המלצה לטיפול בפחדים בילדה בת 8

שיריד2

New member
המלצה לטיפול בפחדים בילדה בת 8

שלום,
בתי בת 8, מפחדת מדברים רבים ובשל כך נמנעת מדברים מפעולות הקשורות בכך.
הדבר רק מתחזק עם השנים וחשוב לי לטפל בכך.. מדובר בפחד גדול יותר מאשר בקרב בני גילה.
זה משפיע לדעתי גם על הביטחון העצמי שלה (היא דיי חסרת ביטחון).
הרבה זמן אני מחפשת טיפול שיכול להועיל באמת..
הייתי שמחה לקבל המלצות לטיפול פסיכולוגי / טיפול באמנות באזור המרכז...כולל שמות של מטפלים..
(פניתי בעבר למטפלת שממש לא התרשמתי ממנה, לכן חשוב לי ללכת למישהו מומלץ)
אגב, איזה טיפול הכי מתאים לדעתכם?
תודה ...

טיפול בפחדים

אמא יקרה,
פנייה לטיפול רגשי אכן מומלצת במקרה של בתך. כדאי לקחת בחשבון מספר דברים:
1. טיפולים רגשיים לרוב אורכים מספר חודשים. יש לקחת זאת בחשבון ולדעת למה לצפות. אני מניחה שכל מטפל אליו תפני יבהיר לך את מהות הטיפול ואורכו המשוער מראש, אך יש לזכור כי שינוי של ממש אורך זמן. כמו שהפחדים לא התגבשו והתעצמו ביום אחד, כך גם יקח זמן להתגבר עליהם. המפגשים הראשונים לרוב מוקדשים ליצירת קשר ראשוני ורק לאחר מכן פונים לטיפול בבעיה/בעיות עמן מגיע הילד.
2. בהמשך לסעיף הראשון, את איכות המטפל ואיכות הטיפול לעיתים לא ניתן להעריך מיידית. יחד עם זאת, הכימיה בינך לבין המטפל ובין בתך לבין המטפל, קריטית להצלחת הטיפול. "תחושות בטן" חשובות במקרה זה ולכן אני חושבת שאם לבך אומר לך שאולי זה לא המקום הנכון לבתך, כדאי להגיע ל-2-3 מפגשים ולבחון את הדברים. אם הרושם הראשוני נותר כשהיה, לעבור למטפל אחר.
3. סוג הטיפול קשור להעדפות שלך ושל בתך. אם למשל, את מאמינה בטיפול באמנויות ובתך אוהבת את התחומים (ציור, פסיכודרמה, כתיבה, יצירה וכו'), נכון לפנות לתרפיה באמנות שלרוב גם ניתנת במסגרת קופ"ח. אם את מחפשת פסיכולוג ילדים, יש בקופ"ח ויש כמובן פרטי. לרוב פסיכולוגים בגילאים אלה משתמשים בטיפול ע"י משחק. אם בתך אוהבת בע"ח ולא חוששת מהם, כדאי אולי לשקול טיפול באמצעות בע"ח וכן הלאה.

שמות של מטפלים והמלצות ספציפיות לא אוכל לתת במסגרת הפורום.
התייעצי עם מכרים, קראי ביקורות ב"גוגל", שקלי את העלות והמיקום וכך הגיעי למטפל.
בהצלחה!

Hiburim

New member
דרך להתמודדות

היי,
קודם כל אני חושבת שהעובדה שאת מודעת לבעיית הפחד אצל בתך זה דבר חיובי. בתור הורים אנחנו צריכים לעזור לילדים שלנו להתמודד עם הפחד ולעזור להם להתמודד עם הבעיה. הייתי מציעה לך לקרוא קצת על הדרכת הורים ועל מגוון הדרכים שיעזרו לך להתמודד ולעזור לבתך להתמודד עם בעיית הפחד.
בנוסף, הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ עם איש מקצוע שיוכל לעזור ולאבחן את הבעיה.
את יכולה להיכנס ולקרוא בקישור:

http://www.hiburimnamal.co.il/הדרכת-הורים/

צוות חיבורים

למעלה