המלצה להכנת טורטיות-תירס עם הנכדים:

ויוי 25

Well-known member
אני נוהגת לשמור במקפיא 2 חבילת טורטיות תירס,
וכשמגיעים הנכדים כולנו מכינים ביחד -בזמן הכנה קצר מילוי מאוד טעים לטורטייה כ- 5 דקות לפני ההכנה מוצאים את טורטיות-התירס הקפואות מהפריזר ומניחים
על משטח עבודה או מגש גדול-לחמש דקות הפשרה.
בינתיים מכינים בחמש דקות מלית של-גבינות :
1) הנכד מועך במזלג 3 כפות גבינה צפתית - בעלי מליחות -מעודנת, ומניח בקערה,
2) נכד שני מוסיף לאותה קערה 3 כפות גבינה לבנה וסמיכה, רצוי מסקרפונה או
נפוליון, או כול גבינה -סמיכה אחרת.
3) לתוך קערת הגבינות מוסיפים :
8 כפות גבינה -צהובה מגורדת,
3 כפות שיבולת -שועל (קוואקר-דק. )
5 כפות שקדים טחונים דק, וכעת לערבב הכול ביחד בקערה.
ולהוסיף 1/4 כפית מלח- לערבב ולטעום כדי לבדוק שהמליחות תקינה,
אפשר לפזר קורט קינמון שמוסיף ריח נעים.
4). להוסיף ביצה אחת לקערת הגבינות ולערבב היטב.
וחצי -כפית אבקת -אפיה, (זה חשוב לאווריריות התערובת.)
לבסוף :
בקערית קטנה טורפים ביצה שתשמש בסוף להברשת המאפה .
ההכנה:
מניחים 3 טורטיות- תירס על מגש גדול , (טורטיות -תירס יש להשיג בסופר)
בעזרת כף יוצקים למרכז כול טורטייה כף נדיבה מהתערובת משטחים מעט,
למרוח בצורה מעגלית -ולשמור על מרווח 2 ס"מ מדפנות הטורטייה שיישארו
כמו שהם- יבשות .
את הצד הימני של הטורטייה עם המלית מרימים מעט ומכסים בו מעל הטורטייה
וכך גם לכסות עם הצד השמאלי של הטורטייה להניח מעל המילוי ,(לצורת
מעטפה.)
כעת נותרו עדיין 2 קצוות צרות פתוחות של הטורטייה בצדדים,
ואותם נבריש בביצה הטרופה שבקערה הקטנה,
ולאחר ההברשה נקפל ונהדק באצבעות לכמה שניות עד להדבקה עם הביצה -
וכך בעת הטיגון הקיפולים לא יפתחו.
לבסוף נבריש כול טורטייה בחלקה העליון והתחתון ב-2 המצדדים.
ולחמם 1/4 כוס שמן -זית במחבת.
(רצוי במחבת עם שכבת ציפוי "נון - סטיק" המונע הדבקות בעת הטיגון.)
בשמן המחומם שבמחבת, להניח בזהירות את הטורטיות המקופלות:
מניחים בשמן על הצד בו נמצא מקום הקיפול של הקצוות שסגרנו,
כך יישאר סגור ולא יפתח -הקיפול הפונה לתחתית המחבת ,
(רצוי להניח את הטורטיות עם המלית ,בעזרת כף טיגון -שלא נכווה בשמן החם).
לטגן על הלהבה הכי הקטנה בכיריים -כ -4 דקות, ולכסות במכסה,

כשמזהיב בחלק התחתון הופכים בעזרת כך טיגון לצד השני- לעוד 3 דקות ,
להקפיד לטגן על להבה הכי קטנה,כשהמחבת מכוסה במכסה.
לאחר הזהבתם מוציאים ומניחים על ניר סופג- לספיגת השמן המיותר,
ולצנן. (זהירות לוהט.)

המלצה לאוהבי הזיתים השבורים/הסוריים:
בשלב שלפני שמקפלים את הטורטיות לצורת מעטפה-
אפשר להניח מעל תערובת הטורטייה 2 זיתים חתוכים ללא חרצנים,
ואז לקפל את 2 צידי הטורטייה עם המילוי, ולהדק את 2 הקצוות ולטגן.
אפשרות נוספת :להגיש לילדים בצלחת ליד הטורטייה רצועת ירקות חתוכים ,
כמו רצועות גמבה ומלפפון קטן -חמוץ.
טורטיות התירס במילוי -הגבינות אהובות מאוד על הילדים - ממש טעימות !
אגב,
לא להיבהל מההסבר הארוך כי ההכנה מאוד מהירה ותוך 10 דקות יש טורטייה מופלאה.רק ההסבר מפורט לכול מי שטרם הכין.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה