האמת וכל האמת לאיש שאינו נאוהב התעסקות.
האמת שגם למכונת קפה של נספרסו, צריך לעשות טיפול אבנית, צריך לנקות וכולי...
האמת, שעד היום לא מצאתי קפסולה אחת בכל המגוון של נספרסו שהפיקה קפה לטעמי והייתי נותן לא ציון נמוך בהרבה מ"בינוני" אבל לטעמם של רוב הטועמים הבינוני הזה הוא טוב וסביר ואף אחד שקנה מכונה של נספרסו לא יגיד לך שזה לא טעים לו או לא מספק (בדיוק כמו הישראלים שקנו את מכוניות הדלתא/דאצ'ה הרומנית שנראית בדיוק כמו רנו 12 וכולנו צחקנו שצריך להתקין מגבים בצד הפנימי ושני חורים עגולים מעל הכיסא של הנהג, אבל הם היו מעידים שזו מכונית נפלאה ומצויינת) וזה עוד לפני שנגענו בנקודה שלא יכול להיות שבקפסולה יש 100% קפה נקי מתוספות כי מ5 גרם אי אפשר להוציא טעם שיוצא מ7-8 גרם של מכונה ידנית. וכך גם לכל הקפסולות האחרות. לא מצאתי שום דבר שהוא מעל לסביר. אני לא בא בשום טענה, עולם הקפה צועד לכיוון הקפסולות ויש לכך סיבה טובה, על פניו נראה זול, זמין קל לתפעול. בפועל אפשר לשדוד את הלקוח מבלי שירגיש ולהתעשר על חשבונו ולכבול אותו למוצר שלך לתקופה ארוכה.המכונות זולות באופן יחסי ולכן כשתתקלקל המכונה תמיד אפשר יהיה להציע לך מכונה חדשה במחיר מוזל, לפתות אותך לקנייה חדשה והמשך התקשרות עתידית. בקיצור פראיירים לא מתים... וגם לא בטוח שהם יודעים כמה פראיירים הם...
מכונות אוטומטיות לאומת זאת מייצרות קפה מפולי קפה, אתה לא כבול לאם יצרן מסויים, תוכל לחפש את הקפה שהכי קולע לטעמך., מחיר המכונה יקר מאוד, אבל אם תדאג לתת למכונה את התחזוקה הנחוצה לה, מכונות כאלו הן בדרך כלל אמינות מאוד ומאריכות ימים. אלי למעבדה מגיעות לפעמים מכונות שגילן עבר את ה10 שנים. גאג'יה בררה התגלתה כמכונה כל כך אמינה שפשוט לא רואה טכנאי, כך גם הסאקו סינטיה, אני צופה שגם באינטליה והאינטואיטה של סאקו, יהיו אמינות באופן דומה כך גם מכונות של חברת יורה השוויצרית ואני אף לא מתבייש להגיד, המכונות החדשות שחברת קרמה+ מביאה, תפארת התוצרת הסינית העונות לשם ונוס וטארה, צפויות להיות אמינות והן כבר מיובאות קרוב לשנה, עד כה לא הגיעה אף לא אחת למעבדה.
חסרונן מבחינתך של המכונות האוטומטיות הם שניים, האחד שבמכונה אוטומטית, צריך להשקיע פעם בשבוע טיפול שבועי, ניקוי בסיסי וניקוי סביבת יחידת החליטה. פעם בחודש ניקוי יסודי של המכונה ויחידת החליטה. ופעם בחודשיים שלושה טיפול אבנית ונקיון יסודי למכונה . הכל כתוב בהוראות ההפעלה, הכל פשוט בסופו של דבר ולא תשקיע הרבה זמן בזה, אבל תשקיע קצת זמן .
החיסרון השני הוא הצפיה לקפה של בית קפה... זה לא יקרה. אף מכונה אוטומטית, אף מכונת קפסולה ואף מכונה ביתית ידנית מהזולות שעולות מתחת ל1200ש"ח ועל אחת כמה וכמה ללא המטחנה הצמודה לא תתן לך קפה כזה.
מכונה אוטומטית שמתוחזקת טוב וע"פ הוראות היצרן, יחד עם פולי קפה איכותיים (ולא, בריסטוט ונדינג באריזות החומות זה לא קפה איכותי, זה פח שאין לשער) תעשנה קפה טוב בהרבה ממכונות קפסולה, אפילו מול הסטנדרטים הגבוהים של נספרסו. יחידות החליטה של מכונות אוטומטיות לא חולקות את הטרמודינמיקה של מכונה מקצועית, אין את שטח המגע של קפה/מים , אין את האפשרות להשיג את הזליגה האיטית הנחוצה, הקפה עושה דרך ארוכה בהרבה מיחידת החליטה ועד לכוס, דבר שמשפיע על טעמי הקפה.
אני חושב שקיבלת מימד שגוי על המכונה הידנית שהייתה לך, כי מכונות ידניות, בסופו של דבר דורשות טיפולים מועטים. מה שנראה לי שהליכלוך בסביבת המכונה מהקפה הטחון יותר הטרידה אותך, אי המצאות מטחנה ותוצאה באיכות רעה וחוסר בהדרכה שהייתה יכולה לגרום לך לשנות את דעתך על שימוש במכונה ידנית רגילה.