המלצה לכל הביישנים בפורום

Surrealistical

New member
המלצה לכל הביישנים בפורום

נתקלתי כאן הרבה פעמים באנשים שרושמים שהם ביישנים מידי, אובחנו בחרדה חברתית, לא יודעים איך לדבר עם בני המין השני, מרגישים בודדים וכ"ו

רק רציתי להגיד שיש מקום אחד ששמעתי עליו לפני הרבה זמן אשר מיועד במיוחד לאנשים שמרגישים ככה:

http://www.levav4u.org/

אף פעם לא הלכתי לשם אבל בתור מישהי שסובלת מחרדה חברתית זה מקום שבאמת היתי רצה אליו לפני כמה שנים אם רק היתי יודעת על קיומו. אולי שווה לנסות לכמה מכם.

מקווה שזה יעזור למישהו.

יום טוב

שאלה

האם יש קשר בין חרדה חברתית לבין הפרעות חרדה/דכאון שנובעות (בין השאר) ממחסור בסרוטונין? או שזו תופעה שנובעת מגורמים אחרים?

Surrealistical

New member
אני חושבת

שרצוי שתשאלי את זה איש מקצוע.
בעיקרון מחסור בניורוטרנסמיטורים מסויימים נחשב בגישות מסויימות לסיבה שבגללה מתפתחות כל מיני הפרעות פסיכולוגיות. אבל מצד שני ניתן לפתור בעיות פסיכולוגיות ע"י טיפול וללא עזרה תרופתית. אז נשאלת השאלה איך מצליחים לטפל בבעיה עם לא היה משהו חיצוני שאיזן את רמות הסרוטונין? אז יכל להיות שזה קשור ויכל להיות שלא. כמו שאמרתי, עדיף לשאול איש מקצוע.
יש גם אנשים עם נטייה גנטית לסבול מהפרעות חרדה.

Grey Wind

New member
אבל ממה נגרם המחסור כזה

ונגיד שחרדה\דיכאון נגרמים ע"י מחסור בסרוטונין
ממה הנגרם המחסור הזה?

קשר בין חרדה חברתית לדיכאון/הפרעות חרדה

היי,
פעמים רבות יש קומורבידיות (קיום בו זמנית של מספר הפרעות) בין חרדה חברתית לדיכאון, חרדות אחרות או הפרעות אחרות כמו שימוש לרעה בחומרים, הפרעת גוף דיסמורפית ועוד.
לפעמים הקשר מגיע מהצד של החרדה החברתית, למשל דיכאון הנובע מהגבלת החיים בשל החרדה החברתית, ביקורת עצמית שנובעת מהקושי וכן הלאה או שימוש לרעה באלכוהול/סמים הנעשה כניסיון לטיפול עצמי בחרדה (למשל שתייה מופרזת כדי לרקוד). במקרים אחרים הפרעה אחרת מובילה לחרדה החברתית, למשל הפרעות קשב שמובילות לפגיעה באינטרקאציות חברתית או הפרעת גוף דיסמורפית שהסובלים ממנה חושבים שהמראה החיצוני שלהם מעוות/דוחה וחוששים משיפוט שלילי בשל כך. יש גם מקרים בהם הפרעות שונות נובעות מאותו מקור, למשל חרדה ודימוי עצמי נמוך או דיסתימיה (מעין דיכאון כרוני בווליום נמוך) הנובעים מטראומות חברתיות בעבר, ביקורת חריפה בבית וכן הלאה.
מעבר לעניין תיאורטי בנושא, חשוב לדעת איזה הפרעות קיימות ומה הקשר ביניהן כדי להתאים טיפול. אם למשל קיים דיכאון הנובע מהחרדה החברתית, הטיפול יתרכז בעיקר בחרדה החברתית כשהמחשבה היא שהדיכאון ישתפר עם השיפור במצב, ובמידה ולשניהם אותו מקור, למשל מחשבות שליליות בתחומים רבים, הטיפול יתמקד בהן.

תודה

שאלתי מתוך עניין כללי. אני מטופלת בהפרעות פאניקה ע"י תרופת SSRI, שפותרת לי את הבעיה לחלוטין. אני יודעת שזה לא תמיד כזה פשוט, אבל היה נחמד אם זה היה עובד עבור כל מי שסובל מחרדה/דכאון, כולל חרדה חברתית.

זה יכול לקרות לכולם

אבל כמו שאמרתי, אני מטופלת בהצלחה. גם במציאות אף אחד לא חושב.
מבחינתי זו כמו כל מחלה אחרת (אבל ללא ספק בין הגרועות שיצא לי לחלות בהן).

memee2

New member
אני מעריכה אותך שאת פתוחה עם זה

גם אני סובלת, אבל יותר מדיכאון מאשר חרדות.

בעולם האמיתי אני לא נוטה לספר את זה

כמו גם דברים אחרים. אבל אין מה להתבייש, וחשוב לי שאנשים יהיו מודעים לזה (לפעמים אנשים לא מבינים שמה שקורה להם זו תופעה מוכרת שנקראת "חרדה"), ושידעו שיש פתרון. אני יודעת שלא לכולם הכדורים עוזרים, ושלפעמים יש תופעות לוואי בעייתיות, אבל עדיין להרבה אנשים מדובר בפתרון טוב עד נהדר שמאפשר להם לחיות חיים נורמליים. חשוב לי להשמיע את זה, כי יש המון סטיגמות והפחדות שמרתיעות רבים מלקבל טיפול.

Berethor

New member
אחת מתופעות הלוואי הידועות לכדורים נגד דכאון

זה שהם יכולים להפוך אותך לא-מינית, אבל הבנתי שזה לא משפיע עליך ככה..

מה זאת פאניקה ?

אני יודע מה זאת חרדה, דיכאון, לחץ ריגעי, אבל לא פאניקה
כמחלה בעלת מאפיינים הדורשים התערבות רפואית.

מהם תרופות ssri ,ומה המשמעות של נטילתן (גם מבחינת תופעות לואוי)?

הפרעת פאניקה זו סוג של הפרעת חרדה

מתוך ויקיפדיה: "התקף פאניקה הוא הופעה פתאומית וזמנית של תחושה עזה של חרדה או חשש, מעורבת בתחושת אימה, חשש מפני סכנה מאיימת, עליה בקצב פעימות הלב הזעה, קוצר נשימה, צמרמורות ותופעות נוספות."

הסימפטומים הפיזיים בעת התקף פאניקה משתנים מאדם לאדם. כך גם המצבים שמעוררים התקפי פאניקה.
גם שלא בזמן התקפים, יש הרבה סימפטומים פיזיים בעיתיים, לי לפחות היו. לכן לפעמים לא מאבחנים שמדובר בפאניקה. התקפי הפאניקה עצמם נחשבים לעתים בטעות להתקפי לב. (יש לזה דוגמה בקומדיה "בואו נדבר על זה", שם רוברט דה-נירו שיחק מאפיונר שלוקה פתאם בהתקף לב לכאורה, מאושפז, ואז נאמר לו שהוא עבר התקף פאניקה - בעקבותיו הוא מתחיל טיפול בשיחות אצל פסיכיאטר המשוחק ע"י בילי קריסטל. זה לא ממש משקף את המציאות, כי בד"כ הטיפול הוא קוגנטיבי ו/או תרופתי.)

אתה יכול לקרוא עוד על פאניקה/חרדה ותרופות SSRI בויקיפדיה.

Berethor

New member
פאניקה פאניקה

כנראה שהיא הייתה רואה גבר ובורחת או משהו כזה..

למעלה