המלצה לטלויזיה 4K בגודל 65"-75" ודגשים לרכישה מארה"ב

לעזרתם אודה:

1. הרכישה תתבצע בארה"ב והמסך ישלח במכולה לישראל,
אוודא שהמסך יתמוך ב 110v-220v ותדירות סיגנל 50/60 הרץ, האם חשוב לוודא דבר מה נוסף?

2. אשמח לקבל המלצות לטלויזיות לאור הקריטריונים המפורטים מטה.
אין לי הגדרת תקציב ספציפית, אנסה להתאים את עצמי לממצאים,
אבל אבדוק את הדגמים שתציינו בחנויות בארה"ב ע"מ לבדוק מה פערי המחיר.

מרחק צפייה של כ 3 מטרים, מעוניינים בגודל של 65"-75",
(היום אנו צופים מהמרחק הזה ב "50 והוא קטן לנו).
חשוב שהמסך יהיה 4K (יחובר אליו גם Xbox Series X שהוא 4K),
חשוב שהוא יהיה חכם (תמיכה בנטפליקס, הולו, אמאזון פריים, יוטיוב, אפל TV וכו'),
המסך יהיה בסלון הבית, חשוב שהמסך יהיה של חברה אמינה וטובה.

איזו טכנולוגיה מומלצת? Oled? Qled? משהו אחר?
אשמח לקבל המלצות למסכים המתאימים לדרישות הנ"ל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לעזרתם אודה:

1. הרכישה תתבצע בארה"ב והמסך ישלח במכולה לישראל,
אוודא שהמסך יתמוך ב 110v-220v ותדירות סיגנל 50/60 הרץ, האם חשוב לוודא דבר מה נוסף?

2. אשמח לקבל המלצות לטלויזיות לאור הקריטריונים המפורטים מטה.
אין לי הגדרת תקציב ספציפית, אנסה להתאים את עצמי לממצאים,
אבל אבדוק את הדגמים שתציינו בחנויות בארה"ב ע"מ לבדוק מה פערי המחיר.

מרחק צפייה של כ 3 מטרים, מעוניינים בגודל של 65"-75",
(היום אנו צופים מהמרחק הזה ב "50 והוא קטן לנו).
חשוב שהמסך יהיה 4K (יחובר אליו גם Xbox Series X שהוא 4K),
חשוב שהוא יהיה חכם (תמיכה בנטפליקס, הולו, אמאזון פריים, יוטיוב, אפל TV וכו'),
המסך יהיה בסלון הבית, חשוב שהמסך יהיה של חברה אמינה וטובה.

איזו טכנולוגיה מומלצת? Oled? Qled? משהו אחר?
אשמח לקבל המלצות למסכים המתאימים לדרישות הנ"ל.
קבל קישור: רד למטה ותקבל את כל תכונות המסך, שנכונות לכל הגדלים. אולי זה יעזור לך להבין מדוע רבה כל כך אהדתי למותג זה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
סיבכת את העניינים אבל תוכל איכשהו "לחיות עם זה". העובדות מלמדות, שיבואנים מקביליים קונים סחורה מארה"ב והמכשירים עובדים בארץ.
מה לא עובד? הגיור שמותאם לישראל. כלומר: לא תקבל תפריטים בעברית ככל שזה כן או לא חשוב עבורך. אבל היות שעדכונים מתקבלים ישירות מהרשת, נראה שבקטע הזה לא תסבול משום בעיה ככל שתזדקק לעדכון.

מה עוד?
היום רמת השירות בארץ אינה גבוהה בלשון המעטה, וזאת כאשר אתה רוכש מכשיר מהיבואן. ככל שתביא מכשיר מחו"ל, נותני השירות גם יבשרו לך, שהחלפים שונים והם בכלל לא מתכוונים "לגעת". כן נכון או לא? זה כבר לא משנה, אם לא תצליח לקבל את השירות. אבל גם זה לא ממש נורא, כי יש עדיין טכנאים פרטיים שיודעים לעבוד והם לא בהכרח פושטי עור. אמה מה? ככל שייאלצו להשיג כרטיס (וכיום נדיר שמישהו מתקן כרטיס תקול), אתה תיאלץ לחכות עד שיוזמן ועד שיגיע לארץ ועד ש... בעיקרון, אם תיקח בחשבון שזה המצב ואתה מוכן "לבלוע את הצפרדעים" שהזכרתי, דרכך פתוחה.
מותגים מובילים? יש 4 ולא כדאי לחפש חמישי.
SONY
PANASONIC
LG
SAMSUNG

כשאתה רוכש LG בארץ, לא ממש צריך לעניין אותך עד כמה המכשיר אמין. השירות שלהם הוא יחסית מהיותר טובים, וככל שתחפור ותגלה שיש בעיות עם המסכים שלהם, אתה תזכה לטיפול די סביר.

לגבי SONY, בעבר הרחוק, ישפאר החזיקה מעבדה וטיפלה, מה גם שהמותג נחשב אמין. אין הדבר אומר, שפה ושם לא תיתקל במכשיר שיעשה צרות, אבל בסדר. הביקורות שמוצרי המותג הזה מקבלים הן מהיותר טובות וגם אם הוא לא עומד תמיד ב"מקום הראשון", הוא ייחשב כשני או לכל היותר השלישי בשורה. ומבחינת האמינות, לדעתי הוא דווקא ראשון. ועובדה: גם מסכים שנרכשו לפני 12-15 שנה עדיין שורדים ועובדים. אמה מה? לפני מס' שנים, חב' אלקטרוניקס פרו נטלה לידיה את שרביט השירות לרבים מהמותגים, וגם יבואני סוני ניצלו זאת. המרשתת די געשה ותוכל למצוא במרשתת לא מעט טרוניות על איכות השירות שלהם. לי אישית הייתה בעיה עם מסך סוני (באחריות), והם טיפלו בי בצורה מופתית. עובדה, וזו עובדה ממקור ראשון. לאחרונה השירות עבור מותג סוני עבר לברימאג - חברה בבעלות טרקלין חשמל, כך שזה הכי נוח להם..
גם על ברימאג >> דיגיטאל אייג' תוכל לקרוא לא מעט, ולא מתפקידי לספק מידע עליהם.

פנסוניק זוכה לביקורות מצויינות בעולם, בעיקר על מסכי ה-OLED שלהם. בארץ נהיה חור, כי חברה שהייתה בבעלותו של אלוביץ (יורוקום) נסגרה ולא היה מי שיעמוד מול לקוח שנתקע עם מכשיר תקול. אלק' פרו נתנו שירות רע, כי טענו שאין להם אספקת חלפים ראויה, וגם על כך נשפך דיו רב במרשתת. ככל שידוע לי, כיום ברימאג הם ה"יד החדשה" שמביאה את המותג לארץ, אבל ציבור הלקוחות לא ממש ממהר לרוץ ולקנות.

וסמסונג? נו. אלה נמצאים בידי מיניליין או סם ליין = אלקט' פרו.

ולגבי המוצרים:
לכל החברות יש מסכים משני סוגים: תקרא להם FALD או QLED או NANO CELL או כל כינוי אחר? זה בערך אותו דבר. הרעיון: תאורה רב אזורית. היכן שהתמונה דורשת תאורה, תקבל תאורה אחורית והיכן שלא, הלדים יהיו כבויים או שיאירו "חלקית" בהתאם לצורך. מה טוב בזה? טוב, שכמות האור האזורית היא גבוהה, ולכן רמת התאורה של המסך חזקה. התמונה תהיה בהירה וצלולה גם ביום בסלון מואר, ואתה תיהנה מתמונה ניגודית טובה גם בחושך, אף כי ההמלצה היא שלא לשבת בחדר חשוך לחלוטין אלא בחדר מעט מואר. וזאת למה? כי אם יש אזור מואר על רקע שחור, אתה תראה הילה כלשהי של אור "שיורי" מסביב. אז קצת תאורה באזור הצפייה תטשטש את התופעה. ובקיצור: זה המחיר שתיאלץ לשלם עבור כל מסך בהיר שתרצה לרכוש כיום. למותר לציין, כי היתרון הברור של המסכים הבהירים הוא יכולתם להציג HDR אדיר.
ועדיין: לפחות בעיניי זו הבחירה היותר נכונה וגם היותר זולה. אה. חיסרון נוסף של המסכים הללו הוא הקטע, שככל שאתה חורג מישיבה מול מרכז המסך, התמונה מיטשטשת. כלומר: זווית הצפייה המיטבית היא די צרה. זה מה שאומרים, אבל אני אישית, איני חש בזה - אולי בגלל הגיל...

ל-LG יש גם מסכים זולים עוד יותר, מסדרה שנקראת IPS. שם זווית הצפייה רחבה יותר, אבל התמונה "חלבית" יותר. משמע... זהו מסך זול יחסית ועבור יתרון אתה תמיד תשלם בחיסרון... הסוג הזה של המסכים יהיה טוב בעבור צפייה שהיא לא העיקרית בבית: אולי עבור ילד או... בחדר השינה, כאשר אתה יודע שחיש קל תירדם וכבר לא ממש משנה באיזה מסך תצפה אם בכלל. ככל שידוע לי, גם סמסונג וגם סוני משתמשים במסכי ה-IPS בחלק מהדגמים הזולים יותר שלהם.

ונעבור ל-OLED.
יש רק יצרן מסכים אחד (נכון להיום), שמייצר את המסכים הללו, והוא מוכר אותם למתחרים, שבונים סביבו את ה"מכונות" שלהם. זהו LG.
אז תמצא OLED של LG, סוני, פנסוניק, B&O ו-LOEWE. על השניים האחרונים לא כתבתי, כי הם אמנם מופלאים אבל המחירים שלהם..... שלא נדע.
ומה מיוחד במסכים אלה?
כל פיקסל הוא בעצם LED זעיר, שמאיר בעצמה הדרושה לנקודת הזמן הנכונה. כלומר: אם הפיקסל אמור להיות חשוך לגמרי, הוא יהיה כבוי ולא יפיץ כלל אור. לכן, השחור יהיה שחור משחור, ללא הילות וללא טשטושים לבנבנים.
מושלם?
לא ממש. ולמה לא? כי הפיקסלים הם זעירים, ועצמת האור המירבית שהם מפיקים אינה גבוהה. המסך מומלץ מאד למי שאוהב לשבת בחדר חשוך לחלוטין, או שעצמת האור בסלון שלו מעומעמת בשעות היום. יש סלונים כאלה, ושם זה יהיה מוצלח.
ומה עוד מפריע? קטע הצבירה. כלומר: ככל שתאיר קטע מסויים במסך באופן קבוע (סמל של ערוץ או תמונה תקועה מפלייסטיישן), כאשר התמונה תוחלף, יישאר על המסך "כתם" בכל אזור מואר: כתם בגוון זר, שיעיד על מה שהמסך שיקף קודם.
הפתרון: בחלק מהמסכים יש אפשרות להרצת "תכנת שטיפה", שבמידה מסוימת מצליחה להעלים את הכתמים.
יהיו גם שיטענו, שצפייה עוד יותר ממושכת בתמונה עם אזורים "קפואים" אף תצרוב במסך את החותם.
זו אולי הסיבה, שערוץ 12 הישראלי משנה כל הזמן את הגוונים של האייקון, אבל עדיין, אין ערוצים רבים שאימצו את הרעיון.

ואם אתה ממש רוצה לקבל מידע ספציפי על דגמים, יש אתר שנקרא HDTVTEST. המומחה שם מדגים מסכים שונים ומשווה מדי פעם זוגות של מסכים, כדי להציג את ההבדלים ביניהם. צריך להבין טוב אנגלית, וצריך שתהיה לך אוזן שתסבול את המבטא המונוטוני של האיש, אבל הוא יודע ומבין דבר או שניים במסכים.

ועוד קטנה... אדם צריך שיגדיר לעצמו מה הוא הכי אוהב לראות במסך.
ספורט?
סרטים?
פלייסטיישן?
וזאת למה?
כי מסכים שונים מצטיינים יותר בהרצה של ספורט ופחות נעימים כשאתה צופה בסרט. כשאתה משחק, לעתים חשובה מאד המהירות, ושוב: ככל שתגדיר
את הצורך הספציפי שלך, אתה תוכל לחדד את איכות המסך הספציפי שהכי יתאים לצרכיך.

k-don

Well-known member
סיבכת את העניינים אבל תוכל איכשהו "לחיות עם זה". העובדות מלמדות, שיבואנים מקביליים קונים סחורה מארה"ב והמכשירים עובדים בארץ.
מה לא עובד? הגיור שמותאם לישראל. כלומר: לא תקבל תפריטים בעברית ככל שזה כן או לא חשוב עבורך. אבל היות שעדכונים מתקבלים ישירות מהרשת, נראה שבקטע הזה לא תסבול משום בעיה ככל שתזדקק לעדכון.

מה עוד?
היום רמת השירות בארץ אינה גבוהה בלשון המעטה, וזאת כאשר אתה רוכש מכשיר מהיבואן. ככל שתביא מכשיר מחו"ל, נותני השירות גם יבשרו לך, שהחלפים שונים והם בכלל לא מתכוונים "לגעת". כן נכון או לא? זה כבר לא משנה, אם לא תצליח לקבל את השירות. אבל גם זה לא ממש נורא, כי יש עדיין טכנאים פרטיים שיודעים לעבוד והם לא בהכרח פושטי עור. אמה מה? ככל שייאלצו להשיג כרטיס (וכיום נדיר שמישהו מתקן כרטיס תקול), אתה תיאלץ לחכות עד שיוזמן ועד שיגיע לארץ ועד ש... בעיקרון, אם תיקח בחשבון שזה המצב ואתה מוכן "לבלוע את הצפרדעים" שהזכרתי, דרכך פתוחה.
מותגים מובילים? יש 4 ולא כדאי לחפש חמישי.
SONY
PANASONIC
LG
SAMSUNG

כשאתה רוכש LG בארץ, לא ממש צריך לעניין אותך עד כמה המכשיר אמין. השירות שלהם הוא יחסית מהיותר טובים, וככל שתחפור ותגלה שיש בעיות עם המסכים שלהם, אתה תזכה לטיפול די סביר.

לגבי SONY, בעבר הרחוק, ישפאר החזיקה מעבדה וטיפלה, מה גם שהמותג נחשב אמין. אין הדבר אומר, שפה ושם לא תיתקל במכשיר שיעשה צרות, אבל בסדר. הביקורות שמוצרי המותג הזה מקבלים הן מהיותר טובות וגם אם הוא לא עומד תמיד ב"מקום הראשון", הוא ייחשב כשני או לכל היותר השלישי בשורה. ומבחינת האמינות, לדעתי הוא דווקא ראשון. ועובדה: גם מסכים שנרכשו לפני 12-15 שנה עדיין שורדים ועובדים. אמה מה? לפני מס' שנים, חב' אלקטרוניקס פרו נטלה לידיה את שרביט השירות לרבים מהמותגים, וגם יבואני סוני ניצלו זאת. המרשתת די געשה ותוכל למצוא במרשתת לא מעט טרוניות על איכות השירות שלהם. לי אישית הייתה בעיה עם מסך סוני (באחריות), והם טיפלו בי בצורה מופתית. עובדה, וזו עובדה ממקור ראשון. לאחרונה השירות עבור מותג סוני עבר לברימאג - חברה בבעלות טרקלין חשמל, כך שזה הכי נוח להם..
גם על ברימאג >> דיגיטאל אייג' תוכל לקרוא לא מעט, ולא מתפקידי לספק מידע עליהם.

פנסוניק זוכה לביקורות מצויינות בעולם, בעיקר על מסכי ה-OLED שלהם. בארץ נהיה חור, כי חברה שהייתה בבעלותו של אלוביץ (יורוקום) נסגרה ולא היה מי שיעמוד מול לקוח שנתקע עם מכשיר תקול. אלק' פרו נתנו שירות רע, כי טענו שאין להם אספקת חלפים ראויה, וגם על כך נשפך דיו רב במרשתת. ככל שידוע לי, כיום ברימאג הם ה"יד החדשה" שמביאה את המותג לארץ, אבל ציבור הלקוחות לא ממש ממהר לרוץ ולקנות.

וסמסונג? נו. אלה נמצאים בידי מיניליין או סם ליין = אלקט' פרו.

ולגבי המוצרים:
לכל החברות יש מסכים משני סוגים: תקרא להם FALD או QLED או NANO CELL או כל כינוי אחר? זה בערך אותו דבר. הרעיון: תאורה רב אזורית. היכן שהתמונה דורשת תאורה, תקבל תאורה אחורית והיכן שלא, הלדים יהיו כבויים או שיאירו "חלקית" בהתאם לצורך. מה טוב בזה? טוב, שכמות האור האזורית היא גבוהה, ולכן רמת התאורה של המסך חזקה. התמונה תהיה בהירה וצלולה גם ביום בסלון מואר, ואתה תיהנה מתמונה ניגודית טובה גם בחושך, אף כי ההמלצה היא שלא לשבת בחדר חשוך לחלוטין אלא בחדר מעט מואר. וזאת למה? כי אם יש אזור מואר על רקע שחור, אתה תראה הילה כלשהי של אור "שיורי" מסביב. אז קצת תאורה באזור הצפייה תטשטש את התופעה. ובקיצור: זה המחיר שתיאלץ לשלם עבור כל מסך בהיר שתרצה לרכוש כיום. למותר לציין, כי היתרון הברור של המסכים הבהירים הוא יכולתם להציג HDR אדיר.
ועדיין: לפחות בעיניי זו הבחירה היותר נכונה וגם היותר זולה. אה. חיסרון נוסף של המסכים הללו הוא הקטע, שככל שאתה חורג מישיבה מול מרכז המסך, התמונה מיטשטשת. כלומר: זווית הצפייה המיטבית היא די צרה. זה מה שאומרים, אבל אני אישית, איני חש בזה - אולי בגלל הגיל...

ל-LG יש גם מסכים זולים עוד יותר, מסדרה שנקראת IPS. שם זווית הצפייה רחבה יותר, אבל התמונה "חלבית" יותר. משמע... זהו מסך זול יחסית ועבור יתרון אתה תמיד תשלם בחיסרון... הסוג הזה של המסכים יהיה טוב בעבור צפייה שהיא לא העיקרית בבית: אולי עבור ילד או... בחדר השינה, כאשר אתה יודע שחיש קל תירדם וכבר לא ממש משנה באיזה מסך תצפה אם בכלל. ככל שידוע לי, גם סמסונג וגם סוני משתמשים במסכי ה-IPS בחלק מהדגמים הזולים יותר שלהם.

ונעבור ל-OLED.
יש רק יצרן מסכים אחד (נכון להיום), שמייצר את המסכים הללו, והוא מוכר אותם למתחרים, שבונים סביבו את ה"מכונות" שלהם. זהו LG.
אז תמצא OLED של LG, סוני, פנסוניק, B&O ו-LOEWE. על השניים האחרונים לא כתבתי, כי הם אמנם מופלאים אבל המחירים שלהם..... שלא נדע.
ומה מיוחד במסכים אלה?
כל פיקסל הוא בעצם LED זעיר, שמאיר בעצמה הדרושה לנקודת הזמן הנכונה. כלומר: אם הפיקסל אמור להיות חשוך לגמרי, הוא יהיה כבוי ולא יפיץ כלל אור. לכן, השחור יהיה שחור משחור, ללא הילות וללא טשטושים לבנבנים.
מושלם?
לא ממש. ולמה לא? כי הפיקסלים הם זעירים, ועצמת האור המירבית שהם מפיקים אינה גבוהה. המסך מומלץ מאד למי שאוהב לשבת בחדר חשוך לחלוטין, או שעצמת האור בסלון שלו מעומעמת בשעות היום. יש סלונים כאלה, ושם זה יהיה מוצלח.
ומה עוד מפריע? קטע הצבירה. כלומר: ככל שתאיר קטע מסויים במסך באופן קבוע (סמל של ערוץ או תמונה תקועה מפלייסטיישן), כאשר התמונה תוחלף, יישאר על המסך "כתם" בכל אזור מואר: כתם בגוון זר, שיעיד על מה שהמסך שיקף קודם.
הפתרון: בחלק מהמסכים יש אפשרות להרצת "תכנת שטיפה", שבמידה מסוימת מצליחה להעלים את הכתמים.
יהיו גם שיטענו, שצפייה עוד יותר ממושכת בתמונה עם אזורים "קפואים" אף תצרוב במסך את החותם.
זו אולי הסיבה, שערוץ 12 הישראלי משנה כל הזמן את הגוונים של האייקון, אבל עדיין, אין ערוצים רבים שאימצו את הרעיון.

ואם אתה ממש רוצה לקבל מידע ספציפי על דגמים, יש אתר שנקרא HDTVTEST. המומחה שם מדגים מסכים שונים ומשווה מדי פעם זוגות של מסכים, כדי להציג את ההבדלים ביניהם. צריך להבין טוב אנגלית, וצריך שתהיה לך אוזן שתסבול את המבטא המונוטוני של האיש, אבל הוא יודע ומבין דבר או שניים במסכים.

ועוד קטנה... אדם צריך שיגדיר לעצמו מה הוא הכי אוהב לראות במסך.
ספורט?
סרטים?
פלייסטיישן?
וזאת למה?
כי מסכים שונים מצטיינים יותר בהרצה של ספורט ופחות נעימים כשאתה צופה בסרט. כשאתה משחק, לעתים חשובה מאד המהירות, ושוב: ככל שתגדיר
את הצורך הספציפי שלך, אתה תוכל לחדד את איכות המסך הספציפי שהכי יתאים לצרכיך.
ולמה אין שיאומי ברשימה?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ולמה אין שיאומי ברשימה?
אה. למה אין שיאומי?
כי האיש שאל על QLED או OLED. אלה הם מוצרי העלית של המסכים, בטכנולוגיות OLED או ננוסל.
האם שאיומי מייצרים משהו בקטגוריות הללו, שכן או לא משתווה לאחרים באיכותו?

ואגב, ככל שהבנתי, אין טכנולוגיה ייחודית שנקראת QLED. מדובר כאן למעשה בננוסל FALD, שהיצרן החליט לכנותו כך, כשם שהוא כינה מסכי LCD בשם "LED". כל זאת, רק בשל מקור האור - שהשתנה מתאורת פלורסצנטים דקיקים CCFL לתאורה באמצעות LED. הפאנל עצמו נותר פאנל LCD, אלא שמאותה נקודת זמן, כל יצרני הטלוויזיות קראו למוצרים שלהם "LED", ככל שמקור התאורה הפך להיות LED.

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה על הסקירה הרחבה והמעמיקה, מאוד מעניין ואני מאוד מעריך זאת!

אני לוקח בחשבון שהתפריטים לא יהיו בעברית, זו לא בעיה כלל,
אני גם לוקח בחשבון שתתכן בעיה עם אחריות בארץ, עד כדי אי קיום האחריות ותלות בטכנאים פרטיים,
זה גם בסדר, במידה ובהשוואה הסופית אראה שהפער ברכישה בארה"ב אל מול רכישה בישראל, הוא משמעותי.
בנוגע לשאלתך, אין משהו ספציפי שאנחנו אוהבים לראות במסך, אלא צפייה משפחתית ממוצעת:
סרטים, חדשות, תוכניות, סדרות וכו'.
כן חשוב לציין שאחבר למסך Xbox Series X החדש שהוא 4K ולכן חשוב שהמסך גם יהיה 4K (למרות שזה לא יהיה השימוש העיקרי במסך),
אבל גם ללא ה XBox, הייתי מעוניין במסך 4K.

אם תוכל להמליץ על דגמים ספציפיים, אשמח לקרוא ולהחכים,
תודה רבה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה על הסקירה הרחבה והמעמיקה, מאוד מעניין ואני מאוד מעריך זאת!

אני לוקח בחשבון שהתפריטים לא יהיו בעברית, זו לא בעיה כלל,
אני גם לוקח בחשבון שתתכן בעיה עם אחריות בארץ, עד כדי אי קיום האחריות ותלות בטכנאים פרטיים,
זה גם בסדר, במידה ובהשוואה הסופית אראה שהפער ברכישה בארה"ב אל מול רכישה בישראל, הוא משמעותי.
בנוגע לשאלתך, אין משהו ספציפי שאנחנו אוהבים לראות במסך, אלא צפייה משפחתית ממוצעת:
סרטים, חדשות, תוכניות, סדרות וכו'.
כן חשוב לציין שאחבר למסך Xbox Series X החדש שהוא 4K ולכן חשוב שהמסך גם יהיה 4K (למרות שזה לא יהיה השימוש העיקרי במסך),
אבל גם ללא ה XBox, הייתי מעוניין במסך 4K.

אם תוכל להמליץ על דגמים ספציפיים, אשמח לקרוא ולהחכים,
תודה רבה.
שמע. יש דגמים שונים לכל מותג ולכן אני המלצתי שתסתכל קצת בסרטונים האחרונים של HDTVTEST. אולי תתעייף קצת אבל זה שווה.
לגבי סוני, שאותם אני אישית מעדיף, לך על מה שהם קוראים "סידרה 9" ורק זו.
בכל שנה הם מוציאים דגם חדש בסידרה, והאחרון שהתאים לשנת 2020 היה ...KD(XX) XH9. [ה(XX) מסמל את גודל המסך (55-65-75)] והנקודות מעבר ל-9:
מתאימות לסיומת של הדגם שמשתנה לעתים. האות שצמודה ל-X (במקרה זה H) מציינת שנתון. 2020 זה H. בשנת 2019 היה G ורק סביר שב-2021 זה יהיה I.
ככל שזכור לי, בארה"ב הסימונים של הדגמים מעט שונים אבל המוטציה ההיא מHDTVTEST מבהיר זאת תמיד.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אה. חשוב גם לומר, שכיום אין מסכים שהם לא תומכי 4K ויש גם מסכים שכבר תומכים 8K (מיותר בינתיים ואולי בעצם לא? תלוי עד כמה גודל מעל 75 חשוב לך).
ל-LG יש תכנת הפעלה משלהם שנקראת Web.O.S - שזה "לטוב או לרע". סוני נסמכת על אנדרואיד טוב, ולגבי השאר, אני פחות יודע.

נערך לאחרונה ב:
אה. חשוב גם לומר, שכיום אין מסכים שהם לא תומכי 4K ויש גם מסכים שכבר תומכים 8K (מיותר בינתיים).
ל-LG יש תכנת הפעלה משלהם שנקראת Web.O.S - שזה "לטוב או לרע". סוני נסמכת על אנדרואיד טוב, ולגבי השאר, אני פחות יודע.
מעולה, תודה רבה.
תוכל בבקשה להמליץ על דגמים ספציפיים לאור הצרכים שציינתי?

ladybug4NLP

Active member
היום רב ספקי הטלויזיה מאפשרים אפליקציות BUILT IN במכשירים.
אם הטלוזיה שתקנה לא תתמוך באפליקציות אלה תצטרך סטרימר כדי להתחבר
(פרטנר, סטינג, נקסט, סלקום ועוד)
אז, אם אתה בטוח שתחובר אך ורק ליס או להוט, אין בעיה, אחרת כדאי לחשב מסלול מחדש
או לוודא מראש שתוכל להתקין אפליקציות אלה (בעיקר ב-LG אבל אולי גם בסמסונג)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
LG מותאמת לסלקום טיוי ועבור פרטנר צריך סטרימר. יס החלו לאפשר קליטה מהמרשתת ולכן מכשיר TV שתומך באפל טיוי יכול להתאים. ליס יש כמובן סטרימר אפל אבל במקביל יש להם גם סטרימר נסמך אנדרואיד. אין ספק, שבעבור חלק מהספקים, יהיה צורך בממיר או בסטרימר, גם אם נטפליקס או יו טיוב מובנים במכשיר.

k-don

Well-known member
LG מותאמת לסלקום טיוי ועבור פרטנר צריך סטרימר. יס החלו לאפשר קליטה מהמרשתת ולכן מכשיר TV שתומך באפל טיוי יכול להתאים. ליס יש כמובן סטרימר אפל אבל במקביל יש להם גם סטרימר נסמך אנדרואיד. אין ספק, שבעבור חלק מהספקים, יהיה צורך בממיר או בסטרימר, גם אם נטפליקס או יו טיוב מובנים במכשיר.
גם נטפליקס מובנה במכשירי הטלויזיה הוא לא עדכני .

פרטנר כיום גם תומכת באפליקציה על סטרימר.
סטרימר עולה בסך הכל פחות מ 200 שח (ומוסיף הרבה יותר), אז זה המחיר שצריך במקסימום להוסיף.
סטרימר שמחובר לטלויזיה חכמה מתנהג כאילו שהוא חלק מהטלויזיה (כולל שליטה על הכל דרך השלט של הטלויזיה, כולל כיבוי והדלקה).
לכן, הפרמטר המשמעותי הוא איכות הצפיה ולא חנות האפליקציות

k-don

Well-known member
אל תשכח שהאיש רוצה לקנת טלוזייה בחו"ל. מי ערב לו שיוכל להתקין אפליקציות מהארץ?
LG + SAMSUNG הן לא טלויזיות אנדרואיד אלא משהו משל עצמן. מה שלא מותקן מראש-אין אפשרות
להתקין אח"כ ולרב אפילו לא תמיד לעדכן
בחברות LG ו samsung ובטח גם
בטלויזיות האלו יש חנות אפליקציות שלא צריכות לבוא built in עם המוצר.
דגמים ישנים היו אולי מוגבלים בהתקנה.
לדעתי אין גם חנות אמריקאית וחנות ישראלית (למעט באנדרואיד).

ladybug4NLP

Active member
LG + SAMSUNG הן לא טלויזיות אנדרואיד אלא משהו משל עצמן. מה שלא מותקן מראש-אין אפשרות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
השואל מודע לכל מה שכתבת. ההעדפה שלי לסוני היא שלאחרונה יש אנדרואיד שכן ניתן להוסיף בו אפליקציות שונות ולאו דווקא "ישראליות".
נדמה לי שגם ב-LG ניתן להוסיף דברים אם כי בצורה הרבה יותר מוגבלת, ואף ציינתי, שהתכנה שלהם היא ייחודית ואולי לא ממש ידידותית בעבור מי שאוהב תוספות.
על דגמי סמסונג קראתי תגובות רבות ולא ממש מחמיאות בנושא התקשורת, אבל איני מכיר אותם די הצורך וכך גם פנסוניק.
לבן שלי יש LG, והוא הוסיף לו כרומקאסט עבור הנטפליקס ויש לו כמובן גם ממיר אנדרואיד של יס. אז .... זה מה יש.

תודה רבה לכולם!
אם מישהו יכול להמליץ על מסך ספציפי של LG ואולי מסך ספציפי נוסף, נניח של סמסונג/סוני,
אשמח לבדוק אותם באופן ספציפי, להשוות מחירים בין ארה"ב וישראל ולאור פער המחיר, להחליט האם שווה לשלוח מארה"ב או שלא.

k-don

Well-known member
נוסף על זה שאתה ממליץ 55 במקום 65,
אתה טוען ששווה לשלם 4000 שח על טלוויזיה סוני 55"
במקום פחות מ 3000 ש"ח על שיאומי 65".
(זה המחיר אצל היבואן הרשמי)
".

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. סתם בחרתי 55. הרעיון היה סידרה 9-XH.
2. כל הגדלים "נהנים" מאותם נתונים כשמדובר באותה סדרה.
3. אתה יכול בשקט גם למצוא מכשירים זולים יותר משיאומי, אבל אתה לא תעמוד בנתונים שבעל השרשור מבקש: הוא מבקש לבחור מכשיר "מהשורה הראשונה" ולאו דווקא אחד מהיותר זולים.
4. אני קישרתי למוצר שנמכר בארץ תחת חסותו של היבואן הרשמי, והשואל בכלל ביקש לרכוש את הסחורה מחו"ל ושיקוליו עמו. הקישור ניתן לצורך התרשמות מהדגם בלבד.
5. למעשה, כל בקשותיו של בעל השרשור - שנתמקד בהצעת לדגם ספציפי הן "מיותרות", שכן הצעתי לו שיאזין בעצמו לסדרת "הרצאות" על כל דגמי העלית באתר HDTVTEST. שם יוכל להתרשם הן מדגמי הננו-סל והן מדגמי ה-OLED השונים, כאשר בין היתר, יש שם גם השוואות של זוגות דגמים של מותגים שונים. לאור זאת, הרי שמהקישור שנתתי, ניתן להתרשם רק מדבר אחד: אני אישית "בעד" סוני ואני אישית בעד סוני LED ולא OLED. קטונתי מלומר לאדם כלשהו, שיבחר דווקא במה שטוב בעיניי, ובתגובה הראשונה שלי, התייחסתי ליתרונות ולחסרונות המסכים בטכנולוגיות השונות.
6. הכי נכון יהיה, שהאיש יצפה במספר סרטונים, יחליט איזו טכנולוגיה מהשתיים תתאים עבורו, ואז ייקל עליו לבחור את המותג, את הגודל ואת הדגם.

נערך לאחרונה ב:
למעלה