המלצה להכנת מאפה כרובית מעודן לחג-הפסח:

oritta17

New member
המלצה להכנת מאפה כרובית מעודן לחג-הפסח:

פשטידת כרובית ושקדים מעולה לפסח:
המצרכים הדרושים:
כרובית אחת גדולה.
3 כפות שמן זית
2 כרישות גדולות, לקצוץ- גס את החלק הלבן והירוק בהיר,
3 כפות קמח -מצה
2 ביצים גדולות
1/2 1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/2 כוס שמיר שטוף וקצוץ
1/3 כוס שקדים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

1. לפרק את הכרובית לפרחים, ולבשל את פרחי-הכרובית בסיר מים
עם כף מלח. (מרגע שהמים רותחים למדוד 10 דקות,
ולכבות את אש )
לצנן ,ולסנן, ולמעוך עם ממחה ידני, ולהעביר לקערה.

2. במחבת לחמם 3 כפות שמן להוסיף את הכרישות החתוכות,
ולאדות עד להתרככות- כ-5 דקות,(להשגיח ולערבב מדי פעם.)
לסנן .
3. להוסיף את הכרישה המסוננת לקערת -הכרובית המבושלת
והמרוסקת.

בשלב זה יש לחמם את התנור לחום בינוני,(175 מעלות חום.)

4. מערבבים בכלי נפרד: 3 כפות קמח מצה, 2 ביצים, מלח,
מעט פלפל-שחור, כף אחת מהפטרוזיליה -הקצוצה,
וכף אחת מהשמיר הקצוץ -ולהוסיפם לקערת הכרישה והכרובית.

לשמן תבנית מאורכת (תבנית איגליש קייק )-בכף אחת שמן,
ולצקת לתוכה ,את תערובת הכרובית והכרישה.

5.בקערית נפרדת לערבב שקדים עם שאר הפטרוזיליה והשמיר
הקצוצים, להוסיף את 2 כפות השמן ולערבב ,
ולפזר על פני התערובת שבתבנית.

האפייה:
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני, 175 מעלות,
עד להזהבה קלה (כ-35 -45 דקות).לאחר שהזהיב,להוציא מהתנור.
להמתין כחצי שעה לצינון- ורק אז לפרוס, (לאחר הצינון הפרוסות
יישארו יציבות ולא יתפוררו).

מומלץ להכין ערב מראש,לצנן לכסות ולקרר.
המאפה יתייצב וישתבח בטעמו ביום המחרת.
 
למעלה