המלצה למברגה

hagi165

Member
יש המלצה למברגה או מברגה מקדחה לעבודות ביתיות?
שווה להשקיע במברגה של מקיטה? בוש?
ובכלל מברגת אימפקט עדיפה על רגילה?

רוני1955

Active member
כמה תובנות:
הראשונה והחשובה ביותר (לדעתי כמובן), רק לא בוש.
השנייה, לא אימפקט. בכל השימושים שמשתמשים במברגה, עבודה נכונה עם אימפקט היא רק כ 5%.
לאחרונה קניתי לבן שלי מברגה בהום סנטר. האמת, עוד לא ניסיתי אותה. אבל יש לה כמה יתרונות שמצאו חן בעיני. היא מגיעה עם שתי סוללות ליתיום של 20 וולט, היא גם רוטטת, ויש אפשרות לקנות עוד כלים מאותה סידרה ללא סוללות, במחירים סבירים ביותר. למשל, פטישון, אימפקט, מלטשת, משור אנכי (ג'יגסו), ועוד.

hagi165

Member
כמה תובנות:
הראשונה והחשובה ביותר (לדעתי כמובן), רק לא בוש.
השנייה, לא אימפקט. בכל השימושים שמשתמשים במברגה, עבודה נכונה עם אימפקט היא רק כ 5%.
לאחרונה קניתי לבן שלי מברגה בהום סנטר. האמת, עוד לא ניסיתי אותה. אבל יש לה כמה יתרונות שמצאו חן בעיני. היא מגיעה עם שתי סוללות ליתיום של 20 וולט, היא גם רוטטת, ויש אפשרות לקנות עוד כלים מאותה סידרה ללא סוללות, במחירים סבירים ביותר. למשל, פטישון, אימפקט, מלטשת, משור אנכי (ג'יגסו), ועוד.
מאיזו סיבה לא בוש?
ומלבד ההפרש במחיר, למה לא אימפקט? אומנם 5 אחוז, אבל הבנתי שאימפקט מסייע מאוד להברגות קשות.
בנימה אישית, יש לי מעין אנטי כלפי החנות הזאת, תמיד שאני מעוניין לרכוש שם פריט מסויים אני מוצא אותו בעשרות אחוזים יקר יותר מבחנויות אחרות. מעבר לכך, INGCO זוהי חברה לא מוכרת (מלבד הום סנטר שכנראה הם היבואנים הבלעדים בארץ לא נתקלתי בשם הזה מעולם) כך שלמרות שהשימוש הוא ביתי כן אשמח למוצר אמין לאורך שנים.

רוני1955

Active member
מאיזו סיבה לא בוש?
ומלבד ההפרש במחיר, למה לא אימפקט? אומנם 5 אחוז, אבל הבנתי שאימפקט מסייע מאוד להברגות קשות.
בנימה אישית, יש לי מעין אנטי כלפי החנות הזאת, תמיד שאני מעוניין לרכוש שם פריט מסויים אני מוצא אותו בעשרות אחוזים יקר יותר מבחנויות אחרות. מעבר לכך, INGCO זוהי חברה לא מוכרת (מלבד הום סנטר שכנראה הם היבואנים הבלעדים בארץ לא נתקלתי בשם הזה מעולם) כך שלמרות שהשימוש הוא ביתי כן אשמח למוצר אמין לאורך שנים.
לא בוש, כי אתה רוצה משהו אמין וטוב, שיחזיק לאורך שנים.
נכון שאימקט עוזר בהברגות קשות. אבל, כמעט 100% מהעבודות שאתה עושה, זה לא הברגות קשות. לקידוח חורים, אימפקט ממש לא מתאים. גם לקידוח בקיר. לסגירת ברגים בעץ, לאימפקט אין קלאץ' לקביעת כוח הסגירה, והבורג יכול לחדור פנימה ללא שליטה.
לגבי הבחירה בהום סנטר, יש כמה סיבות. העיקרית, היה לי תו שי מהעבודה. בנוסף, הום סנטר זו חברה גדולה ורצינית, ויש גב. איש השרות בהום סנטר בעפולה, ששם אני קונה, מכיר אותי שנים. הוא אמר לי שעל הכלים האלו אין תלונות, ואנשים מרוצים מהם. לדעתי, במחיר הזה ובאפשרויות הקניה של כלים נוספים מאותה סידרה ללא רכישה נוספת של סוללות, יחס עלות תועלת הוא מצוין. אם אין לך בעיית תקציב, אתה יכול לקנות כלים של מקיטה, די-וולט, או מילווקי. (רק בשביל המידע, חברת בלאק אנד דקר היא חברת האם של די-וולט. זה כמו שטויוטה היא חברת האם של לקסוס).
לגבי בלאק אנד דקר, יש לי מברגה שלהם. היא אצלי כבר 12 שנים, עם אותה סוללה, עובדת מעולה ללא בעיה. הכלים שלהם הם כלים מדהימים. זו גם אופציה טובה, אם תמצא מברגה שיודעת גם לקדוח בקיר.

חן 1111

Active member
סקיל חשמלית, כלומר לא נטענת.
הכי זולה שיש, ועובדת מעולה. לא צריך לדאוג אם הסוללה מלאה. לא צריך לדאוג שהסוללה תתרוקן.
אימפקט זה די מיותר בבית. יש לי אימפקט, כבר שנים לא יצאה מהארון. הסקיל עושה את כל העבודות מעולה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
סקיל חשמלית, כלומר לא נטענת.
הכי זולה שיש, ועובדת מעולה. לא צריך לדאוג אם הסוללה מלאה. לא צריך לדאוג שהסוללה תתרוקן.
אימפקט זה די מיותר בבית. יש לי אימפקט, כבר שנים לא יצאה מהארון. הסקיל עושה את כל העבודות מעולה.
תודה. אין על החשמליות אבל כשאתה בחוץ וללא כבל מאריך זה בעיה... וכשאתה באזור רטוב.. נו אני לא חושב שאני צריך להמשיך ולהסביר. עובדה שבעלי מקצוע רבים אוהבים ועובדים עם הנטענים הן אם פטישון. מברגה. דיסק או מסורים שונים... וכמי שעובד הרבה עם עץ אז אימפקט עושה עבודה מעולה.

חן 1111

Active member
תודה. אין על החשמליות אבל כשאתה בחוץ וללא כבל מאריך זה בעיה... וכשאתה באזור רטוב.. נו אני לא חושב שאני צריך להמשיך ולהסביר. עובדה שבעלי מקצוע רבים אוהבים ועובדים עם הנטענים הן אם פטישון. מברגה. דיסק או מסורים שונים... וכמי שעובד הרבה עם עץ אז אימפקט עושה עבודה מעולה.
הוא ביקש לעבודות ביתיות. זה אומר בבית ולא בחוץ. ואימפקט בעייתית כי היא בקלות מכניסה את הברגים יותר מדי, במיוחד בעץ אורן, וזה למעשה מאיט את העבודה כי אתה צריך כל הזמן להיזהר לא לסגור יותר מדי. היא טובה לעצים קשים או לברגים ממש גדולים.

רשר

Well-known member
מנהל
מילה שלי - לא אימפקט,
עוד מילה - ללא פחמים (אכן יותר יקר אך אמין וחזק יותר לכן לדעתי יש תמורה למחיר),

M18 CBLPD יש באמזון או אצל אמרוסי​

אור הסקרן

Active member
שלום לך מקווה שאצליח להסביר את עצמי ולדייק עם התשובה שלי לשאלה שלך..
אתחיל בזה שמברגת אימפקט זה לעבודה בעץ היא בהחלט יכולה לבצע מגוון של עבודות אבל הייעוד הראשי שלה זה לעץ.

אני אישית משתמש בכלים של בוש אבל מאמין שרוב החברות המובילות עובדות באותה השיטה.לבוש יש ליין כלי עבודה לחובבים/שימוש ביתי זה בדרך כלל במחיר יותר משתלם לפי דעתי לשימוש בייתי לא צריך יותר מ12 וולט...

אם אתה מחפש כלי לקידוח בבטון/בלוקים שווה לך לבדוק אולי פטישון קומפקטי אחד עם קבל חשמל מוזיל לך את המחיר לעומת סוללה שיהיה יותר יקר.

יש בשנים האחרונות חברה שמשתמשת ברכיבים הפנימיים של החברות הגדולות אבל בתכלס זה סיני אבל שמעתי עליהם דברים טובים שווה לך לבדוק עליהם קוראים להם works

דבר אחרון יש בפייסבוק קבוצה בשם כלי עבודה יד ראשונה.זאת קבוצה מעולה עם נסיון רב שמוצאת דילים ממש טובים גם פה בארץ וגם בחנויות אינטרנט מחול...

hagi165

Member
אומנם לא מה שביקשתי, אבל נתקלתי בדגם הזה שהוא גם מברגה ב290 שח
18וולט

Black & Decker BCD001C1​

hagi165

Member
האמת שיש לי מקדחה של בוש כבר המון שנים, היא עושה את העבודה מצויין. הבעיה היא שהיא לא נטענת. כנ"ל לגבי פטישון שרכשתי במיוחד לעבודה בממ"ד והייתי מוגבל בתקציב באותה עת.
אני כן מעדיף ללא ספק ציוד נטען וברור לי שיש עלות לכך.
למעשה את האפקט של האימפקט בהברגה ניתן לפתור באמצעות הקשות/דפיקות?
עדיין עם הנחה של כ18 אחוז בהום סנטר המחירים יוצאים גבוהים, ולא במיוחד משתלמים :) בלי קשר להום סנטר, אולי שווה בכלל להמתין עוד כשבועיים למכירות סופשנה.

לגבי בלק אנד דקר -
ראיתי את המפרט הזה: האם מומלץ? מחיר של 290 שח כולל משלוח
מברגה/מקדחה מקצועית 18V מבית BLACK+DECKER

רעש עבודה נמוך, ידית ארגונומית נגד החלקה, קלה ונוחה מאוד
מאפיינים אלו הופכים את העבודה עמה לאפקטיבית ביותר!

מתאימה להברגה ו/או לקידוח

מפרט טכני:
0-600 סל"ד
11 מצבי מצמד
פוטר חצי אוטומטי 10 מ״מ
מומנט פיתול Nm 37
תאורת לד חזקה
גיר רציף לפעולה חלקה
כושר קידוח בעץ 25 מ"מ
כושר קידוח בברזל 10 מ"מ
תפסנית אוטומטית 10 מ"מ

המארז כולל בנוסף:
סוללת ליתיום AH1.5
מטען מהיר 400mA cup charger

משקל: 1.52 ק"ג

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
האמת שיש לי מקדחה של בוש כבר המון שנים, היא עושה את העבודה מצויין. הבעיה היא שהיא לא נטענת. כנ"ל לגבי פטישון שרכשתי במיוחד לעבודה בממ"ד והייתי מוגבל בתקציב באותה עת.
עדיין עם הנחה של כ18 אחוז בהום סנטר המחירים יוצאים גבוהים, ולא במיוחד משתלמים :) בלי קשר להום סנטר, אולי שווה בכלל להמתין עוד כשבועיים למכירות סופשנה.

לגבי בלק אנד דקר -

מפרט טכני:
0-600 סל"ד
11 מצבי מצמד
פוטר חצי אוטומטי 10 מ״מ
מומנט פיתול Nm 37
תאורת לד חזקה
גיר רציף לפעולה חלקה
כושר קידוח בעץ 25 מ"מ
כושר קידוח בברזל 10 מ"מ
תפסנית אוטומטית 10 מ"מ

המארז כולל בנוסף:
סוללת ליתיום AH1.5

אז ככה... לי אישית יש מברגה אימפקט של בוש, לא עם הסוללות הגדולות, והיא עושה עבודה יפה. עבור ברגים בעץ האימפקט מעולה. בכל מקרה, אם אתה לא לוחץ היטב את הכלי כלפי הבורג, הוא ירסק את הביט מיד. לכן, כדאי להחזיק מלאי של ביטים...

יש לי גם פטישון של בוש והוא אחלה. ממש טוב.

הכלים של מקיטה מתחרים בבוש ונותנים להם בראש, אז או מקיטה או בוש.

ויש כעת את הכוכב העולה "האנטר". סיני. זול יחסית ועושה עבודה טובה..

לא הייתי מתקרב לבלאק אנד קקר גם עם מקל.

לא ממש בדקתי מה היו מבצעי שישי השחור (שאולי כבר נגמר או שלא), אבל כדאי לברר זאת.

רוני1955

Active member
אז ככה... לי אישית יש מברגה אימפקט של בוש, לא עם הסוללות הגדולות, והיא עושה עבודה יפה. עבור ברגים בעץ האימפקט מעולה. בכל מקרה, אם אתה לא לוחץ היטב את הכלי כלפי הבורג, הוא ירסק את הביט מיד. לכן, כדאי להחזיק מלאי של ביטים...

יש לי גם פטישון של בוש והוא אחלה. ממש טוב.

הכלים של מקיטה מתחרים בבוש ונותנים להם בראש, אז או מקיטה או בוש.

ויש כעת את הכוכב העולה "האנטר". סיני. זול יחסית ועושה עבודה טובה..

לא הייתי מתקרב לבלאק אנד קקר גם עם מקל.

לא ממש בדקתי מה היו מבצעי שישי השחור (שאולי כבר נגמר או שלא), אבל כדאי לברר זאת.
בלאק אנד דקר זו חברה מעולה. השרות שהם קיבלו בארץ, היה על הפנים בזמנו, ולכן השם שלהם בארץ הוא לא מוצלח.
בלאק אנד דקר היתה החברה הראשונה שיצרה מקדחה לשימוש ביתי, והיא גם היתה החברה הראשונה שיצרה מברגות נטענות. כשאפולו 11 נחתה על הירח, הם קדחו באדמת הירח עם מקדחה של בלאק אנד דקר. שוב, הכלים שלהם נחשבים למעולים, אבל יקח להם זמן עד שהשם שעשו להם בארץ, יתפוגג, ואנשים יבחנו את הכלים שלהם ללא דעות קדומות.

רוני1955

Active member

לגבי בלק אנד דקר -

מפרט טכני:
0-600 סל"ד
11 מצבי מצמד
פוטר חצי אוטומטי 10 מ״מ
מומנט פיתול Nm 37
תאורת לד חזקה
גיר רציף לפעולה חלקה
כושר קידוח בעץ 25 מ"מ
כושר קידוח בברזל 10 מ"מ
תפסנית אוטומטית 10 מ"מ

המארז כולל בנוסף:
סוללת ליתיום AH1.5

600 סל"ד, זה איטי. אם אתה רוצה גם לקדוח עם זה לפעמים, זה לא נוח.

לגבי בלק אנד דקר -

מפרט טכני:
0-600 סל"ד
11 מצבי מצמד
פוטר חצי אוטומטי 10 מ״מ
מומנט פיתול Nm 37
תאורת לד חזקה
גיר רציף לפעולה חלקה
כושר קידוח בעץ 25 מ"מ
כושר קידוח בברזל 10 מ"מ
תפסנית אוטומטית 10 מ"מ

המארז כולל בנוסף:
סוללת ליתיום AH1.5

לא אוסיף על מה שנכתב פה. רק אציין שאני רכשתי לפני כשנה מברגיה / מקדחה מהום סנטר , יש לי מברגיה סקיל, חוטית שעובדת מצוין אבל רציתי להוסיף אלחוטית במחיר של עד 300 ש"ח - היה מבצע כלשהו ( לזיכרוני עלתה באזור ה 280) רכשתי המברגה הנ"ל של 20 וולט + 2 סוללות + תיק.
לאחרונה יצא לי לעבוד איתה הרבה בהתקנות אצל הבת שלי - יופי של מברגה.

hagi165

Member
שוב תודה על כל התגובות.
נתקלתי בפייסבוק בקופון למותג GREENWORKS מאמזון. איך המותג הזה? היה ב55 דולר פוטר ואימפקט. המחיר הוכפל, תוהה אם שווה להמתין קצת שירד בחזרה?

ובכלל מותג DEWALT , 12 וולט ב145$ אימפקט ופוטר

אגב, בכל המקחדות מאמזון המתח הוא 110. כמה בעיה זה יהיה עם רשת החשמל בארץ?

נערך לאחרונה ב:

רוני1955

Active member
שוב תודה על כל התגובות.
נתקלתי בפייסבוק בקופון למותג GREENWORKS מאמזון. איך המותג הזה? היה ב55 דולר פוטר ואימפקט. המחיר הוכפל, תוהה אם שווה להמתין קצת שירד בחזרה?

ובכלל מותג DEWALT , 12 וולט ב145$ אימפקט ופוטר

אגב, בכל המקחדות מאמזון המתח הוא 110. כמה בעיה זה יהיה עם רשת החשמל בארץ?
כל הכלים הנטענים שלי, ניקנו בארה"ב, והמטען מיועד ל 110 וולט. אין עם זה בעיה, כי קניתי שנאי מתאים. בכל מקרה, חייבים להקפיד על המתח אם אתה אכן קונה באמזון. אל תתפתה לחבר רק עם מתאם.
די וולט אלו כלים מעולים. את היצרן השני, אני לא מכיר ומעולם לא שמעתי עליו. אני מציע לקחת בחשבון גם את נושא השרות במידת הצורך. לדי וולט יש יבואן, ולכן יש לו גם שרות. (לכלים שלי אין שרות בארץ, ולקחתי את זה בחשבון כשקניתי אותם).

hagi165

Member
בהחלט נושא השירות הוא חשוב. במקרה נתקלתי בהם כשחיפשתי בפייסבוק ומחיר של 55 דולר לאימפקט ופוטר נטענים זה בהחלט מחיר טוב לשימוש ביתי.

הקישור של די וולט הוא במחיר של כ100 שח הפרש בין הארץ לחול. במקרה כזה אעדיף לרכוש בארץ (KSP - 799 ומצאתי גם ב699 לשני הכלים)
יש הבדל בין אמזון:
לבין הארץ:

כשרשום מברגה/מקדחה - עליי לצפות לאיכות קדיחה כמו של כלי שמוגדר מקדחה? המברגה/מקדחה תקדח בקיר בלוקים/עץ/מתכת/אלומיניום בלי בעיה?

נערך לאחרונה ב:

רוני1955

Active member
בהחלט נושא השירות הוא חשוב. במקרה נתקלתי בהם כשחיפשתי בפייסבוק ומחיר של 55 דולר לאימפקט ופוטר נטענים זה בהחלט מחיר טוב לשימוש ביתי.

הקישור של די וולט הוא במחיר של כ100 שח הפרש בין הארץ לחול. במקרה כזה אעדיף לרכוש בארץ (KSP - 799 ומצאתי גם ב699 לשני הכלים)
יש הבדל בין אמזון:
לבין הארץ:

כשרשום מברגה/מקדחה - עליי לצפות לאיכות קדיחה כמו של כלי שמוגדר מקדחה? המברגה/מקדחה תקדח בקיר בלוקים/עץ/מתכת/אלומיניום בלי בעיה?
שני הסטים, הם לא אותו דבר. יש ביניהם הבדלים. למשל, בסט באמאזון כתוב שזה ללא מברשות, ובסט בארץ לא כתוב. בסט בארץ כתוב שהסוללות הן של 1.3 אמפר שעה. בסט באמאזון לא ראיתי שכתוב. רצוי להתעמק ולחפש פרטים, כי 1.3 זה מעט.

sasishem12

Member
אם מדובר בעבודות ביתיות קלות, מברגה רגילה בהחלט מספיקה. מברגת אימפקט תהיה שימושית במקרים שצריך יותר כוח, כמו בברגים עבים או חומרים קשים יותר, אבל לרוב העבודות בבית זה לא הכרחי.
לגבי המותגים – גם מקיטה וגם בוש הם מותגים טובים ואמינים, כך שכל בחירה ביניהם היא בחירה טובה. מקיטה נחשבת בדרך כלל קצת יותר חזקה ועמידה בעבודות מאומצות, אבל בוש מציעה לעיתים קרובות כלים עם יותר פונקציות נוספות ואפשרויות נוחות לשימוש.
אם אתה לא מתכוון לבצע עבודות כבדות במיוחד, מברגה רגילה תעשה את העבודה בצורה טובה. ואם התקציב מאפשר לך, שווה לבדוק גם מברגת אימפקט למקרים בהם תצטרך יותר כוח. באופן כללי תוכל להסתכל באתר הזה

למעלה