המלצה לאוכל לאירוח לילד עם אלרגיה לבוטנים ובי

galya13

New member
המלצה לאוכל לאירוח לילד עם אלרגיה לבוטנים ובי

וביצים. מחר אנחנו מארחים כמה זוגות חברים וילד של אחת מהזוגות אלרגי לביצים ובוטנים, אגוזים.... אני מכינה פשטידה, לביבות וכו'... יהיו גם סופגניות שגם אסור לו בגלל הביצים וכל מיני שטויות כמו במבות, צ'יפס וכו'.... מה אפשר להכין לילד הזה שמותר לו? האם יש עצות, טיפים? קודם כל האם מוכרים סופגניות ללא ביצים, יש דבר כזה? ואיזה עוד מאכל אפשר להכין שמותר לו?

p e b b l e

New member
אפשר להכין כמעט הכל ללא ביצים וללא אגוזים

אפשר להכין פשטידות ולביבות ללא ביצים, אפשר להכין סופגניות ועוגות ללא ביצים ואגוזים ועוד הרבה דברים אחרים. אם את רוצה מתכונים למאכלים ספציפיים רק תאמרי. בהחלט יש סופגניות ללא ביצים, פשוט צריך לברר במאפיות. אפשר גם להכין סופגניות ללא ביצים, אני למשל הכנתי אתמול. מה הבעיה של הילד עם צ'יפס?

d a p h n a

New member
קודם כל, צריך לברר מה ההקדפה בעניין האגוזים

אלרגיה לאגוזים ובוטנים עלולה להיות אלרגיה מאוד מאוד קשה, שבה כמות מזערית של אגוזים יכולה לגרום לשוק אנפליקטי. לכן, לפני שמארחים אותם, יש לברר האם מדובר על רגישות ברמה הזו, ובמידה וכן, הייתי ממליצה לא להגיש במבה (מספיק שמישהו נוגע בבמבה ואז נוגע במשהו אחר שהילד כאן אוכל, וזה יכול להגמר מאוד רע), ובנוסף בודקת האם יש צורך לבדוק את המוצרים שכן משתמשים בהם כדי לוודא שהם לא עלולים להכיל שאריות אגוזים/בוטנים. סליחה אם זה נשמע היסטרי, אבל במקרה של אלרגיה לאגוזים/בוטנים אני לא משחקת משחקים. זו יכולה להיות אלרגיה מאוד מאוד מאוד חמורה. לגבי היתר, אני חושבת שבהחלט אפשר להכין אוכל טעים בלי ביצים. אפשר למשל להכין פשטידות עם תחתית מבצק פילו או בצק עלים (במידה ויש בצק עלים ללא ביצים. לא בדקתי), ולהכין פשוט מילוי של ירקות וגבינות, בלי ביצים. אפשר גם לחפש באתרים של אוכל טבעוני רעיונות לדברים ללא ביצים.

למעלה