המלצה לביצוע

גרדיציו

New member
המלצה לביצוע

שלום לכולם, הייתי שמח לשמוע מה הביצועים האהובים עליכם לפרטיטות של באך לכינור, ובפרט לפרטיטה השניה ברה מינור, ובפרט אפילו עוד יותר, איך לא, הפרק האחרון שלה, השאקון.

Petrus

New member
סיכיסוואלד קאוקן

אני אשאיר לאחרים להמליץ על הכנרים המפורסמים של הדורות הקודמים כמו מילשטיין וגרימיו, ובטח יהיו פה כמה וכמה שימליצו עליהם. אני מאוד אוהב את הביצוע של סיכיסוולד קאוקן (Sigiswald Kuijken), כנר הבארוק הפלמי ומחלוצי הביצועים בכלי התקופה. הביצוע יצא ב-Duetsche Harmonia Mundi והוא הישן יותר מבין שני הביצועים שלו. הביצוע של קאוקן ישיר וזורם, ללא ויברטו (כמיטב המסורת של הביצועים האותנטיים), ועם צליל נעים ועדין של כינור בארוק. בעוד שהדיוק באינטונציה רב יותר מאשר אצל הרבה כנרים אחרים, גם כאן יש מקומות לא נקיים כל כך, אבל המוזיקליות השופעת מכל עבר מפצה על כל חוסר דיוק. קאוקן גם לא נקלע לקלישאות פירוטכניקה, למרות שהוא בהחלט מציג גם צד וירטואוזי (כמו למשל בדובל של הקורנטה בפרטיטה בסי מינור). למי שדרך אגב רוצה לשמוע נגינה באינטונציה מושלמת, מוניקה האגט (יצא בוירג'ין) לא מפספסת אף צליל, אבל לפעמים חסרה תחושה של כיווניות וריתמיות, דבר שחסר מאוד בפרטיטות, שהן בכל זאת, אחרי הכל, אוסף של ריקודים.

אני הולך על כינור תקופתי.

הראשונות ברשימה שלי הן רחל פודגר ב CHANNEL ומוניקה האגט בוירג'ין

Petrus

New member
מוניקה האגט

אתה לא מרגיש שהריקודים בפרטיטות אצל מוניקה הרבה פעמים לא הולכים קדימה, ואין תחושה ברורה של פעמה? אני מאוד אוהב את הביצוע הזה, אבל זה משהו שמאוד חסר לי בו.

אני חושב שזה קשור לפילוסופיה שלה

ולפרשנות שלה. היא רואה את באך יותר לירי ויותר "ברומו של עולם". מה שכמובן נכון, אבל מצד שני (ואני מסכים איתך) גורע מהסטייל הריקודי. אבל הואיל והיא האותנטיסטית היחידה שהקליטה את הביצועים האלו עם הגישה היותר "פילוסופית" ולא "לפי הספר" כמו שרוב המבצעים האותנטים עושים, זה משהו מיוחד לדעתי וצריך שיהיה בבית.

Petrus

New member
למה הכוונה לפי הספר?

למה אתה מתכוון כשאתה אומר ביצועים "לפי הספר"? אני לא כל כך עוקב... דרך אגב, שמעתי שהביצועים של הכנרת אלן שמיט (Hélène Schmitt) באלפה גם מצויינים, אבל לא יצא לי לשמוע עדיין. ועוד בתחום האותנטי, יצאה גם לא מזמן הקלטה של ג'ון הולוויי ב-ECM, שגם עוד לא יצא לי לשמוע.

Reign In Blood

New member
לפי הבנתי

הספר הוא ספר התווים.. אבל נחכה לאישור מקאראיין.. אני אישית אהבתי את שרינג, חפץ ומילשטיין שאפשר למצוא אותם בכל חור וכן, אין בהם משהו יוצא דופן חוץ מביצוע טהור..

אני מאמין ש-"לפי הספר"...

זה - by the book כלומר ע"פ החוקים הנוקשים ולא ע"י שימוש בהגיון, רגש, וכו'

למעלה