המלצה לטיפול בגמגום

אופיר 3

New member
המלצה לטיפול בגמגום

אני רוצה להמליץ מאוד מאוד על CTI ,זהו מכון לטיפול בגמגום ש"טופלתי" שם. מי שהולך לשם עובר קורס של 3 שבועות שבו מלמדים אותך לדבר ולהפיק קול בצורה נכונה. אני הלכתי לשם בגיל 17 לאחר שכל חיי סבלתי מהגמגום והתוצאות היו מדהימות, כיום 5 שנים לאחר מכן אין זכר לגמגום. העבודה בקורס על הדיבור היא לא פשוטה, ויש צורך במאמץ גם לאחר הקורס כדי לשמור על המצב הקיים, אבל זה שווה את זה. האתר שלהם http://www.stuttering.co.il

שרוך

New member
הי אופיר טיפול בCTI

בס"ד הי לכולם כן גם אני עברתי טיפול אצל ברברה דם בCTI ויש לי חבר שגם עבר אולם לעומת אופיר אצל היגמום לא חלף כי אני לצערי לא השקעתי אחרי הקורס אולם גם ללא זה רואים אצלי שהפכתי עולמות אופיר שכח שהקורס עולה יקר אבל קופת החולים מחזירה טיפה כסף ואופיר אנא צור איתי קשר דרך המסר כי אני חושב שהיינו באותו קורס שרוך

israelsze1

New member
גם אני הייתי אצל ברברה דם

לפני הרבה שנים הטכניקה היתה ממש מיוחדת בתקופה ראשונה זה היה כ נס כנראה שלא הקפדתי....לאחר מכן חזרתי לשגרה... הרווח העיקרי שלי מהקורס היה שראיתי שיש מקרים קשים משלי מבחינת "חצי נחמה" וסהכ אפשר לחיות עם זה...

shuky63

New member
לפני כמה שנים היית בטיפול שם?אני שו

אני שואל כי לפני מספר שנים החליפו את שיטת הטיפול שם.עד אז טיפלו בשיטה שעובדים איתה עד היום בהדסה והשיטה היום היא שיטה שפותחה ע"י ברברה דם מנהלת המכון כתוצאה של הנסיון שלה בשיטה הקודמת וכדי לתקן ליקויים שהיו לדעתה וגם לדעתי בשיטה הקודמת.השיטה היום נקראת דיבור זורם והדיבור לפיה הוא הרבה יותר טבעי לדעתי מאשר בשיטה הקודמת.

israelsze1

New member
אני חושב מעל 10 שנים

אז השיטה נקראה PFSP שהיתה מבוססת על טכניקה אמריקאית.. אני הייתי ממש בהתחלה, אולי שנה ראשונה או שניה שלהם, אם אני זוכר טוב, מספר מחזורים אחרי שמעתי שהשיטה השתנתה מקווה לטובה.. נכנסתי לאתר שלהם...נראה יפה...

zagzagzag

New member
אתה יכול לתת קצת פרטים על הטיפול?

אני מתכוון לאופי הטיפול, מה עושים, המחיר וכד'. לא מצאתי את זה באתר שלהם...

shuky63

New member
לינק להודעה שלי על cti

כתבתי את ההתרשמות של מהטיפול.בקשר למחירים כדאי להתעדכן אצל ברברה.חשוב לזכור שאפשר לעבור טיפולים אישיים במקום קורס מרוכז והיתרון הוא שאם אתה קולט מהר את הטכניקה זה יכול לצאת הרבה יותר זול.החיסרון הוא העדר התמיכה הריגשית אבל על זה אפשר להתגבר בהקמת קבוצת תמיכה של בוגרי הקורס. בהדסה בירושליים יש קבוצה כזאת לבוגרי הקורס שפועלת כבר 10 שנים.זו רק שאלה של יוזמה.

israelsze1

New member
לא כ"כ זוכר אבל בכללי

זה לשלוט על שטף הדיבור תוך שימוש יותר של מיתרי הקול ולא חלל הפה לדיבור... אני חושב שאופיר כאן יוכל תת יותר פרטים.. נ.ב פעם חשבתי, והיום אני מאמין יותר שפיתוח קול יכול לעזור להתגבר על גמגום...כי שם מפעילים גם את מיתרי הקול.. אגב, שמתם לב שבשירה לא מגמגמים, למה? מן הסתם מאותה סיבה..

אופיר 3

New member
ממה שאני זוכר

השיטה היא ללמוד להפעיל את מיתרי הקול מחדש בצורה תקינה ,כי רוב המגמגמים פשוט למדו לדבר לא נכון , והם לומדים מחדש את מה ששכחו. איך שהקורס עבד (לפני 5 שנים אז ייתכן שהשתנה) יש חלוקה של 5 מגמגמים לקלינאית,ועושים כל מיני תרגילים שמפעילים את המיתרים. עובדים לבד עם טייפ, עובדים ביחד עם שאר המגמגמים ונעזרים אחד בשני. תהליך הלמידה הוא איטי וקשה ועם הרבה השקעה מצד המטופל אך יש פירות להשקעה.

שרוך

New member
או קי מה שאני זוכר מהטיפול

בס"ד הי לכולם מה קורה אז ככה הרבה ביקשו לדעת מה זה הדבר שנקרא CTI אז ככה CTI זה מכון שבראשו עומדת האישה המופלאה ברברה דם !!! אני טופלתי מלפני 4 שנים ! בהתחלה געתי לקליניקה של ברברה לברר האם בכל אני מתאים לשיטה הזאת והתברר שכן או קיי לאחר מכן מגיע הקורס זה קורס אינטסיבי של 3 שבועות מ8 בבוקר עד 4 בצוהוריים הקורס בזמני עלה כ10000 ש"ח אם סיבסוד על קוםת החולים במשך הקורס מלמדים אוך לדבר ב-ה-ב--ה-ר-ו-ת ולא לחשוב איך להוציא את המילים מפה אלא פשוט לגרום למוח לחושב על הרצף ולא על הפה אחת מהשיטות זה שאתה צריך להתסכל לגרון ( מיתרי הקול) ואז שפוט הפה כבר יעשה את שלו בקרוס עצמו אתה עובד לבדך מול טייפ +שיחות כל בוקר עם כל המשתתפים איתי בקורס היו עוד 3 ויש גם שיחות אצלנו זה היה 2 זוגות מדברים ואז אתה ככה לומד ליסיים את השיטה או לדבר בטל' שזה נחשב לפחד של מגמגמים ב3 הימים האחרונים יוצאים לקניון ליסיים את השיטה באמת מול אנשים שאתה לא מכיר ובכל יום אתה נותן לעצמך ניקוד על כמה השתפרת וברברה גם נותנת ויש לי עוד משהו קטן להוסיף בתיחלת הקורס אתה יושב מול מצלמת וידאו וגם בסופו ואז אפשר לבחון האם השתפתר או לא בקשר לגבי והקורס או חשוב אם משהו מחליט כן ללכת הקורס הזה ואני ממש ממליץ כי זה הפך בשבילי עולמות חושב רק שזה לא חוכמה להשקיע רק בתקופת הקורס אלא גם אחרי ולצערי אני עשיתי שטות לא השקעתי אחרי הקורס ולכן אני עוד מגמגמם קל-בינוני אם למשהו יש שאלות שאני לא עניתי השמח שישאל ואז אני יענה לו שרוך נ.ב שוקי יש לי הצעה אולי שווה שתבקש מברברה להכנס לפורום לענות על שאלות ותשובות בקשר לגימגום או לCTI בכלל

למעלה