אני נוהגת לשמור במקפיא 2 חבילת טורטיות תירס,
וכשמגיעים הנכדים - כולנו מכינים ביחד טורטיות גבינה טעימות ,בזמן הכנה קצר עם מילוי מאוד טעים
כ- 5 דקות לפני ההכנה מוצאים את טורטיות-התירס הקפואות מהפריזר,ומניחים על משטח עבודה או על מגש גדול- ומשאירים לחמש דקות הפשרה.
ובינתיים מכינים בחמש דקות מלית קלילה של-גבינות :
1) הנכד מועך במזלג 3 כפות גבינה צפתית - בעלי מליחות -מעודנת- ומניח בקערה,
2) נכד שני מוסיף לאותה קערה 3 כפות גבינה
לבנה וסמיכה, רצוי גבינת מסקרפונה ,או
גבינת נפוליון, או כול גבינה -סמיכה אחרת.
3) לתוך קערת הגבינות מוסיפים :
8 כפות גבינה -צהובה מגורדת,
3 כפות שיבולת -שועל (קוואקר-טחון דק. )
5 כפות שקדים טחונים- דק,
ומערבבים הכול ביחד בקערה.
להוסיף 1/4 כפית מלח- דל- נתרן לערבב ולטעום שהמליחות תקינה.
(אפשר לפזר גם קורט קינמון למי שאוהב ,מוסיף ריח נעים.)
4). להוסיף ביצה אחת לקערת -הגבינות ולערבב היטב,
להוסיף חצי -כפית אבקת -אפיה, ולערבב שוב .
(הערבוב חשוב לקבלת תערובת אחידה ללא- גושים, ולאווריריות התערובת.)
לבסוף :
בקערית-קטנה טורפים ביצה אחת שתשמש בסוף להברשת המאפה .
ההכנה:
לטורטיות- התירס לאחר שהופשרו 5 דקות ,
יוצקים במרכז של כול טורטייה כף מלאה ונדיבה מתערובת- הגבינות
ולשטח בכף ולמרוח בצורה מעגלית -במרכז הטורטייה ,ולשמור על מרווח של
2 ס"מ מדפנות הטורטייה ,בכדי שיישארו הדפנות יבשות .
לסגירת הטורטייה עם המילוי :
מכסים את הטורטייה עם הצד הימני שלה המרוח בגבינות,ומרימים אותו מעל
הטורטייה ,ולאחר מכן ,לכסות עם הצד השמאלי של הטורטייה, שתתקבל
טורטייה בצורת מעטפה- ולקפל גם את 2 קצוות הפתוחות שבצדדים ולהבריש
כול קצה מקופל במעט מהביצה הטרופה שבקערה הקטנה, ובכדי להדק
לוחצים לכמה שניות על הקצה המקופל עד להדבקתו עם הביצה .
כך נמנע שהקיפולים לא יפתחו בעת הטיגון.
ולבסוף, מברישים במעט ביצה מעל כול טורטייה בחלק העליון והתחתון .
בשלב זה לחמם 1/4 כוס שמן -זית במחבת עם ציפוי "נון - סטיק" .
(חשוב למניעת הדבקות הטורטיות למחבת בעת הטיגון.)
מניחים בזהירות את הטורטיות המקופלות בשמן המחומם שבמחבת :
להניח כול טורטייה בשמן על הצד של קיפול של הקצוות שסגרתם,כך יישאר
סגור -הקיפול הפונה לכיוון תחתית המחבת-ולא ייפתח בעת הטיגון.
(רצוי להניח במחבת את הטורטיות בשמן -בעזרת כף טיגון -למניעת כוויה
מהשמן החם.)
חשוב לטגן את הטורטיות על הלהבה הכי הקטנה בכיריים כשהבמחבת
מכוסה במכסה. למדוד -4 דקות עד להזהבה על הלהבה הכי קטנה.
כשהטורטייה מזהיבה יפה בחלק התחתון -הופכים בעזרת כף -טיגון
לצד השני- לעוד 3 דקות , ולהקפיד לטגן על להבה הכי קטנה,כשהמחבת
מכוסה במכסה.
לאחר הזהבתם מוציאים את הטורטיות מהמחבת ומניחים על ניר-מגבת
לספיגת השמן המיותר ולהשאיר כך כמה דקות עד לצינון.(הטורטיות לוהטות! )
המלצה :
לאוהבי הזיתים :
לפני שמקפלים את הטורטיות לצורת מעטפה- אפשר להניח בכול טורטייה מעל
התערובת 2 זיתים חתוכים ללא חרצנים, לקפל את 2 צידי הטורטייה עם המילוי,
ולהדק את 2 הקצוות ולטגן.
כדאי להגיש לילדים בצלחת ליד הטורטייה גם תוספת ירקות חתוכים ,כמו רצועות
גמבה , חסה, ומלפפון קטן -חמוץ.
טורטיות התירס במילוי -הגבינות אהובות מאוד על הילדים -וגם על הגדולים
וממש טעימות !
אגב,
לא להיבהל מההסבר הארוך- כי ההכנה מאוד מהירה, ותוך 10 דקות יש טורטייה
זהובה וטעימה בצלחת.
ההסבר מפורט צעד אחר צעד-לכול מי שטרם הכין.
למי שלא מכיר: טורטיות -תירס קטנות -יש להשיג בסופר,ובכול אריזה יש 8 יחידות.
וכשמגיעים הנכדים - כולנו מכינים ביחד טורטיות גבינה טעימות ,בזמן הכנה קצר עם מילוי מאוד טעים
כ- 5 דקות לפני ההכנה מוצאים את טורטיות-התירס הקפואות מהפריזר,ומניחים על משטח עבודה או על מגש גדול- ומשאירים לחמש דקות הפשרה.
ובינתיים מכינים בחמש דקות מלית קלילה של-גבינות :
1) הנכד מועך במזלג 3 כפות גבינה צפתית - בעלי מליחות -מעודנת- ומניח בקערה,
2) נכד שני מוסיף לאותה קערה 3 כפות גבינה
לבנה וסמיכה, רצוי גבינת מסקרפונה ,או
גבינת נפוליון, או כול גבינה -סמיכה אחרת.
3) לתוך קערת הגבינות מוסיפים :
8 כפות גבינה -צהובה מגורדת,
3 כפות שיבולת -שועל (קוואקר-טחון דק. )
5 כפות שקדים טחונים- דק,
ומערבבים הכול ביחד בקערה.
להוסיף 1/4 כפית מלח- דל- נתרן לערבב ולטעום שהמליחות תקינה.
(אפשר לפזר גם קורט קינמון למי שאוהב ,מוסיף ריח נעים.)
4). להוסיף ביצה אחת לקערת -הגבינות ולערבב היטב,
להוסיף חצי -כפית אבקת -אפיה, ולערבב שוב .
(הערבוב חשוב לקבלת תערובת אחידה ללא- גושים, ולאווריריות התערובת.)
לבסוף :
בקערית-קטנה טורפים ביצה אחת שתשמש בסוף להברשת המאפה .
ההכנה:
לטורטיות- התירס לאחר שהופשרו 5 דקות ,
יוצקים במרכז של כול טורטייה כף מלאה ונדיבה מתערובת- הגבינות
ולשטח בכף ולמרוח בצורה מעגלית -במרכז הטורטייה ,ולשמור על מרווח של
2 ס"מ מדפנות הטורטייה ,בכדי שיישארו הדפנות יבשות .
לסגירת הטורטייה עם המילוי :
מכסים את הטורטייה עם הצד הימני שלה המרוח בגבינות,ומרימים אותו מעל
הטורטייה ,ולאחר מכן ,לכסות עם הצד השמאלי של הטורטייה, שתתקבל
טורטייה בצורת מעטפה- ולקפל גם את 2 קצוות הפתוחות שבצדדים ולהבריש
כול קצה מקופל במעט מהביצה הטרופה שבקערה הקטנה, ובכדי להדק
לוחצים לכמה שניות על הקצה המקופל עד להדבקתו עם הביצה .
כך נמנע שהקיפולים לא יפתחו בעת הטיגון.
ולבסוף, מברישים במעט ביצה מעל כול טורטייה בחלק העליון והתחתון .
בשלב זה לחמם 1/4 כוס שמן -זית במחבת עם ציפוי "נון - סטיק" .
(חשוב למניעת הדבקות הטורטיות למחבת בעת הטיגון.)
מניחים בזהירות את הטורטיות המקופלות בשמן המחומם שבמחבת :
להניח כול טורטייה בשמן על הצד של קיפול של הקצוות שסגרתם,כך יישאר
סגור -הקיפול הפונה לכיוון תחתית המחבת-ולא ייפתח בעת הטיגון.
(רצוי להניח במחבת את הטורטיות בשמן -בעזרת כף טיגון -למניעת כוויה
מהשמן החם.)
חשוב לטגן את הטורטיות על הלהבה הכי הקטנה בכיריים כשהבמחבת
מכוסה במכסה. למדוד -4 דקות עד להזהבה על הלהבה הכי קטנה.
כשהטורטייה מזהיבה יפה בחלק התחתון -הופכים בעזרת כף -טיגון
לצד השני- לעוד 3 דקות , ולהקפיד לטגן על להבה הכי קטנה,כשהמחבת
מכוסה במכסה.
לאחר הזהבתם מוציאים את הטורטיות מהמחבת ומניחים על ניר-מגבת
לספיגת השמן המיותר ולהשאיר כך כמה דקות עד לצינון.(הטורטיות לוהטות! )
המלצה :
לאוהבי הזיתים :
לפני שמקפלים את הטורטיות לצורת מעטפה- אפשר להניח בכול טורטייה מעל
התערובת 2 זיתים חתוכים ללא חרצנים, לקפל את 2 צידי הטורטייה עם המילוי,
ולהדק את 2 הקצוות ולטגן.
כדאי להגיש לילדים בצלחת ליד הטורטייה גם תוספת ירקות חתוכים ,כמו רצועות
גמבה , חסה, ומלפפון קטן -חמוץ.
טורטיות התירס במילוי -הגבינות אהובות מאוד על הילדים -וגם על הגדולים
וממש טעימות !
אגב,
לא להיבהל מההסבר הארוך- כי ההכנה מאוד מהירה, ותוך 10 דקות יש טורטייה
זהובה וטעימה בצלחת.
ההסבר מפורט צעד אחר צעד-לכול מי שטרם הכין.
למי שלא מכיר: טורטיות -תירס קטנות -יש להשיג בסופר,ובכול אריזה יש 8 יחידות.
נערך לאחרונה ב: