המלצה לדג בתנור קליל ומאוד טעים ,,
רוצה לשתף אתכם במתכון טעים במיוחד,לפילה אמנון,
טעים גם מי שלא אוהב דגים במיוחד, זהו מעדן טעים,וקל להכנה:
המצרכים הדרושים לשישה סועדים:
6 נתחי פילה אמנון (מושט)להבריש בשום כתוש, ולזלף מיץ -מלימון
טרי סחוט,להשאיר כך 10 דקות).
בינתיים להכין ירקות :
2 גמבות :אחת אדומה ,ואחת כתומה/צהובה, לחתוך לקוביות קטנות.
2 עגבניות גדולות, לחתוך לקוביות קטנות.
מיץ -לימון ,וקליפה מגוררת מחצי לימון.
חופן נדיבה פטרוזיליה -קצוצה.
5 כפות שמן -זית
1/4 כפית כורכום ,
1/4 כפית כמון.
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית פפריקה חריפה,או לפרוס 1/2 פלפל -ירוק חריף (קטן).
כפית מלח
ההכנה :
1) בקערה מערבבים את כל הירקות החתוכים לקוביות קטנות,עם
התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח ,אם יש צורך).
2. מסדרים את נתחי הדג בקערה בתבנית עם נייר- אפיה ,
ומעל כל נתח להניח בכף ,את תערובת הירקות,כך שיכסו היטב
כול נתח-דג.
האפייה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
ואופים כ-35 דקות,בלבד,
משאירים להצטנן עוד 10 דקות ,בתנור.
(אם רוצים לחמם שוב לפני תחילת הארוחה,
לחמם בתנור בחום נמוך של 50 מעלות חום ,ל -20 דקות בלבד.
והרי לכם מנות- דג ריחניות טעימות ועסיסיות.
אפשר להגיש על מצע של אורז מבושל ,או פירה תפו"א או פתיתים .
מומלץ בחום.
כדאי לדעת:
דג האמנון עשיר בחלבונים אשר חיוניים לשרירים ולפעילות המוח,
באומגה 3 ,בסידן לחיזוק השלד,בזרחן אשלגן ובויטמינים מקבוצת B.
לכול אחד מומלצת מנה דג פעמיים בשבוע, שמועיל לבריאותכם.
רוצה לשתף אתכם במתכון טעים במיוחד,לפילה אמנון,
טעים גם מי שלא אוהב דגים במיוחד, זהו מעדן טעים,וקל להכנה:
המצרכים הדרושים לשישה סועדים:
6 נתחי פילה אמנון (מושט)להבריש בשום כתוש, ולזלף מיץ -מלימון
טרי סחוט,להשאיר כך 10 דקות).
בינתיים להכין ירקות :
2 גמבות :אחת אדומה ,ואחת כתומה/צהובה, לחתוך לקוביות קטנות.
2 עגבניות גדולות, לחתוך לקוביות קטנות.
מיץ -לימון ,וקליפה מגוררת מחצי לימון.
חופן נדיבה פטרוזיליה -קצוצה.
5 כפות שמן -זית
1/4 כפית כורכום ,
1/4 כפית כמון.
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית פפריקה חריפה,או לפרוס 1/2 פלפל -ירוק חריף (קטן).
כפית מלח
ההכנה :
1) בקערה מערבבים את כל הירקות החתוכים לקוביות קטנות,עם
התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח ,אם יש צורך).
2. מסדרים את נתחי הדג בקערה בתבנית עם נייר- אפיה ,
ומעל כל נתח להניח בכף ,את תערובת הירקות,כך שיכסו היטב
כול נתח-דג.
האפייה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
ואופים כ-35 דקות,בלבד,
משאירים להצטנן עוד 10 דקות ,בתנור.
(אם רוצים לחמם שוב לפני תחילת הארוחה,
לחמם בתנור בחום נמוך של 50 מעלות חום ,ל -20 דקות בלבד.
והרי לכם מנות- דג ריחניות טעימות ועסיסיות.
אפשר להגיש על מצע של אורז מבושל ,או פירה תפו"א או פתיתים .
מומלץ בחום.
כדאי לדעת:
דג האמנון עשיר בחלבונים אשר חיוניים לשרירים ולפעילות המוח,
באומגה 3 ,בסידן לחיזוק השלד,בזרחן אשלגן ובויטמינים מקבוצת B.
לכול אחד מומלצת מנה דג פעמיים בשבוע, שמועיל לבריאותכם.