המלצה לילית..

NOBLESSE99

New member
המלצה לילית..../images/Emo29.gif

לכל מי שעדיין לא שמע/מכיר ,לכל מי ששמע אבל מזמן מזמן...למי שרק אתמול שמע אותו פעמיים כי פעם אחת אי אפשר,שיר אחד.. דיי מוזנח..מתקופת "ההתגבשות" נקרא לזה.. שרבים אולי לא מכירים,כל כך פשוט שקט וממכר לחן שעושה חשק לשמוע שוב ושוב תנסו זאת הרגשה מובטחת. Cymbaline,שיר כל כך חשוב ומדהים כאחד,לדעתי השיר הכי טוב שלהם ובתקופה האחרונה אני שומע אותו המון. שיר שממצה לדעתי בערך את כל "סיפורה " המסתורי כביכול של הלהקה ,קראתי במאמרים ,שווטרס כתב את זה מתוך סיוט לילי שהיה לו..מבעית.. האם הוא התעורר בסוף?? או שעדיף שניתן לו לנוח לשכב להיות חסר תחושה... It´s high time Cymbaline Please wake me לילה טוב..

Anuerysm

New member
בהחלט אחד השירים הטובים

לשכב על המיטה בבוקר קיץ חם ולשמוע אותו

itaikuskus

New member
אני דווקא חושב יותר לכיוון של

לילה של קיץ חם. כל האלבום הזה הוא אלבום של לילה של קיץ חם.

Anuerysm

New member
אבל אני לא ממש חושב, אלא מדבר מניסיון

בקיץ האחרון קמתי בבוקר, ביום אולי הכי חם שלו, זה היה יום אחרי שעברתי לאמריקה ובדיוטי פרי קניתי את מור אז שמתי אותו יום לפני זה במערכת, אבל הייתי עייף מדי בשביל לשמוע הכל, אז כשקמתי והשלט של המערכת היה לידי פשוט לחצתי על פליי וגיליתי איך האלבום הזה מתאים לבוקר קיץ חם במיוחד

itaikuskus

New member
אם לא הייתי ברור

גם אני מדבר מנסיון. זה מה שיפה בפינק פלויד, כל אחד יכול לשייך את המוסיקה שלהם לתקופות ואירועים ספצייפים לגביו.

holo

New member
מסכים איתך

זה אחד השירים הטובים של פינק פלויד. השיר מצליח להעביר את התחושה של המסתורין והפחד שהוא מתאר בצורה מושלמת. הוא תמיד מזכיר לי מעין בלדה עתיקה, מסתורית ואפופת ערפל. שיר מושלם מאלבום נהדר, ללא ספק.

The Walrus

New member
שיר מעולה

לא יודע למה, אני תמיד יותר אהבתי את גירסאות ההופעה שלו (לדוגמה, זאת מKQED), ביצוע, יותר יפה לדעתי... המילים שלו מדהימות.

The Walrus

New member
...

הקישור שיש לי באיכות לא משהו אבל ניחא (יש לי את זה בDVD). הופעה משהו בסט, בעיקר השיר הזה ודואט הגיטרות המרגש בgranchester meadows.

The Walrus

New member
אגב, לראות עד הסוף.

הקטע האינסטרומנטלי באמצע מעולה. לא זוכר אם הוא היה במקור, מזמן הפסקתי לשמוע את המקור (מאז שגיליתי את הגירסה הזאת).

הפלויד הצטלמו לתחנת טלוויזיה ציבורית

בסן פרנסיסקו, כאשר הגיעו לעיר להופעות בפילמור ווסט, בשנת 1970. הם הקליטו חלק מהשירים, אותם נהגו לבצע בהופעה באותן שנים, בינהם cymbaline. מרבית השירים עמם הופיעו, כולל השיר הזה, זכו בהופעות לגרסאות ארוכות, עם אימפרוביזציות באמצע ושאר קישקושים. לפעמים זה היה מיותר, ולפעמים זה היה בדיוק במקום, והתעלה על המקור.

לטעמי, סימבליין הוא אחד מהשירים הטובים ביותר

של הפלויד. מבחינת הטקסט, לדעתי הוא השיר הכי טוב שווטרס כתב. והוא ככל הנראה השיר הכי אהוב עלי שלהם. יש בשיר הזה כל כך הרבה רבדים, כל כך הרבה משמעויות ודרכים להסתכל עליו. אבל גם מעבר לגרוי האינטלקטואלי, זה פשוט שיר מרגש. בין אם השיר נכתב בעקבות סיוט לילי, כפי שטען ווטרס בזמנו, ובין אם זה נכתב בעקבות הטור האמריקאי של הפלויד ב-67, והתמוטטותו של סיד - ויש לכך רמזים בשיר - מדובר על אדם הנמצא על פי התהום. האם הוא יצליח להגיע לסוף השיר, כשהוא בריא ושלם? האם הצמד הסופי יתחרז? התשובה העצובה היא "לא".

itaikuskus

New member
שיר מדהים

עשה לי חשק לשים את מור עכשיו, אחרי שיסתיים התקליט של נכי נאצה (-:

למעלה