המלצה למזון דיאטטי לחתול בן שנתיים

אלישבע777

Well-known member
החתול שלי בן השנתיים ( 6.230 קג) , עבר בשנה האחרונה דיאטה לירידה במשקל. בהתחלה, עשיתי מדידות קפדניות כמה הוא אוכל חופשי וגיליתי שהוא אוכל כ- 105 גרם ביום. במהלך השנה, הורדתי לו בלי בעיות את המזון ל- 85 גרם והוא מקבל מזון שקול 4 פעמים ביום וקיוויתי שהוא יירד מתחת ל-6 קילו שזה היה משקלו בגיל פחות משנה וחצי. הוא חתול קטן ממדים, יחסית לזכר בוגר היום במרפאה שקלו אותו והתגלה שהוא עלה ב- 230 גרם למרות הדיאטה.

הווטרינרית היום המליצה לי לעבור למזון דיאטטי ולא להפחית לו את משקל המזון. ( אשתקד הווטרינר אשתקד המליץ להפחית את משקל המזון ולא לתת לו חופשי). מניסיוני בעבר - מזון כזה, לא עזר לחתול הקודם לרדת והוא נשאר שמן עד שחלה והורדם.

כרגע התחלתי בהפחתה ניסיונית של 5 גרם ליממה, ונראה איך הוא יתמודד עם זה. הוא כמעט תמיד אוכל הכל מהצלחת ( נדיר אצל חתולים לאכל 15-20 גרם בבת אחת!) במהלך היום, נדיר שהוא מבקש לאכול. הוא רגיל לאכול בשעות בשעות פחות או יותר קבועות ויש לו סבלנות לחכות... מדהים! גם כשהוא רעב, הוא פשוט מתיישב ליד הקערית שלו ומחכה בסבלנות שאבין את הרמז!! אם אני לא מבינה, אז הוא הופך אותה... ואז אני מבינה מייד...

אשמח לשמוע את דעתכם מניסיונכם ואת דעתו של דימיטרי על מעבר למזון דיאטטי. היום החתול אוכל מזון אוריג'ין ( 6 מיני דגים) המומלץ ברשימה של דימיטרי. קראתי שמזון דיאטטי עתיר סיבים ולכן לא צריך להפחית את משקל המנה, כי הוא משביע.

האם מזון דיאטטי עדיף ( על אוריג'ין במשקל מופחת) ואם כן איזה סוג מומלץ?

dimitrygo

Active member
מנהל
גם מזון דיאטטי צריך לתת במנות מדודות.
לדעתי כל עוד את מצליחה להוריד כמות של המזון הנוכחי תמשיכי עם זה. לפי האתר של אוריג'ן חתול ששוקל 6 ק"ג והכוונה להוריד לו משקל צריך לאכול 65 ג' ליום.
את צריכה להגיע לכמות הזאת בהדרגה. לדעתי כדאי להוריד 5 גרם בשבוע ולא ביממה.

אלישבע777

Well-known member
גם מזון דיאטטי צריך לתת במנות מדודות.
לדעתי כל עוד את מצליחה להוריד כמות של המזון הנוכחי תמשיכי עם זה. לפי האתר של אוריג'ן חתול ששוקל 6 ק"ג והכוונה להוריד לו משקל צריך לאכול 65 ג' ליום.
את צריכה להגיע לכמות הזאת בהדרגה. לדעתי כדאי להוריד 5 גרם בשבוע ולא ביממה.
תודה דימטרי על המלצתך! החתול שלי מאוד סבלני והוא מקבל את ההפחתה של 5 גרם ביממה בלי תלונות עד כה. אז כיום הוא ירד מ-85 גרם ל- 80 וזה בסדר, רק התחלנו. מה שאשמח לקבל זו המלצה של מזון דיאטטי באיכות גבוהה.

שאלות נוספת - האם לערבב בארוחה בין המזון הדיאטטי לבין אוריג'ין ( 6 מיני דגים) שהוא מזון איכותי והוא אוכל אותו ברצון?
אולי רצוי להפריד את המזונות ולתת פעם מזה ופעם מזה?
או רק מזון דיאטטי ?
את אוריג'ין בטעם עוף הוא פחות אוהב. לכן אולי כדאי לי לתת לו מזון פחות טעים לו - שיאכל רק כשהוא מאוד רעב?

תודה !

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי אם תצליחי להוריד אותו ל-65 ג' ביום את לא צריכה לעבור למזון דיאטטי.
אם בכל זאת את רוצה המלצה על מזון דיאטטי אז אני ממליץ על N&D לחתולים מסורסים.
לדעתי אין טעם להאכיל בשני המזונות ביחד.
לגבי אוריג'ן עוף - אם זה יעזור לך להגיע ל-65 ביום או אפילו פחות אז כן כדאי לנסות.

קבצים מצורפים

• nd-ancestral-neutered.png
    nd-ancestral-neutered.png
    KB 327.9 · צפיות: 2

אלישבע777

Well-known member
לגבי אוריג'ן עוף - אם זה יעזור לך להגיע ל-65 ביום או אפילו פחות אז כן כדאי לנסות.
תודה דימיטרי על העצות הטובות. 65 גרם ביום זה ממש מעט. התחלתי את הדיאטה שלו כשהוא היה על 105 גרם כשהיה לו מזון חופשי כל היום מסוג אוריג'ין ואפילו קיבל לבקשתו גם כפית או יותר גבינה או יוגורט והמעדן החביב עליו - גבינה מותכת (משולשת) אבל הוא חתול סבלני מאוד ולא נודניק. אנצל את אופיו הנוח עד הסוף...

dimitrygo

Active member
מנהל
זו המנה שממליצה החברה למשקל שלו. חתולה שלי שאוכלת אוריג'ן שוקלת קצת פחות ואוכלת לדעתי פחות מ-65 ג' ביום.
וגם זו בדיוק הסיבה שאני ממליץ להוריד לו מנה בצורה יותר הדרגתית.

LittleGen

New member
מקווה שלא נדחפת, אבל היום בשיטוט במסמך הערכת המזונות שלך נתקלתי גם בזה של N&D, מתכון הוויט מנג'מנט שלהם.

אם לא פיספתי משהו, מבחינת רכיבי החלבון מול הפחמימות ושומן, וגם כמות הסיבים... זה נראה לא פחות הולם לירידה במשקל. אפילו יותר, לא?
אז חשבתי ששווה להציע גם את זה. 🙂

אלישבע777

Well-known member
זה מזון מצויין אך אני לא בטוח שהוא עדיין נמכר כי הוא כבר לא מופיע באתר היבואן.
אכן טילפנו מהחנות ואמרו שאין מזון זה במחסן ולא ידוע מתי הוא יגיע. אז אמשיך עם אוריג'ין עוף שהוא פחות אוהב, בתקווה שהוא יאכל לאט. כיום אני נותנת לו מנות קצובות שלוש פעמים ביום 15-20 גרם כל מנה, והוא מחסל אותן בבת אחת או תוך פרק זמן קצר.

למעלה