המלצה למחשב נייד

• פותח הנושא yuv3
  • פורסם בתאריך

yuv3

New member
המלצה למחשב נייד

אהלן! המחשב השולחני שלי הולך וניהיה גרוע, לכן החלטתי ללכת על מחשב נייד. מטרות המחשב הנייד: אופיס,פוטושופ,לראות סרטים ואינטרנט. רצוי שהמחשב יהיה קל משקל יחסית, לא מהכבדים ביותר. חברות: לא משנה איזו חברה. מחיר: אני חושב ש5000-5500 שקל זה מחיר מספיק לא? מחכה לתשובות, תודה

yuv3

New member
חשוב לציין

שלא צריך תכרטיס מסך הכי ייקר, היום פוטושופ CS עובד יופי על מחשב ישן של פנטיום 3.

לדעתי

התקציב הזה קצת נמוך, עבור 6000-6500 ש"ח כבר ניתן למצוא ניידים טובים, שיענו לך על הדרישות.

yuv3

New member
בסדר, נלך על התקציב הזה

אם כבר קונים משהו, שיהיה משהו טוב. אפשר המלצות על דגמים? איך LG?

ניידים

טובים הם של IBM, DELL, HP, וגם LG לא רעים בכלל. חפש בזאפ ע"פ התקציב, ותביא דגמים שנראים לך
. דברים חשובים/מומלצים: מעבד סנטרינו 1.5 לפחות 512MB זכרון 40G HD

point2i

New member
40 GB לכונן ../images/Emo4.gif

של נייד , זה פשוט בדיחה גרועה ! לא הייתי ממליץ בשום אופן לרכוש נייד עם נפח אחסון כזה דל . וזה בכלל לא משנה אם המשתמש מוריד סרטים שירים או רק מסמכים ותמונות , לטווח הרחוק \ קרוב - יתברר לרוכש שעשה טעות שכדי לתקן אותה , שדרוג הכונן למשל לכונן גדול , תעלה לו ממש לא בזול . זו דעתי והמלצתי האישית .

הכוונה

היא 40G מינימום, אין ספק שזה לא מספיק. וכמובן זה תלוי בבן אדם וכמה דברים הוא שומר על הדיסק.

Y. Welis

New member
תלוי לאיזה צורך. כרגע נפחים גבוהים

יותר יקרים למדי (הרבה יותר מהמקבילים השולחניים, אבל הפער אמור להיסגר בקרוב).

yuv3

New member
אחרי בדיקה מעמיקה, הנה התוצאות

מצאתי מפרט, מחיר נשמע טוב, והמפרט נראה בסדר גמור דגם:HP Pavilion DV4143EA 1.73GHz 512MB XP Home מפרט: מערכת הפעלה - Microsoft® Windows® XP Home Edition מעבד - Intel® Centrino™ Mobile Technology, Intel® Pentium® M Processor 740 SONOMA Enhanced Intel® SpeedStep® technology, 1.73 GHz, Level 2 cache 2 MB, 533 MHz Bus speed זכרון - (ׁ512 MB DDR PC2700 333 MHz (2 x 256 MB Supports up to 2 GB DDR memory דיסק קשיח -60GB 4200 rpm EIDE hard drive, ATA 100 כונן אופטי - DVD Writer Dual Format (+/-R +/-RW) with Double Layer support כרטיס רשת - 10/100 LAN מודם-High speed 56K modem רשת אלחוטית - Wireless 802.11b/g Bluetooth מסך - 15.4" WXGA High Definition Widescreen רזולוציה- 1280 800X כרטיס מסך - Intel® Graphics Media Accelerator 900 Up to 128 MB כרטיס קול-3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated Altec Lansing® speakers קורא זיכרונות - Digital Media Reader (6 in 1) (xD, SD, Smart Media, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multimedia Card) יציאות 4 USB 2.0 1 IEEE 1394 1 VGA 1 RJ-11 1 S-video TV-Out 1 RJ -45 1 Expansion Port 2 connector 1 headphone-out 1 microphone-in 1 (Consumer IR (Remote Receiver משקל - 2.97kg מידות- 35.84cm (W) x 25.80 cm (L) x 3.35 (cm (min) / 4.24 cm (max) (H סוללה - 6cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery אחריות: שנה מחיר: 6165 שקל מה שתפס אותי הוא המסך הרחב שישמש אותי לסרטים, וכרטיס המסך. שאלות: האם הדגם מומלץ? כתוב בכרטיס מסך "Up to 128 מגה" זה אומר שהוא לוקח זיכרון מהזיכרון פנימי? תודה!

אחלה דגם

למי שאוהב מסך רחב, ויש לו גם מפרט טוב. בהחלט ניתן לצפות בו בסרטים, למרות שהכרטיס מסך יחסית פשוט.

yuv3

New member
עד כמה פשוט?

דבר ראשון זה 128 מגה, שלא ראיתי הרבה כאלה, כל הATI הם 64. אני לא יכול להרשות לעצמי מחשבים ב10K שיש שם כרטיס מסך הכי טוב. השאלה היא עם הכרטיס הזה יריץ פוטושופ? ובעתיד יהיה אפשר להחליף?

yuv3

New member
מה אתה אומר חומוס?

עדיף 128 אינטל או 64 של ATI? האם זה יספיק לפוטושופ?

איזה ATI?

יש כמה סוגים. האינטל המדובר הוא SHARED, זה אומר שהנייד משתמש בזכרון של הכרטיס מסך לצורכי המערכת, וכך נשאר פחות זכרון פנוי עבור הכרטיס. פוטושופ יעבוד, אבל אתה עלול להתקל באיטיות בעבודה עם תוכנות ומשחקים גרפיים. אם המטרה של הנייד זה לצרכים האלה, אז לא מומלץ. אם זה לעבודה מידי פעם עם פוטושופ, אז זה לא כזה נורא.

yuv3

New member
הפוטושופ הוא יומיומי...

לא אכפת לי ששום דבר אחרי יירוץ חוץ מפוטושופ, אבל פוטושופ חובה. ראיתי ATI של 64 מגה הנה דוגמא: http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=2321&catcode=211 זה סתם דוגמא יש מלא כאלה, זה עדיף על של ATI?

Ice Age

New member
ל-LG יש סדרה מצוינת עכשיו

מחשבים קלים, חזקים ואמינים. אתה יכול למצוא אותם במחירים טובים באינטרנט. אני חושב שכרגע המלצת הפורום היא לכיוון פוג'יטסו שיש להם מפרט טוב במחיר טוב. או לפחות המלצה שלי...

למעלה