מאפה טונה מושלם וטעים, (נפרס ל- 10 פרוסות - רק גרם אחד פחמימה בפרוסה.)
מכינים מראש תבנית אינגליש קייק חד- פעמית עם ניר-אפיה עם כפית שמן-זית.
ההכנה:
לקצוץ בצל קטן .
לפתוח קופסה טונה של 140 גרם, ולסנן מהשמן.
להכין לתיבול : מלח, מעט פלפל-שחור ,מעט כורכום, מעט עלי-תימין ,
2 כפות מיץ לימון טרי, ורבע כפית גרידת- לימון, (לגרד רק את החלק הדק -הצהוב,) כפית גדושה גרעיני-דלעת לא קלויים
וכפית גדושה גרעיני -חמניות .
1.לחמם מראש תנור אפיה ל-200 מעלות חום ל-10 דקות
2.לערבב בקערה את המצרכים :
קופסא טונה מסוננת מהשמן,
1/4 כפית כורכום טחון
2 כפות מיץ לימון,
1/4 כפית גרידת- הלימון .( לגרד את הצהוב בלבד- ללא השכבה הלבנה והמרירה.)
4 כפות שקדים טחונים דק ,
בצל קטן קצוץ, (שנקצץ מראש, )
להוסיף את התבלינים הנ"ל ,(אפשר גם טיפונת קינמון,ממש מעט מוסיף לטעם.)
כעת לטעום מעט מהתערובת- המתובלת, ואם חסר מלח או פלפל-שחור, זה הזמן להוסיף, ולערבב היטב.
לאחר מכן, להוסיף 2 ביצים,
חצי כוס גבינה -צהובה מגורדת. (אופצייה ,לא חובה.)
וכפית אבקת- אפיה,
לבחוש היטב הכול ביחד - ולצקת לתבנית המשומנת שהוכנה מראש.
מומלץ להניח מעל המאפה ענף קטן תימין ,או ענף קטן רומרין ריחני.
זמן האפיה: אופים 40 דקות:
תחילה אופים רק 10 דקות בחום 200 מעלות,
ואח"כ מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות חום,
ואופים 30 דקות,עד להזהבה יפה ,ולבדוק שהזהיב מ- 2 הצדדים.
מתקבל מאפה מאוד טעים ודל -בפחמימות.
מתאים להכין לצידו סלט -ירקות טרי, עם פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום טריים.
או סלט -חסה עם מלפפונים ,שמיר - קצוץ ואגוזי -מלך.
למי שאוהב מעט טחינה, לאחר שהמאפה מוכן - להברישו ב-2 כפות טחינה.
מי שאוהב תיבול מעט חריף, יוסיף כפית צ'ילי גרוס לקערה הטונה .
תכינו ותהנו.
מכינים מראש תבנית אינגליש קייק חד- פעמית עם ניר-אפיה עם כפית שמן-זית.
ההכנה:
לקצוץ בצל קטן .
לפתוח קופסה טונה של 140 גרם, ולסנן מהשמן.
להכין לתיבול : מלח, מעט פלפל-שחור ,מעט כורכום, מעט עלי-תימין ,
2 כפות מיץ לימון טרי, ורבע כפית גרידת- לימון, (לגרד רק את החלק הדק -הצהוב,) כפית גדושה גרעיני-דלעת לא קלויים
וכפית גדושה גרעיני -חמניות .
1.לחמם מראש תנור אפיה ל-200 מעלות חום ל-10 דקות
2.לערבב בקערה את המצרכים :
קופסא טונה מסוננת מהשמן,
1/4 כפית כורכום טחון
2 כפות מיץ לימון,
1/4 כפית גרידת- הלימון .( לגרד את הצהוב בלבד- ללא השכבה הלבנה והמרירה.)
4 כפות שקדים טחונים דק ,
בצל קטן קצוץ, (שנקצץ מראש, )
להוסיף את התבלינים הנ"ל ,(אפשר גם טיפונת קינמון,ממש מעט מוסיף לטעם.)
כעת לטעום מעט מהתערובת- המתובלת, ואם חסר מלח או פלפל-שחור, זה הזמן להוסיף, ולערבב היטב.
לאחר מכן, להוסיף 2 ביצים,
חצי כוס גבינה -צהובה מגורדת. (אופצייה ,לא חובה.)
וכפית אבקת- אפיה,
לבחוש היטב הכול ביחד - ולצקת לתבנית המשומנת שהוכנה מראש.
מומלץ להניח מעל המאפה ענף קטן תימין ,או ענף קטן רומרין ריחני.
זמן האפיה: אופים 40 דקות:
תחילה אופים רק 10 דקות בחום 200 מעלות,
ואח"כ מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות חום,
ואופים 30 דקות,עד להזהבה יפה ,ולבדוק שהזהיב מ- 2 הצדדים.
מתקבל מאפה מאוד טעים ודל -בפחמימות.
מתאים להכין לצידו סלט -ירקות טרי, עם פטרוזיליה קצוצה או עלי בזיליקום טריים.
או סלט -חסה עם מלפפונים ,שמיר - קצוץ ואגוזי -מלך.
למי שאוהב מעט טחינה, לאחר שהמאפה מוכן - להברישו ב-2 כפות טחינה.
מי שאוהב תיבול מעט חריף, יוסיף כפית צ'ילי גרוס לקערה הטונה .
תכינו ותהנו.
נערך לאחרונה ב: