המלצה לאוהבי התירס והגבינות :
הכנתי מאפה תירס וגבינות ממש קל להכנה ומאוד טעים:
המצרכים:
כוס גרגרי תירס.
3 ביצים
3 כפות שמן זית
200 גרם קוטג'
5 כפות יוגורט
3 כפות קמח -מלא
1/3 כפית אבקת-אפיה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמיר קצוץ
כפית אבקת שום.(מי שאוהב.)
6 כפות גבינה צהובה מגורדת.
ההכנה:
1.מערבבים את כול המצרכים בקערה .
2.בתבנית אינגליש-קייק ,או תבנית חד פעמית קטנה-מרובעת מניחים ניר -אפייה משומן בכף וחצי שמן.
יוצקים לתוך התבנית את התערובת שבקערה.
3.אופים בתנור שחומם 10 דקות מראש 180 מעלות חום ,
לאפות עד שמזהיב (במשך 25 דקות בערך.)
הופכים לצד השני לעוד 10 15 דקות ,עד להזהבה, מוציאים מהתנור עד שמצטנן לטמפרטורת החדר ,ונהנים ממאפה קליל ומאוד וטעים.
מתאים ליד סלט-ירקות רענן ,עם זיתים.
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים .(במידה ויישאר משהו.)
מאפה טעים ,אצלינו מאוד אהוב על הגדולים ועל הילדים הקטנים שמגיעים לביקור.
תכינו ותהנו.
הכנתי מאפה תירס וגבינות ממש קל להכנה ומאוד טעים:
המצרכים:
כוס גרגרי תירס.
3 ביצים
3 כפות שמן זית
200 גרם קוטג'
5 כפות יוגורט
3 כפות קמח -מלא
1/3 כפית אבקת-אפיה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמיר קצוץ
כפית אבקת שום.(מי שאוהב.)
6 כפות גבינה צהובה מגורדת.
ההכנה:
1.מערבבים את כול המצרכים בקערה .
2.בתבנית אינגליש-קייק ,או תבנית חד פעמית קטנה-מרובעת מניחים ניר -אפייה משומן בכף וחצי שמן.
יוצקים לתוך התבנית את התערובת שבקערה.
3.אופים בתנור שחומם 10 דקות מראש 180 מעלות חום ,
לאפות עד שמזהיב (במשך 25 דקות בערך.)
הופכים לצד השני לעוד 10 15 דקות ,עד להזהבה, מוציאים מהתנור עד שמצטנן לטמפרטורת החדר ,ונהנים ממאפה קליל ומאוד וטעים.
מתאים ליד סלט-ירקות רענן ,עם זיתים.
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים .(במידה ויישאר משהו.)
מאפה טעים ,אצלינו מאוד אהוב על הגדולים ועל הילדים הקטנים שמגיעים לביקור.
תכינו ותהנו.