המלצה למאפה טעים,לאוהבי הברוקולי והפטריות :

oritta17

New member
המלצה למאפה טעים,לאוהבי הברוקולי והפטריות :

ברוקולי ופטריות בתנור מוקרמים בגבינת מוצרלה.
(10 דקות הכנה)
המתכון דל -פחמימות:

המצרכים וההכנה:

סלסלת פטריות-שמפיניון גדולות, (לנגב במטלית לחה את הפטריות.)
חוצים כול פטרייה ל-2 חצאים.

בתוך מחבת יוצקים 2 כפות שמן-זית,לחמם מעט ולהוסיף ואת הפטריות החתוכות,ו- 1/4 כפית מלח, קורט קארי,וקורט פלפל שחור,
ולהקפיץ כ- 10 דקות על אש- בינונית.
לאחר מכן, יוצקים מעל הפטריות שבמחבת,100 מ"ל שמנת-לבישול
ולהגביר ללהבה גבוהה, ולצמצם את הנוזלים, ולאחר מכן ,
לכבות את האש.
ועוברים לשלב הברוקולי:
200 גרם פרחי-ברוקולי קפואים, (1/4 חבילה)-
להכניס לסיר עם מים רותחים ל-2 דקות-להפשרה(או 3 דקות מיקרו)

לאחר זמן קצר מאוד הברוקולי מופשר מהקרח ,מפרקים כול פרח- ברוקולי ל-רבעים, ומניחים אותם בתבנית- פיירקס,
(או בתבנית חד- פעמית,עם- ניר אפיה.)

מחממים את תנור -האפייה ל-180 מעלות חום.

לבסוף, את הפטריות והשמנת -שהצטמצמה במחבת,
יוצקים מעל לברוקולי שבתבנית, ולפזר מעל גבינת מוצרלה מגורדת, (כמות של 6 -7 כפות.)
מעל הכול -לפזר 3 כפות שקדים טחונים .

מניחים את התבנית בתנור המחומם ל-180 מעלות חום, (או בטוסטר אובן.)
ואופים כ-10 -15 דקות, עד להמסת כול הגבינה.
מתקבל מאפה מוקרם של ברוקולי עם פטריות,דל פחמימות-וטעים.
מוציאים מהתנור ,טועמים,ואם צריך ,זורים עוד קצת פלפל שחור ומלח.

אפשר להכין לארוחת ערב, בתוספת של סלט ירקות טרי ,
ומלפפון חמוץ.
 

תומרונתם

New member
מנהל


 

oritta17

New member
אתה באמת צודק, שקדים זה מוצר טעים וגם בריא וגם מכיל סידן.

השקדים מאוד עשירים בסידן ,במגנזים, ובזרחן ,המועילים לבריאות השלד והשיניים,
בנוסף, אין בהם כולסטרול מזיק
ומכילים הרבה ויטמינים חשובים שכדאי לנצל.
&nbsp
אני גם מעשירה את התפריט בפטריות וברוקולי ששניהם דלי -פחמימות, וקלים להכנה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

גליגלי6

New member
נשמע מאוד טעים.. תודה. מותר שמנת? חבל שהברוקולי ככ יקר. האם

גם מותר פסטה עם רוטב שמנת..
 

oritta17

New member
כן ,השמנת -לבישול הרי לא ממותקת בכלל.

אפשר פסטה,אבל לא בכמות גדולה.( משהו כמו חצי כוס למנה, כפי שהדייאטנית יעצה לי.)
 
למעלה