המלצה לדגים בתנור,מוצר בריא וטעים ולא מעלה את הסוכר:

שרון א77

New member
המלצה לדגים בתנור,מוצר בריא וטעים ולא מעלה את הסוכר:

דגי-אמנון מהירי -הכנה ,(10 דקות.עבודה בלבד.)

בדרך כלל אני קונה דגים טריים ומנוקים
הפעם לשם שינוי קניתי דגים קפואים וארוזים ללא העור.(כול מנה ארוזה בניילון בנפרד.)
העברתי את מנות הדגים לקערה גדולה ,
על כול מנה יצקתי כפית חומץ רגיל ולאחר כמה שניות בלבד עברו שטיפה מהירה במים.

בשלב זה כשהדגים נוטרלו מריח הים, חיממתי את התנור ל230 מעלות חום.
והנחתי את מנות הדג בתבנית גדולה עם ניר -אפייה גדול מוברש בכף וחצי של שמן.
הנחתי על הניר המשומן את מנות הדגים בצפיפות,זה ליד זה ,
וזילפתי מעליהם כפית שמן-זית,על כול מנה,
תיבלתי במעט מלח ,מעט כורכום,ומעט פפריקה חריפה,
ומעל הכול פיזרתי "תבלין -לדגים" טבעי" רשום על תווית הבקבוק " דגים-" זה תבלין מעולה המכיל רכיבים טבעיים בלבד.(של חברת
"טעם וריח".)
לאחר התיבול זילפתי מעל הכול עוד כמה טיפות שמן,
והנחתי בתנור במדף נמוך, לאחר שחומם מראש 230 מעלות חום לאחר רבע שעה,התחילה השחמת הדגים,והפכתי לצד השני לעוד 10 דקות.
וזהו.
יצאו מנות עסיסיות וטעימות מאוד.

להכנה בתנור,מומלץ לקנות מנות דג -אמנון מפולטות ו-ללא העור.

בבישול בסיר על הגז חייבים דע עם העור למניעת התפוררות הדגים.
 
למעלה