המלצה לאופני כניסה לתחום

המלצה לאופני כניסה לתחום

שלום, אני רוכב עירוני על אופני שטח וקצת בא לי לטעום רכיבת כביש.
אני ממש לא רואה את עצמי רציני בקטע (מפחד לרכב בכביש) , מתכנן לנסוע בשעות שקטות בעיר שלי (באר שבע), למטרת כושר וכיף.
פשוט רוצה גיוון וטעם אחר מאופני השטח.
אני רוצה המלצה לאופניים זולות (עד 3000 ) שיהיו עם מכלולים סבירים אם אפשר, ותנוחת רכיבה לא מאוד שפופה (חשוב לי).
איזו מידה אני צריך (יודע שזה תלוי דגם אבל בכל זאת שאקבל מושג כללי), אני 1.80.אם אני נופל בין מידות לקחת את המידה הקטנה או הגדולה?
תנו לי בבקשה המלצה לדגמים ספציפיים.
מה דעתכם על הרידלי האלה?
http://rocknroad.co.il/product/ridley-fenix-a20-tiagra-mega-sale/

rubber duck

New member
ברוך הבא

לפי מה שאתה מתאר , אינני בטוח שאתה מחפש אופני כביש
סביר להניח שיותר אופני עיר מהירות ( יש לכמה יצרנים דגמים כאלו )

לפי הגובה שלך אתה בכיוון מידה של 54 עד 56
אבל זה מאד משתנה
יש רוכבים שיעדיפו מידה גדולה ואחרים קטנה
הכל עיניין של נוחות

ייהתקציב שהצגת יאפשר רכישה של אופניים משומשים ברמה טובה או אופניים חדשים ברמה נמוכה למדי ( כניסה מינימלית )

אישית הייתי מחפש אופני סייקלו קרוס משומשים , אין הרבה כאלו מאחר והתחום עדיין לא מאד נפוץ
מרכיב להם צמיגי סמי סליק ברוחב 32 מילימטרים או 28
ולא עושה שום דבר מעבר

בהצלחה

שרון

חשבתי גם בכיוון של סייקלו/גרבל

חשוב להגיד שהאופניים לא יבואו במקום הקיימות אלא בנוסף..אני פשוט רוצה לטעום מהכביש.
בגלל שאני לא אוהב לקנות ולשדרג איזה דגם תמליץ לי כאשר אתה לוקח בחשבון שאין לי שום כוונה לרכב בינעירוני אלא רק בתוך העיר ככה שהשימוש יהיה מוגבל אבל עדיין שיהיו לאופניים מיכלולים טובים שיספקו רכיבה חלקה ונעימה?
(בתקציב של סביב החמש)

rubber duck

New member
ברגע שמחקת את התחום הבינעירוני

הורסת לחלוטין את הצורך באופנ י כביש
אופני סייקלו משומשים יהיו אופציה נהדרת

על מה לשים דגש
אין נקודה ספציפית
אל תחפש מכללוי קצה אלא את הבסיס ושיהיה תקין
בלמים חישוק או דיסק ( מה שתמצא )
גלגלי 700 , צמיגים ברוחב שבין 28 ל 32 ( גם יותר יהיה בסדר , טיפה על חשבון מהירות

שרון

ואולי אשאל קצת אחרת

איזה מיכלולים צריכים להיות לאופניים לדעתך על מנת לספק חוויה נעימה ואמינה (למתחיל כמוני בלי שום נקודת השוואה), מה לחפש במפרט?

tulkin

New member
עושה רושם שאתה מתכוון לאופני עיר...

ככה גם אני התחלתי לפני 3 שנים לערך. היו לי (עדיין יש לי) כאלה:
http://www.recycles.co.il/urban-bikes-quick-4-16
ומאז רכבתי עליהם אלפי קילומטרים. במקום לרכב בעיר, רכבתי עליהם מעיר לעיר (נניח, מאילת לתל אביב) והם החזיקו מעמד (ואותי) יפה. הן בעליל לא מתאימות לאופי הרכיבה שלי היום, אבל למה שאתה מתאר הן מתאימות כמו כפפה ליד. יש כמובן דגמים דומים לכל אחד מהמותגים הגדולים (לטרק יש את הסדרה של 7.X, לספשלייזד יש סדרת ה"סירוס")
&nbsp
אחד ההבדלים המרכזיים הוא הכידון השטוח לעומת כידון הכביש. בהתחלה, כאחד שהגיע מרכיבת שטח דווקא קסם לי הכידון השטוח, היום זה הדבר העיקרי שמפריע לי. אבל כאמור - לצרכים שאתה מתאר, זה לא נראה לי הבדל משמעותי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

חוריפיש

New member
קרניים יכולות להיות פתרון לא רע לעניין הכידון השטוח

זה מוסיף עוד 2 או 3 צורות אחיזה. למעשה, מאז שהתקנתי כאלו, אני "על הקרניים" כל זמן שאני לא צריך בלמים זמינים (מהירות גבוהה באיזור צפוף בעיר וכו'). זה הרבה יותר נוח.

חוריפיש

New member
כמה דברים

ברוזן ומינץ היה מבצע עד לפני כמה ימים. היו שם אופני כביש רמת כניסה של מרידה במחירים של 1500 עד 2100 ש"ח (דגמי 2014 או 2015). אני לא זוכר את המידות שהיו להם, אבל לדעתי שווה לקפוץ לשם לראות מה יש להם ובאילו מחירים.

מעבר לכך, אני מסכים עם tulkin. נראה שמה שאתה מחפש זה אופני עיר (או הייבריד). יש כאלו לספשלייזד, טרק, קנונדייל, ג'יאנט ולדעתי גם ליצרים נוספים. תנוחת הרכיבה בהם היא קצת זקופה יותר והגלגלים רחבים יותר. קח בחשבון שאם תתמכר, אתה עלול להתחרט על כך שלא הלכת על אופני כביש מלכתחילה. שמעתי על כאלו שהתחרטו, וגם לי לפעמים יש רגעי חרטה (עד שאני נזכר ביתרון של הייבריד על אופני כביש).

היי

הבעיה שלי היא שאני אוהב אופניים , רוצה לרכב על כל הסוגים (שיכוך מלא,כביש, הייבריד, גרבל/סייקל) ולא יודע מה להחליט, אני רק יודע שממש בא לי להתחדש במשהו, מצד שני רוצה לקחת החלטה נכונה.
אני גם לא רוצה מכלולים פשוטים, יש לי טרק 8 הילוכים ולפחות בקטע הזה חייב שידרוג.זה למה לא פוזל יותר מידי לכיוון הייבריד כמו הקנונדייל קוויק למרות שאולי אפשר לשדרג להם הילוכים.
כרגע אני מסתכל על אופניי סייקלקרוס , אולי אחרי שאעשה סבב חנויות בתל אביב כמו שאני מתכנן (אני באר שבעי) אחכים בנוגע למה רוצה/מתאים לי.חיפשתי פה בבאר שבע מישהו שישאיל/ישכיר לי אופני שיכוך מלא, או ז"ק 29 (עוד אופציה שחושב עלייה) לכמה שעות כדי שאבין אם זה מתאים ונוח אבל לא מצאתי.
מאופני כביש לפי דעתי אוכל להנות אבל השימוש יהיה מאוד מוגבל (אני רוכב עירוני שיורד ועולה המון מדרכות, לפעמים במהירות גדולה ואופני כביש לא ישרדו את זה).

חוריפיש

New member
לכל יצרן יש סידרה שלמה של הייבריד

ככל שתעלה במעלה הסדרה, תקבל מכלולים יותר טובים. אני מכיר את הסדרה של טרק, אבל מניח שזה דומה גם אצל יצרניות אחרות: ככל שתעלה במעלה הסדרה תקבל מכלולים טובים יותר (עם יותר הילוכים) והאופניים יהיו "כבישיים" יותר. עד Trek 7.4 fx, המיכלולים יהיו של אופני הרים. החל מ-7.5 (או 7.6) המכלולים יהיו של אופני כביש. הצמיגים יהפכו לדקים יותר וכו'.
אבל לא הייתי ממליץ לך על הייבריד כיוון שנראה שבסופו של דבר לא תהיה לגמרי מרוצה אם תלך על הכיוון הזה (עניין סובייקטיבי, מקריאת הודעותיך).
לגבי סייקלוקרוס, נדמה לי שכאן הבעיה היא התקציב.
מה מפריע לך ב-8 הילוכים?

הבעיה היא שיבואנים לא מביאים את כל הסדרה

רק דגמים נבחרים, בעיה יותר קשה היא שלרוב הם לא מביאים את הדגמים היותר משתלמים אלא דגמי כניסה ודגמי קצה.
לגבי ההילוכים, עניין של אמינות.
אני מניח שמערכות הילוכים יותר מתקדמות עובדות בצורה יותר חלקה ומדוייקת לאורך זמן.
חוצמזה שמערכות 8 הילוכים באות עם מכלולים פשוטים ולי בא משהו קצת יותר טוב.

זכיר

New member
מערכת הילוכים חלקה ומדוייקת

מתקבלת מכיוון טוב של המערכת ולא מעלות המערכת. למעט הקפיצה הטכנולוגית בין מערכת מכנית לבין מערכת חשמלית שלהבנתי בכלל לא קרובה ללהיות על הפרק, כל מערכת הילוכים כביש שתרכוש תתן לך את אותה חלקות ואת אותו הדיוק.
&nbsp
למסקנה הזו הגעתי בעקבות שימוש במערכת הילוכים לכביש שנחשבת נחותה מבחינת מחיר. היא חלקה והיא מדוייקת.
&nbsp
מה שכן, אם תרצה בעתיד לשדרג גלגלים (רצון יותר הגיוני משדרוג מערכת הילוכים), יהיה לך מבחר קטן יותר או מסובך יותר במערכות של 9 גלגשים ודרומה.

rubber duck

New member
המערכות הפשוטות הן מערכות מוכחות

בשימנו לרוב יש זליגת טכנולוגיה
מערכת Sora של היום היא למעשה מערכת Tiagraש ל לפני שנתיים או 3 ולמעשה מערת 105 של עוד כמה שנים קודם לכן
השינויים הם מינוריים

הטכנולוגיה שפותחה והיא מאד אמינה תיתן שירות טוב

אני כמובן מעדיף מערכות מתקדמות יותר
אלא שיש להן מחיר .........

שרון

ItsikH

Member
ב"ש וסביבתה מנסיוני לא הכי בטוחה לאופני כביש
יש אי אילו שבילי אופניים - מומלץ ועדיף - ויש כבישים נטושים בצידה המערבי, דובר על השמשתם לטובת רוכבים, איני יודע מה נסגר בענין.
אין צורך בסייקלו מנסיוני לצורך רכיבה בדרכים משובשות, די בגלגלים חזקים ובנויים היטב, עם צמיגים עמידים דוגמת בונטרגר הארד קייס [יש עוד דגמים כאלו]. אפילו בדרכי עפר זה עובד כל זמן שהן כבושות היטב ולא תחוחות.

חוריפיש

New member
בסייקלוקרוס אני לא מבין

או באופן כללי באופניים (אני חדש בסיפור), לכן אני לא יכול לעזור לך בנושא, אבל ראיתי אופני סייקלוקרוס במחירים נמוכים יותר.

למעלה