המלצה למבקרים באזור ניו-יורק

המלצה למבקרים באזור ניו-יורק

לקחת רכב (או מטוס) ולהגיע ל- Old Rhinebeck Aerodrome (קישור מצורף). לחזור אחורה בזמן לראשית ימי התעופה, כולל מוזיאון, וצי מטוסים מראשית התעופה ועד שנות השלושים, שטסים בכל יום שבת וראשון בחודשים יוני-אוקטובר. מומלץ ביותר. אצרף מספר תמונות בקרוב.

Eyal B

New member
...אם כבר המלצות../images/Emo98.gif

אתמול הייתי במוזיאון תעופה בגלבסטון טקסס. מקום מדהים ! יש שם בעיקר מטוסים ממלחמת העולם השנייה - כמעט כולם במצב טיסה. הם מצוחצחים ונקיים (כנראה יותר ממה שהיו כשיצאו מהמפעל) וליד כל אחד כתוב שם הטייס/ת (ובנות - רבים מהטייסים הן בעצם טייסות). יש שם סיפור מאוד מעניין על מישהו שתיכנן ובנה מטוסי ריסוס. באחת הטיסות התפרקו לו הכנפיים (הוא ניצל) ובחקירה התברר שבחישובי החוזק שהוא ביצע בתכן, הייתה טעות חישוב של הנקודה העשרונית...

CAF - Confederate Air Force

אם אני לא טועה, המוזיאון הזה הוא סניף של ה CAF, הממוקם ב- Midland, TX. הייתי שם לפני מספר שנים ביום התצוגה השנתית שלהם. מדהים, ובמיוחד לחובבי מטוסי מלה"ע II. חלק נכבד מהמטוסים שמופיעים באושקוש שייכים להם.

ד"א, כטקסני לשעבר...

מה אתה עושה שם בכלל? זה לא מקום שישראלים מגיעים אליו כחלק מטיול.... ואם אתה כבר תקוע שם, נצל את ההזדמנות ובקר במרכז החלל ביוסטון.

Eyal B

New member
יש לי כל מיני סיבות להסתובב שם...../images/Emo98.gif

בכל מקרה היום הייתי במרכז החלל ביוסטון - סיבוב חביב אבל "תיירותי" מדי. משהו יותר מעניין - התקשרתי לחברה שמשכירה מטוסים בשדה תעופה קטן באיזור ושאלתי אם אני יכול לשכור מטוס (+מדריך). כמובן אמרתי שיש לי רישיון ישראלי והמדריך רק לצרכי בטיחות היות ואינני מכיר את הסביבה. לאחר שאמרתי "רשיון ישראלי" הייתה שתיקה ארוכה מהצד השני של הקו. הפקיד ביקש ממני לפנות לנציג פדרלי על מנת שזה בכלל יאפשר לי לטוס (עם מדריך או בלעדיו) ובכל מקרה הוא נשמע מאוד מאוד טרוד. מכל מיני סיבות החלטתי לא לטוס היום (מזג אויר מחורבן), אבל אני מניח שאחרי יום העצמאות האמריקאי הלחץ ירד מעט...

למעלה