למקסימום רבע שעה,
(לתנור המחומם ל- 200 מעלות חום.)
לאחר 15 דקות אפייה ,נתחי הדג יוצאים מהתנור מוזהבים ועסיסיים.
להניח בצלחות עם רבעי -לימון.
דג מעודן מעולה לסוכרתיים כי אין בו פחמימות.
ונפלא בתוספת סלט טרי.
דג אמנון הוא מאוד קל להכנה- וכמעט בכלום עבודה.
תכינו גם אתם - וההצלחה מובטחת.