המלצה לאורטופד

ליז126

New member
המלצה לאורטופד

שלום לכולם,
אני חדשה פה,בהריון שבוע 28 וגילו לקטנטונת קלאב פוט דו"צ. והבעיה קצת יותר מורכבת כי אני בהריון בסיכון גבוה וסיכוי גבוה ללידה מוקדמת בעזרת השם שאצליח לסחוב עוד טיפה.
השאלה אם מישהו מכיר אורטופד ילדים שמומחה לקלאב פוט ולטיפול לפגים אם בכלל מטפלים בפגים במקרה הזה.
אני מודאגת מאוד ובכלל לא מבינה לאיזה קושי אני נכנסת.
אודה לכם לתשובות מהירות אני רוצה לנסות להתייעץ עם רופא לפני שאלד .
שבת שלום לכולם

פרלמנים

New member
מאחלת לך שתסחבי עוד הרבה ימים

ברוכה הבאה!
מאיזה איזור אתם בארץ?
בדרך כלל ממתינים למשקל מסוים לפני שמתחילים לטפל, ומוודאים שבעיות פגות למיניהן כבר לא מהוות בעיה. יותר חשוב לייצב את המשקל, הנשימה וכו'.
יש רופאים שמתחילים לטפל במשקל של 2.5 ק"ג, ויש הממתינים ל 3 ק"ג.
תעברו את הלידה, ובקשו מאורטופד ילדים שיעשה הערכת מצב וחוות דעת.
חשוב מאוד: איפה אתם מתכננים ללדת?

ג'סיקה

חמדול

New member
ברוכה הבאה

אנחנו מטופלים אצל ד"ר אבי פנסקי בהדסה עין כרם כמעט ארבעה חודשים. אם את מהאזור אני מאוד ממליצה עליו. הוא מקצועי מאוד וגם נחמד ומסביר לעומק בכל פגישה עם הרבה סבלנות. אין לי מושג לגבי הטיפול בפגים אבל גם כך לא חייבים לטפל ישר אחרי הלידה אפשר גם כמה שבועות אחרי הלידה להתחיל את הטיפול. כל רופא והשיטה שלו. לדעתי תקבעי תור להתייעצות כבר עכשיו עם אורטופד ילדים כדי להרגיע. אם את רוצה להיות מטופלת בהדסה את יכולה לקבוע תור להתייעצות דרך הזימון תורים הכללי לד"ר פנסקי או ד"ר למדן. שניהם מקסימים! לא יהיה לך מה לדאוג אם תהיי בידיים שלהם.
בהצלחה ולידה קלה

תשובה

הי ליז, אני אימא לתאומות בנות שנה וחודשיים. אבחנו אצל אחת מהן קלאב פוט דוצ כשכמובן החשש ללידת פגים הדהדה כל הזמן שכן זה תאומות. אחרי בירורים אצל הרבה רופאים הבנו שאם היא תצא פגית יחכו עד שהיא תגיע למשקל מסוים ורק אז ישימו לה את הגבסים. כל הרופאים היו תמימי דעים לגבי זה כך שאין המלצה לרופא ספציפי.. למרות שאני מטופלת אצל שינדלר ואני מתה עליו. אין צורך לדאוג.. מאחלת לך שתסחבי כמוני ותלדי בשלום!!

ברוכה המצטרפת

אנחנו הגענו לפגיה בעין כרם (שבוע 33).
הדר נולדה עם ק"פ קל ברגל ימין.
לפגיה הגיעה פיזיותרפיסטית שהראתה לנו איך עושים תרגילי מתיחה.
ביקשנו לראות אורטופד ע"מ להתייעץ ואני זוכרת שירדנו עם האינקובטור למחלקת אורטופדיה ושם נפגשנו עם ד"ר למדן ופרופ' פורת.
התבקשנו לחזור כשהילדה תגיע לגיל לידה ע"מ להתחיל גיבוסים.

ליז126

New member
שבוע טוב לכולם

תודה רבה על התשובות המהירות וההרגעה!
אני גרה בבאר יעקב, ומטופלת/ מאושפזת לסירוגין בהריון בסיכון באסף הרופא כך שבעזרת השם אלד שם, כבר כל הרופאים שם מכירים את ההיסטוריה שלי.
קבלתי המלצות על פרו קופילוביץ ודר ראובן שטרית,מישהו מכיר??
בטוחה שיהיו לי עוד הרבה שאלות אז תודה מראש על הכל.
שיהיה שבוע טוב וקל

פרלמנים

New member
אסף הרופא-אורטופדיה לילדים

לא מטפלים לפי שיטת פונסטי, ובמילים עדינות-הכי פחות מומלצים כאן בפורום... אבקש מבעלי ניסיון שיגיבו.
כדאי להפגש עם אורטופדים נוספים ולראות את הכימיה שלכם איתם (איכילוב, שניידר, קפלן)
יש כאן שני קישורים חשובים. הראשון- איך בוחרים אורטופד , והשני, על אסף הרופא ועל ה"חירות" שהם לוקחים על עצמם בטיפול התינוקות ללא אישור ההורים.

ג'סיקה

ליז126

New member
תודה רבה אתם מקסימים פה, הולכת לבדוק על כל ה

הרשימה שביתה פה .
יום טוב

ליבי א

New member
המלצה על אורטופד

אני מכירה את ד"ר שינדלר מתה"ש ממולץ בחום הוא מעולה אני ילדתי את ביתי הבכורה לפני 8 שנים והיא נולדה עם קלאב פוט חמור ד"צ במשקל קטן בשבוע 36 היא נולדה 1990 והיא היתה בפגיה שבוע וד"ר שינדלר הגיע לפגיה איך שילדתי ובדק אותה ואישר שאכן יש קלאב פוט וכבר גיבס אותה עוד בפגיה בגיל 4 ימים איך לך ממה לחשוש מבחינת הקלאב פוט יש לזה טיפול בשיטת פונסטי 100% הבת שלי היום בכיתה ב' בת שמונה וחצי ואין זכר לקלאב פוט והיא בריאה ויפה ועושה התעמלות והכל כרגיל כאילו לא היה כלום. ושתיהיה לידה קלה.

ליז126

New member
עוד כמה שאלות

ליבי, שאלה אני צריכה ללדת באותו בית חולים שהאוטופד עובד כדי שייגבס בפגייה? ועוד שאלה איך הפגייה בתל השומר?

ליבי א

New member
תשובות

את יכולה לבקש כבר גבס בפגיה ואת יכולה גם לחכות שהתינוק יצא הכל תלוי מתי תיהיה הלידה. אני לא רציתי לחכות. הפגייה בתל השומר בסדר גמור בכלל הבית חולים במחלקת יולדות וגם התינוקיה מצויין יש שם צוות מעולה את שלושת הילדים שלי ילדתי שם ואת כולם עברתי בניתוח קיסרי. אם תרצי את מוזמנת לדבר איתי תרגישי טוב

ליבי א

New member
עוד דבר חשוב

המרפאה האורטופדית של תה"ש ששם מטפלים בקלאב פוט היא מרפאה מעולה עם רופאים טובים ויחס חם וגם המזכירות נחמדות שם רק החיסרון זה מחכים הרבה זמן שזה בטח ברוב המקומות.

שלום ליז

בשאריות אחרונות של אנרגיה ליום זה, אכתוב זאת:
הבן שלי טופל באסף הרופא לפני כ 6 שנים, כך שאני מניחה שזה לא הכי מעודכן, אבל בכל זאת.
בגדול, הטיפול הוא במרפאות חוץ, שהן דיי ג'יפה עם המון אנשים מכל מיני מחלקות, והמקום הפיזי היה מאוד לא סימפטי.
הטיפול אינו מתבצע לפי הפרוטוקול של פנסטי, למרות שלמי שלא ממש מבין, זה נשמע דיי אותו הדבר.

דר' קופילוביץ' הוא איש ורופא מקסים, אך לרוב הוא לא קיבל במרפאת קלאבפוט.
דר' שיטרית הוא רופא ענייני ונחמד, ולרוב הוא זה שהיה מקבל במרפאה, ביחד עם הפיזיוטרפיסטית המקסימה רותי.

הצוות שם היה ממש נחמד, וסבלני, וטוב.
על פניו, קיבלתי את הרושם שהם הצליחו בטיפול לילדים.
לצערי, לנו הם שיפרו את המצב, אך לא הגיעו לתיקון מלא בשלב שבו עלפי שיטת פונסטי כבר אמור להיות המצב כזה.

באיזשהו שלב, הלכנו לחוו"ד שניה, ועברנו לטפל אצל דר' פנסקי שהוא רופא ילדים בחסד.
אני שמחה להגיד שזו היתה בחירה טובה עבורינו ועבור הרגלים.

אשלח לך הנייד במסר, אם תרצי לשאול עוד שאלות, תרגישי חופשי (אבל מחר...).

לילה טוב ובשורות טובות...

אשלח לך את

JPKR

New member
אנחנו שקלנו לטפל באסף הרופא

אך עקב התגובות השליליות בפורום החלטנו לטפל אצל ד"ר פנסקי וזו הייתה בחירה מצויינת. רותי הפיזיותרפיסטית מאסף הרופא נתנה לי טלפונים של אמא או שתיים שטופלו אצלם. אחת האמהות אמרה שהם עברו לטפל אצל רופא אחר כי התיקון לא היה טוב, אמנם הייתי צריכה לחלוב את המידע ממנה כי לדבריה הם היו שם מאוד נחמדים...

למעלה