המלצה לדיסק קשיח לעבודה מאומצת...

hagrisha

New member
המלצה לדיסק קשיח לעבודה מאומצת...

אני אסביר למה אני מתקוון: במחשב שלי אחד הדיסקים הקשיחים משמש להורדות מאינטרנט-סרטים, סדרות... והוא כול הזמן פעיל בדרך כלל הוא מחזיק כ 3-4 שנים ואז הוא מתקלקל (מתחילים להצתבר יותר מדי BAD SECTORS) .עד עכשיו השתמשתי בדיסקים קשיחים רגילים של WD או SEGATE . השאלה : אולי כדי להשתמש בסידרה יוקרתית יותר (סידרה BLACK של WD למשל) כדי ש הדיסק יחזיק מעמד יותר זמן .או שזה לא יאזור וחבל לשלם יותר .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
רצוי להשתמש בBLACK כן הם עמידים יותר בתכנון ובפועל

&nbsp
או לעשות בכלל שרת NAS קטן חיצוני עם דיסקי NAS במערך RAID זה הכי עמיד לאורך זמן...אם כי כמו כל קשיח..הם בסופו של דבר יתקלקלו...דיסקים ככלל יש להם אורך חיים מסויים גם תלוי שימוש בהם..כל כמה שנים צריך חדשים. ( כל חברות השרתים הגדולות יש להן תוכנית החלפה קבועה..חלק מהבלאי )
דוגמא לדיסק NAS עמיד יותר מרגיל תחת עומסים ומערכת התראה לבעיות .אם יהיו .
כונן קשיח Seagate IronWolf NAS 3TB Sata III ST3000VN007
&nbsp
כמובן אתה יכול לקנות רגיל...מידי פעם לבדוק תקינות...ושיש בעיות להחליף...כאמור אין פיתרון שלא ישחק לאורך שנים...
&nbsp

dudi4321

Active member
במקביל

לנקות מידי פעם אבק מתוך המחשב, מגופי הקרור של המעבד ושהמאוררים פועלים היטב.
אחרת יש חימום שהורס מידע.
הכי אמין לחבר 2 הרדיסקים בלוח אם שתומך RAID ובקונפיגורציה שהמידע נכתב בו זמנית ל-2 הרדיסקים. נדמה לי מוד 5. יש גם מוד 10 עם 4 שגם ממהר את הגישה וגם גיבוי.
אם כבר משקיעה וקונה הרד דיסק,
שיטה אחרת, לחבר בUSB3 דיסק חיצוני שהוא בעצמו SATA במהירות 7200 שאליו מעבירים את הסרטים/סדרות/יו ניים איט והדיסק מערכת SSD מהיר וכייפי.

dudi4321

Active member
הכוונה שהדיסק הנייד לא מחובר 24/7

אלא מתיחסים אליו כמו לכספת. מחברים בזהירות ומנתקים מסודר דרך אייקון הניתוק או EJECT.
לא להזיז אותו ולא להפיל אותו.
מסתיימת ההורדה, מעבירים לנייד לתיקיה מסודרת. רוצים לראות לשמוע, מחברים ונהנים.

למעלה