בפריזר הייתה לי חבילת מדליוני -תרד ,ובמקרר גבינת חמד (גבינה זו במרקם מעודן אבל היא די מלוחה,ומשתלבת נפלא עם התרד.)
הכנתי פשטידה מיוחדת בטעם נפלא וגם משביעה: (על פי מתכון שבעבר גזרתי מהעיתון.)
פשטידת תרד הכי טעימה שיש: (30 דקות עבודה במטבח + 45 דקות אפייה ,ויש לכם מאפה משובח בטעמים.)
דרך ההכנה:
1 ) בסיר עם מים חמים ומבעבעים ,לבשל עד לריכוך -מלא , 400 גרם אטריות-ביצים בינוניות. (כך צריך להיות רשום על השקית.)
ולבדוק לאחר 10 -12 דקות שהאטריות רכות , ולסנן במסננת גדולה,לצנן ולחלק את כמות האטריות ל-2 חלקים.
2) מדליוני -התרד הקפואים להניחם במסננת שעומדת מעל סיר עם ליטר מים רותחים מעל אש בינונית, לאחר- 5 דקות, יפשיר התרד מחום האדים,
לכבות אש ולהשאיר שיצטנן כ- 10 דקות , ואז לסחוט היטב מהנוזלים,ולהשאיר במסננת.
3) בינתיים ,לטגן בצל בינוני קצוץ במחבת 3 כפות -שמן - עד שיהפוך להיות שקוף .
4) להניח בתוך כלי 200 גרם גבינה צהובה מגוררת.
5) בקערה גדולה מערבבים את התרד הסחוט מהנוזלים ביחד עם 1/2 כפית תבלין אגוז -מוסקאט,
ומוסיפים חבילת גבינת -חמד מפוררת.
להוסיף חקערת התרד את הבצל המטוגן שבינתיים הצטנן,
להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב הכול ביחד.
להוסיף 100 גרם גבינה צהובה מוסיפים ומערבבים .
(את שאר כמות הגבינה -הצהובה המגוררת, 100 הגרם שנותרו ,שומרים לסוף -לפיזור מעל הפשטידה.)
בשלב זה מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות חום.
וניגשים להרכבת הפשטידה:
בקערת פיירקס עגולה מס' 26, (אפשר בתבנית עגולה מס' 28)
להבריש את תבנית הפיירס ב-2 כפות שמן ,
לצקת לתבנית מחצית מכמות האטריות המבושלות ולישר לשכבה אחת,
מעל שכבת האטריות יוצקים את כל תערובת התרד -והגבינות שבקערה,
ומעל מכסים בכמות האטריות שנותרה ,(לסדר שכבת אטריות אחידה שתכסה את כל מלית התרד.)
מברישים מעל הפשטידה בכף שמן, ומפזרים מעל הכל את הגבינה הצהובה שנותרה ,וכף פפריקה -מתוקה,לקבלת מאפה בגוון יפה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-50 דקות. (כדאי לבדוק לאחר 45 דקות אם יש גוון מוזהב לפשטידה- זה סימן שהיא מוכנה.)
אפשר להכין ערב מראש ולשמור במקרר ולחמם למחרת בחום נמוך.(70 מעלות.)
תענוג בימים הקרירים להינות מפשטידה חמימה, תכינו ותהנו !
הכנתי פשטידה מיוחדת בטעם נפלא וגם משביעה: (על פי מתכון שבעבר גזרתי מהעיתון.)
פשטידת תרד הכי טעימה שיש: (30 דקות עבודה במטבח + 45 דקות אפייה ,ויש לכם מאפה משובח בטעמים.)
דרך ההכנה:
1 ) בסיר עם מים חמים ומבעבעים ,לבשל עד לריכוך -מלא , 400 גרם אטריות-ביצים בינוניות. (כך צריך להיות רשום על השקית.)
ולבדוק לאחר 10 -12 דקות שהאטריות רכות , ולסנן במסננת גדולה,לצנן ולחלק את כמות האטריות ל-2 חלקים.
2) מדליוני -התרד הקפואים להניחם במסננת שעומדת מעל סיר עם ליטר מים רותחים מעל אש בינונית, לאחר- 5 דקות, יפשיר התרד מחום האדים,
לכבות אש ולהשאיר שיצטנן כ- 10 דקות , ואז לסחוט היטב מהנוזלים,ולהשאיר במסננת.
3) בינתיים ,לטגן בצל בינוני קצוץ במחבת 3 כפות -שמן - עד שיהפוך להיות שקוף .
4) להניח בתוך כלי 200 גרם גבינה צהובה מגוררת.
5) בקערה גדולה מערבבים את התרד הסחוט מהנוזלים ביחד עם 1/2 כפית תבלין אגוז -מוסקאט,
ומוסיפים חבילת גבינת -חמד מפוררת.
להוסיף חקערת התרד את הבצל המטוגן שבינתיים הצטנן,
להוסיף 4 ביצים ולערבב היטב הכול ביחד.
להוסיף 100 גרם גבינה צהובה מוסיפים ומערבבים .
(את שאר כמות הגבינה -הצהובה המגוררת, 100 הגרם שנותרו ,שומרים לסוף -לפיזור מעל הפשטידה.)
בשלב זה מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות חום.
וניגשים להרכבת הפשטידה:
בקערת פיירקס עגולה מס' 26, (אפשר בתבנית עגולה מס' 28)
להבריש את תבנית הפיירס ב-2 כפות שמן ,
לצקת לתבנית מחצית מכמות האטריות המבושלות ולישר לשכבה אחת,
מעל שכבת האטריות יוצקים את כל תערובת התרד -והגבינות שבקערה,
ומעל מכסים בכמות האטריות שנותרה ,(לסדר שכבת אטריות אחידה שתכסה את כל מלית התרד.)
מברישים מעל הפשטידה בכף שמן, ומפזרים מעל הכל את הגבינה הצהובה שנותרה ,וכף פפריקה -מתוקה,לקבלת מאפה בגוון יפה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-50 דקות. (כדאי לבדוק לאחר 45 דקות אם יש גוון מוזהב לפשטידה- זה סימן שהיא מוכנה.)
אפשר להכין ערב מראש ולשמור במקרר ולחמם למחרת בחום נמוך.(70 מעלות.)
תענוג בימים הקרירים להינות מפשטידה חמימה, תכינו ותהנו !