המלצה למי שאופה לחם בבית :

ויוי 25

Well-known member
עדיף להשתמש בקמח עדשים ,המופחת בפחמימות,לעומת הקמחים האחרים.
 

ויוי 25

Well-known member
יפה כתבת , " למי שסובל את התוצאה." ובכך הזכרת לי נשכחות:
בתחילת הדיאטה לסוכרת, המליצו לי על לחם -פשתן ,מהסיבה שהוא דל -בפחמימות (פחמימה אחת בלבד לפרוסה.)
הרעיון נשמע לי מעולה ,ולאחר שקניתי הוא לא היה אכיל בכלל , רק הריח שלו גרם לי לחלחלה,
בכול זאת חשבתי לנצל אותו כפירורי -לחם לקציצות, ולכן טחנתי אותו היטב לפירורים , והוספתי לקציצות,
אבל זה לא פתר את הבעייה : הריח והטעם היו דומיננטים מאוד ום הקציצות לאא היו אכילות,הכנסתי אותם לרוטב עגבניות של פסטה,גם כאן זה לא עבד.

אבל במחשבה שנייה , אם הלחם העשוי פשתן מיוצר ונמכר מדי יום במשך שנים בישראל ,כנראה שבכל זאת יש עדיין כאלה שרוכשים אותו.
 

ויוי 25

Well-known member
לאחר ניסיון שערכתי ,ניתן גם להשתמש בקמח -העדשים הכתומות (כתחליף לקמח הרגיל )
פרט להכנת לחם מתאים גם להכנת קציצות וזה יוצא טעים מאוד.

אמנם יש להשיג קמח עדשים כתומות בבתי -הטבע , אבל אני טחנתי בעצמי חצי כוס עדשים כתומות בבלנדר,
זה לוקח בבלנדר כשלוש דקות הפעלה,עד שמתקבל קמח דק.
(בכול מקרה חשוב שיהיה בלנדר עם מנוע עוצמתי לפחות 400 וואט ,בכדי להגיע לתוצאה של קמח -עדשים דק.)

התחליף עדיף על הקמח הרגיל בהיותו דל בפחמימות:
ב-100 גרם קמח -חיטה רגיל 70 גרם פחמימות.
ב- 100 גרם קמח עדשים כתומות רק 25 גרם פחמימות .

אגב,
מאה גרם קמח עדשים זו כמות המספיקה להכנת 40 קציצות .
 
למעלה