המלצה לליווי של דיאטנית/קבוצה

שוקית3

New member
שוב עדכון..

אוקיי אז אני ממשיכה ברוח העדכונים.. בעיקר כדי לוודא שהתהליך הוא תקין..
אני כמעט 4 שבועות אחרי ניתוח טבעת באסותא רמת החייל. יש לי ביום רביעי בבוקר 8.5 (בדיוק חודש מהניתוח) תור לד"ר אבינוח באסותא לשיקוף וסגירה ראשונה.
אני מרגישה טוב, הכל תקין.. נראה לי שהחתכים מגלידים יפים...טפו טפו עד עכשיו לא היו בעיות..
מבחינת אוכל, אני אוכלת כבר הכל (לפחות כל מה שניסיתי), כולל לחם.. הכל עובר טוב. מבחינת כמויות, אני אוכלת טיפה פחות ממה שאכלתי לפני הניתוח אך יחד עם זאת, אני אוכלת יפה מאוד! האמת קיוויתי שאני אוכל פחות אבל אני מבינה מכל החומרים שקראתי פה בפורום ומחוץ לו שבחודשיים הראשונים לא לבנות על שינויים גדולים. אז אני מניחה שיש היגיון בכך שאני לא שובעת מהר?
מבחינת משקל, ירדתי כ-6 קילו, עליתי אחד.. ובשבוע וחצי האחרונים אני מתנדנדת בין 5 ל-6 קילו ירידה. מה שנראה לי סביר לאור העובדה שעברתי משתיית נוזלים ודברים רכים לאכילה רגילה, נכון?
זהו בגדול.. אשמח לתגובות מהמנוסים כדי לדעת שמה שאני מתארת אכן עובד לפי "התוכנית"..
אני בהחלט מחכה לסגירה הראשונה כדי להרגיש שאני מתחילה את התהליך ולראות איך זה משפיע עליי..

שוקית3

New member
עוד שאלה..

מה ההתנהלות מבחינת אוכל אחרי הסגירה? אופירה לא מצאתי התייחסות לזה באתר שלך (או שפספסתי את זה).. אני מניחה שלא עושים שוב כמו אחרי ניתוח, שבוע מכל סוג...

אופירA

New member
מנהל
כל המעדכן - מצליח

באתר אכן חסר עדיין מידע
.
לגבי סגירה ראשונה - אחרי כל סגירה יש לשתות 4 כוסות מים במתינות, ולוודא שהן עוברות חלק חלק. אם לא חלק, ללכת לפתוח 1/2CC מיידית אצל הרופא, ושוב לשבת לשתות מחדש. לא לקחת סיכונים.
אחרי הסגירה 24 שעות של נוזלים בלבד (כולל משקאות חלב ויוגורט, ומעדנים חלקים). לאחר מכן 24 שעות כלכלה רכה בלבד. לאחר מכן חוזרים לאכול רגיל לחלוטין. מנסים לאכול הכל, כדי לדעת איך בדיוק הסגירה הזו, ולדעת כמה לסגור בפעם הבאה.

התיאור שלך מאוד מאוד הגיוני ותקין. ירידה של 5 קילו ב-4 שבועות בלי טבעת מגבילה היא ירידה גדולה מאוד.
לא בטוח שאחרי סגירה ראשונה תראי הבדל משמעותי, אבל זה תהליך שיתפתח עם המשך הסגירות.
בין כל סגירה לסגירה תקפידי על 4 שבועות לפחות, ואל תתפתי להצעות אחרות של צוות אבינוח.

בהצלחה רבה.

שוקית3

New member
המלצה לליווי של דיאטנית/קבוצה

היי לכולם,
אני חודשת אחרי ניתוח טבעת, אחרי סגירה ראשונה (טרי טרי מהשבוע).. נרשמתי אתמול לחדר כושר כדי לחזור לפעילות ספורטיבית. ואני רוצה גם להיעזר בליווי תזונתי..
אשמח להמלצה מהמנוסים יותר. האם עדיף להיעזר בקבוצה של המכון הבריאטרי של מכבי (כפי שהמליצו במכבי) או עדיף ליווי של דיאטנית אחד על אחד?
הממליצים על דיאטנית, אשמח לקבל גם המלצה על מישהי ספציפית שמתמחה בליווי לאחר ניתוח ביראטרי.. אני גרה בר"ג, כך שכל אזור ר"ג/תל אביב/גבעתיים וכו' רלוונטי..

המון תודה

למעלה