המלצה למאפה טעים,לאוהבי הברוקולי והפטריות :
ברוקולי ופטריות בתנור מוקרמים בגבינת מוצרלה.
(10 דקות הכנה)
המתכון דל -פחמימות:
המצרכים וההכנה:
סלסלת פטריות-שמפיניון גדולות, (לנגב במטלית לחה את הפטריות.)
חוצים כול פטרייה ל-2 חצאים.
בתוך מחבת יוצקים 2 כפות שמן-זית,לחמם מעט ולהוסיף ואת הפטריות החתוכות,ו- 1/4 כפית מלח, קורט קארי,וקורט פלפל שחור,
ולהקפיץ כ- 10 דקות על אש- בינונית.
לאחר מכן, יוצקים מעל הפטריות שבמחבת,100 מ"ל שמנת-לבישול
ולהגביר ללהבה גבוהה, ולצמצם את הנוזלים, ולאחר מכן ,
לכבות את האש.
ועוברים לשלב הברוקולי:
200 גרם פרחי-ברוקולי קפואים, (1/4 חבילה)-
להכניס לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות-להפשרה(או 3 דקות מיקרו)
לאחר זמן קצר מאוד הברוקולי מופשר מהקרח ,מפרקים כול פרח- ברוקולי ל-רבעים, ומניחים אותם בתבנית- פיירקס,
(או בתבנית חד- פעמית,עם- ניר אפיה.)
מחממים את תנור -האפייה ל-180 מעלות חום.
לבסוף, את הפטריות והשמנת -שהצטמצמה במחבת,
יוצקים מעל לברוקולי שבתבנית, ולפזר מעל גבינת מוצרלה מגורדת, (כמות של 6 -7 כפות.)
מעל הכול -לפזר 3 כפות שקדים טחונים .
מניחים את התבנית בתנור המחומם ל-180 מעלות חום, (או בטוסטר אובן.)
ואופים כ-10 -15 דקות, עד להמסת כול הגבינה.
מתקבל מאפה מוקרם של ברוקולי עם פטריות,דל פחמימות-וטעים.
מוציאים מהתנור ,טועמים,ואם צריך ,זורים עוד קצת פלפל שחור ומלח.
אפשר להכין לארוחת ערב, בתוספת של סלט ירקות טרי ,
ומלפפון חמוץ.
ברוקולי ופטריות בתנור מוקרמים בגבינת מוצרלה.
(10 דקות הכנה)
המתכון דל -פחמימות:
המצרכים וההכנה:
סלסלת פטריות-שמפיניון גדולות, (לנגב במטלית לחה את הפטריות.)
חוצים כול פטרייה ל-2 חצאים.
בתוך מחבת יוצקים 2 כפות שמן-זית,לחמם מעט ולהוסיף ואת הפטריות החתוכות,ו- 1/4 כפית מלח, קורט קארי,וקורט פלפל שחור,
ולהקפיץ כ- 10 דקות על אש- בינונית.
לאחר מכן, יוצקים מעל הפטריות שבמחבת,100 מ"ל שמנת-לבישול
ולהגביר ללהבה גבוהה, ולצמצם את הנוזלים, ולאחר מכן ,
לכבות את האש.
ועוברים לשלב הברוקולי:
200 גרם פרחי-ברוקולי קפואים, (1/4 חבילה)-
להכניס לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות-להפשרה(או 3 דקות מיקרו)
לאחר זמן קצר מאוד הברוקולי מופשר מהקרח ,מפרקים כול פרח- ברוקולי ל-רבעים, ומניחים אותם בתבנית- פיירקס,
(או בתבנית חד- פעמית,עם- ניר אפיה.)
מחממים את תנור -האפייה ל-180 מעלות חום.
לבסוף, את הפטריות והשמנת -שהצטמצמה במחבת,
יוצקים מעל לברוקולי שבתבנית, ולפזר מעל גבינת מוצרלה מגורדת, (כמות של 6 -7 כפות.)
מעל הכול -לפזר 3 כפות שקדים טחונים .
מניחים את התבנית בתנור המחומם ל-180 מעלות חום, (או בטוסטר אובן.)
ואופים כ-10 -15 דקות, עד להמסת כול הגבינה.
מתקבל מאפה מוקרם של ברוקולי עם פטריות,דל פחמימות-וטעים.
מוציאים מהתנור ,טועמים,ואם צריך ,זורים עוד קצת פלפל שחור ומלח.
אפשר להכין לארוחת ערב, בתוספת של סלט ירקות טרי ,
ומלפפון חמוץ.