המלצה להכנת טורטיות-תירס עם הנכדים:

ויוי 25

Well-known member
אני נוהגת לשמור במקפיא 2 חבילת טורטיות תירס,
וכשמגיעים הנכדים כולנו מכינים ביחד -בזמן הכנה קצר ובטעם של עוד ...
כ- 5 דקות לפני ההכנה מוצאים את טורטיות-התירס הקפואות מהפריזר,
ובינתיים עד ההפשרה מכינים בחמש דקות מלית של -גבינות :
1. הנכד מרסק במזלג 3 כפות גבינה צפתית או בולגרית - בעלי מליחות -מעודנת, ומניח בקערה,
2. נכד שני מוסיף לקערה 3 כפות גבינה לבנה , רצוי מסקרפונה או נפוליון, או גבינה -סמיכה אחרת.
3. לגבינות שבקערה מוסיפים 8 כפות גבינה -צהובה מגורדת,
4. להוסיף 3 כפות שיבולת -שועל (קוואקר), ו-5 כפות שקדים טחונים דק, ולערבב הכול ביחד בקערה.
להוסיף 1/3 כפית מלח- לערבב ולטעום מעט מהתערובת כדי לבדוק שהמליחות תקינה,
אפשר לזלף קורט קינמון במידה והנכדים אוהבים.
5. להוסיף ביצה אחת לתערובת ולערבב היטב.
6. לבסוף ,מוסיפים חצי כפית אבקת אפיה לקלילות .
בקערית קטנה טורפים ביצה, אשר תשמש להברשת המאפה .
מניחים 3 טורטיות- תירס (קנויות) על מגש גדול ,
בעזרת כף יוצקים למרכז כול טורטייה כף נדיבה מהתערובת משטחים מעט בצורה מעגלית
כאשר דפנות הטורטייה נשארות נקיות ,את הצד הימני של הטורטייה מניחים לכיסוי על מקום
התערובת, וכך גם לכסות עם הצד השמאלי של הטורטייה מעל התערובת ,(לצורת מעטפה.)

כעת נותרו עדיין 2 קצוות פתוחות של הטורטייה בצדדים, אותם נבריש בביצה הטרופה
שבקערה הקטנה, ולאחר ההברשה נקפל את הקצוות נהדק מעט באצבע לחצי דקה שלא יפתחו,
נבריש מעט ביצה על כול הטורטייה ב-2 צידיה ולחמם 1/4 כוס שמן -זית במחבת- רצוי
עם ציפוי נון -סטיק,(המונע הדבקות בעת הטיגון.)
בשמן המחומם שבמחבת ננית בזהירות את הטורטיות המקופלות,(רצוי בעזרת כף- טיגון),
מניחים בשמן על הצד בו מקום הקיפול, כך יישאר סגור ולא יפתח כשהקיפול לכיוון תחתית המחבת ,
לטגן על הלהבה הקטנה בכיריים, 3-4 דקות,
לאחר הזהבה יפה להפוך עם כף טיגון לצד השני לעוד 3 דקות עם מכסה מכוסה.
להניח את הטורטיות הריחניות -לאחר הזהבתם על ניר סופג, לספיגת השמן המיותר, ולצנן.

לאוהבי הזיתים השבורים/הסוריים:
רגע לפני שמקפלים את הטורטיות לצורת מעטפה,
אפשר להניח מעל תערובת הטורטייה 2 זיתים חתוכים ללא חרצנים,ורק אז לקפל ולהדק את הקצוות ולטגן. )
אפשרות נוספת להגיש לילדים ליד הטורטייה רצועת ירקות חתוכים ,כמו
רצועות גמבה ומלפפון חמוץ.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה