המלצה לאופני כביש רמת כניסה

המלצה לאופני כביש רמת כניסה

חושב לטעום מהתחום אבל ממש בקטנה, לרכב בעיר שלי בשעות בוקר מוקדמות כשאין תנועה, אפילו לא חושב לצאת מהעיר.
רוצה אופניים עם תנוחה יחסית זקופה, רוצה חדש, פחות כאב ראש מיד שניה , גם אין לי את הידע לבחון תקינות אופניים כאלה.
הקיצר רוצה להוציא את המינימום אבל מעוניין באופניים שלא יגבילו אותי ושלא יחייבו שידרוג.
אופניים כמו merida ride 100 שהן באמת הכי בסיסיות יספיקו?
זה שההילוכים וכל השאר זה באמת רמת כניסה יפריע לי במשהו?
תודה

MrRoadRunner

New member
כן, יספיקו בהחלט. אגב, לרוב הרוכבים

לא האופניים הם שמגבילים...

ItsikH

Member
בעיני אין הצדקה למונח "כניסה", אם זה טוב - זה טוב וזהו
השיקול העיקרי בבחירה אינו ה"רמה" של הרכיבים - יחס העברה כדוגמא עיקרית כלל לא תלוי ברמת הרכיבים - בימינו גם הרכיבים הבסיסיים ביותר הם אמינים. בכל מקרה חדש עדיף על משומש, לא רק בגלל שיקול התחזוקה - רכיבים חדשים עובדים טוב יותר.

ItsikH

Member
עודד ענה לך מעלינו, איני מכיר את הרכיבים הספציפיים אבל
שני דגשים עקריים שכלל לא תלויים בטיב הרכיבים:
  • מידה - אין צורך למטרה שציינת לרוץ ולשלם ל"מודד מוסמך" [כן, יש דבר כזה מדידה מקצועית, אם כי "הסמכה" אין...], אבל המידה חייבת להתאים לך, והתאמה פרטנית [בעיקר בחירת אורך הסטם] גם נדרשת - בחנויות המקצועיות עושים זאת ממילא כחלק מהקניה.
  • יחסי העברה - המקובל והמומלץ הוא קראנק קומפקט [שהוא לרוב 50/34], מספר הגלגל"שים בקסטה פחות חשוב כמו הטווח שלה - מומלץ 11/28 כסטנדרט נפוץ, או לפחות קרוב לזה.

תודה רבה, יש לך המלצה לחנות בתל אביב?

כזו שבה ידעו להתאים לי מידה והתאמה?
אגב , הגובה שלי 1.80

ItsikH

Member
בת"א יש מבחר, אתקשה להמליץ ספציפית כי
כמעט בכולן אני מכיר מישהו ועלול להעלב אם לא אזכיר...
כמה לדוגמא בחשמונאים:
  • ריסייקל [DAA לשעבר]
  • עמית לוינזון
  • CTC [טרק]
  • בייק קלאב
  • מצמן [דרך פ"ת בסוף החשמונאים]
  • סלאלום [בקצה השני של החשמונאים] - לדעתי כתובת לא רעה לברור ראשוני של צרכיך, כי זו חנות שמתמחה במגוון סגנונות רחב.

למעלה