המלצה למכונה טוחנת

slarti

New member
המלצה למכונה טוחנת

נכון להיום אני חי עם מכונת נספרסו בבית (ובעבודה), וקפה טוב יותר בבתי קפה.

הניסיון הקודם שלי עם קפה טחון בבית נגמר לפני די הרבה שנים במסקנה שאין לי כח בבית להתחיל להתעסק עם זה - הטחינה, הדחיסה, ובעיקר הניקוי, הופכים את זה למשהו שאני נמנע מלהתעסק איתו.
המסקנה (בשעתו) היתה לעבור לקפסולות - כלומר נספרסו.

היום יש לי יכולת להוציא קצת יותר כסף, והתחלתי לתהות האם אפשר להגיע לקפה יותר איכותי בבית (בהנחה שאני קונה פולים טובים) עם משהו מהמכונות האוטומטיות שטוחנות לבד, סטייל Saeco או Gaggia. האם ישנן מכונות כאלה שמסוגלות לתת לי קפה ברמה של בית קפה טוב, או קרוב לזה? או שאיכות הקפה שלהן היא גם בינונית?

אשמח להמלצות ספציפיות כמובן!

תודה.
 

מיתר44

New member
סלרטי, אם שב לך הכח

תוכל להינות מקפה הרבה, הרבה, הרבה יותר טוב מזה
המוגש ב- לא נקצין, מרבית בתי הקפה בארץ. (קרא רפרנס: כתבה בהארץ של אתמול
כתבה על איבגי).
אתה צריך מכונת אספרסו טובה ומטחנה איכותית. למהדרין שאוהבים לשלוט ככל
האפשר במה שנכנס לגופם דרך הפה (; מוצע גם מכשיר קולה קפה.
אני יודע שיש פה מומחים לדבר, מהם תקבל יעוץ פרקטי.

הערכה שלי כוללת: גאג׳יה בייבי, מטחנת גאג׳יה, וקולה איי רוסט 2, כולם הובאו
במטען היד מאיטליה או ארה״ב.
לבסוף: אתה מוזמן לבוא ולטעום.
 
מיתר יקירי, לא לכולם זה מתאים...

אי רוסט? באמת? אם קליית קפה היה כזה קל לא היה אדם אחד שלא היה קולה קפה לבד.
כשהייתי ילד, סבתא שלי הייתה אופה עוגה כל יום חמישי בכדי שיהיה לסעודת השבת, אתה אופה עוגה כל שבוע? למי יש סבלנות לזה היום, הולכים וקונים מוכן. זה לצערינו הכיוון בצרכנות, ובכל תחום... קונים מוכן, לשימוש מיידי, במחירים פסיכיים, רק שאיכות החיים תעלה, זמן לא יתבזבז,מוצר אינסטנט מעובד שאתה מעבר לעיסוק שקשור בצריכת המוצר, אין לך שום עיסוק מעבר לזה .
זה נכון שבאידאל שלנו כחובבים, מכונה טובה+מטחנה טובה+קולה זו הפסגה מבחינתנו אך האם עלינו לצפות ואף להציע לכל אחד את השילוש הקדוש הזה?
לצערינו התשובה היא לא.
 

מיתר44

New member
דובי ידידי

מסכים אתך שיש פתרונות קלים לעוגה, ללחם ובעצם אפילו לארוחת בוקר (ביצה, סלט, מיץ, גבינות ומאפים)
אבל לעולם לא תוכל לשתות כך לשתות קפה או לאכול ארוחת בוקר בעודך לבוש בפיג׳מה. וכך נמנע
ממך בכייף הגדול.
בפורום זה, המוקדש לקפה, ראוי שאיכותו תהיה נר לרגלינו. לא כך?

העזתי לפנות לסלרטי כך מאחר ואני מכיר אותו ויודע שאיכות עומדת אצלו גבוה
בסדר העדיפויות מאז נסע בסובארו. :)
 
וסובארו זה רע?

סובארו זה מצויין.
פעם קראתי איזה תסקיר שעשה איזה ירחון רכב אמריקאי, שניסה למצוא את המנוע האמין ביותר שמאריך ימים הכי הרבה ושדורש הכי פחות תיקונים.
מקום ראשון הייתה סובארו, תנחש מי הייתה מקום שני... מתחיל ב מ' לא תוצרת יפן.....


נכון האיכות היא נר לרגלינו, אנחנו עוסקים בתחביב אבל ההטייה הזו התמידית שאם באת לפורום קפה , תמיד נעדיף להמליץ על כך וכך?! לא תמיד מתאימה. האיש מסביר בצורה כל כך ברורה שהתעסקות לא בא לו... אז קליית קפה יקירי... נכנסת תחת האבאמא של ההתעסקות.
חוצמזה מאיפה תביא עכשיו אי רוסט, ואם כבר אז כבר מכשיר מעצבן טילים...
 

slarti

New member
מיתר, אתה צודק - איכות אכן עומדת אצלי גבוה

אבל.... בדברים יומיומיים, גם נוחות :)

אינני רואה את עצמי מתעסק עכשיו בקליה, וטחינה והכנה של קפה כל בוקר. אני קם, אני רוצה קפה "עכשיו", כשאני צריך לצאת לעבודה ועוד יש לי רוטינת בוקר של תינוק לסיים. אולי כשאגיע לגיל הפנסיה אפתח את תחביב הקפה יותר לעומק :)
 

מיתר44

New member
מי בפנסיה?

להכין קפה בבוקר לוקח לא יותר מחמש דקות. נכון, אני פטור משטיפת הכוסות וכוסית המכונה. אבל בתמורה
אני מכין קפה לזוגתי ולפעמים מגיש למיטה.
אני קולה פעם בשבוע, קונה קפה פעם בחודשיים.
להכין חביתה, סליחה - אומלט - לוקח יותר זמן.
גם אני מודה לדובי. הוא תותח של ידע עצום בקפה ויש לו גישה מיוחדת לחיים. מאוד מיוחדת.
 

slarti

New member
לא אמרתי שאתה בפנסיה

אמרתי שאצלי זה יחכה לפנסיה.
5 דקות בבוקר זה הרבה (יחסית) - ודורש שתי ידיים. ושטיפת כוסית המכונה לוקחת עוד קצת זמן. להכין אספרסו בנספרסו לוקח דקה אחת ביד אחת, כשהתינוק ביד השניה... :) גם מכונה אוטומטית זה קל אותו דבר.

אני מבין את כל מה שאתה אומר, אבל אני לא בשל נפשית למחויבות הנדרשת ממכונה ידנית :)
 

מיתר44

New member
אבא ארוך הרגליים.

מניח שיעבור לך. אצלנו גדלו שלושה בהפרש 4 שנים. והימים ימי חיתולים מבד ומטבח נטול מיקרו.
 

slarti

New member
יעבור מתישהו....

בינתיים אנחנו בראשון. אני משער שאחליף לפחות 3 מכונות קפה עד שהקטן העתידי יגיע לגיל שבו רוטינת הבוקר איתם לא לוקחת הרבה זמן ודורשת הרבה ידיים :)

עד אז... קפה של עצלנים :)
 
האמת וכל האמת לאיש שאינו נאוהב התעסקות.

האמת שגם למכונת קפה של נספרסו, צריך לעשות טיפול אבנית, צריך לנקות וכולי...

האמת, שעד היום לא מצאתי קפסולה אחת בכל המגוון של נספרסו שהפיקה קפה לטעמי והייתי נותן לא ציון נמוך בהרבה מ"בינוני" אבל לטעמם של רוב הטועמים הבינוני הזה הוא טוב וסביר ואף אחד שקנה מכונה של נספרסו לא יגיד לך שזה לא טעים לו או לא מספק (בדיוק כמו הישראלים שקנו את מכוניות הדלתא/דאצ'ה הרומנית שנראית בדיוק כמו רנו 12 וכולנו צחקנו שצריך להתקין מגבים בצד הפנימי ושני חורים עגולים מעל הכיסא של הנהג, אבל הם היו מעידים שזו מכונית נפלאה ומצויינת) וזה עוד לפני שנגענו בנקודה שלא יכול להיות שבקפסולה יש 100% קפה נקי מתוספות כי מ5 גרם אי אפשר להוציא טעם שיוצא מ7-8 גרם של מכונה ידנית. וכך גם לכל הקפסולות האחרות. לא מצאתי שום דבר שהוא מעל לסביר. אני לא בא בשום טענה, עולם הקפה צועד לכיוון הקפסולות ויש לכך סיבה טובה, על פניו נראה זול, זמין קל לתפעול. בפועל אפשר לשדוד את הלקוח מבלי שירגיש ולהתעשר על חשבונו ולכבול אותו למוצר שלך לתקופה ארוכה.המכונות זולות באופן יחסי ולכן כשתתקלקל המכונה תמיד אפשר יהיה להציע לך מכונה חדשה במחיר מוזל, לפתות אותך לקנייה חדשה והמשך התקשרות עתידית. בקיצור פראיירים לא מתים... וגם לא בטוח שהם יודעים כמה פראיירים הם...

מכונות אוטומטיות לאומת זאת מייצרות קפה מפולי קפה, אתה לא כבול לאם יצרן מסויים, תוכל לחפש את הקפה שהכי קולע לטעמך., מחיר המכונה יקר מאוד, אבל אם תדאג לתת למכונה את התחזוקה הנחוצה לה, מכונות כאלו הן בדרך כלל אמינות מאוד ומאריכות ימים. אלי למעבדה מגיעות לפעמים מכונות שגילן עבר את ה10 שנים. גאג'יה בררה התגלתה כמכונה כל כך אמינה שפשוט לא רואה טכנאי, כך גם הסאקו סינטיה, אני צופה שגם באינטליה והאינטואיטה של סאקו, יהיו אמינות באופן דומה כך גם מכונות של חברת יורה השוויצרית ואני אף לא מתבייש להגיד, המכונות החדשות שחברת קרמה+ מביאה, תפארת התוצרת הסינית העונות לשם ונוס וטארה, צפויות להיות אמינות והן כבר מיובאות קרוב לשנה, עד כה לא הגיעה אף לא אחת למעבדה.
חסרונן מבחינתך של המכונות האוטומטיות הם שניים, האחד שבמכונה אוטומטית, צריך להשקיע פעם בשבוע טיפול שבועי, ניקוי בסיסי וניקוי סביבת יחידת החליטה. פעם בחודש ניקוי יסודי של המכונה ויחידת החליטה. ופעם בחודשיים שלושה טיפול אבנית ונקיון יסודי למכונה . הכל כתוב בהוראות ההפעלה, הכל פשוט בסופו של דבר ולא תשקיע הרבה זמן בזה, אבל תשקיע קצת זמן .
החיסרון השני הוא הצפיה לקפה של בית קפה... זה לא יקרה. אף מכונה אוטומטית, אף מכונת קפסולה ואף מכונה ביתית ידנית מהזולות שעולות מתחת ל1200ש"ח ועל אחת כמה וכמה ללא המטחנה הצמודה לא תתן לך קפה כזה.
מכונה אוטומטית שמתוחזקת טוב וע"פ הוראות היצרן, יחד עם פולי קפה איכותיים (ולא, בריסטוט ונדינג באריזות החומות זה לא קפה איכותי, זה פח שאין לשער) תעשנה קפה טוב בהרבה ממכונות קפסולה, אפילו מול הסטנדרטים הגבוהים של נספרסו. יחידות החליטה של מכונות אוטומטיות לא חולקות את הטרמודינמיקה של מכונה מקצועית, אין את שטח המגע של קפה/מים , אין את האפשרות להשיג את הזליגה האיטית הנחוצה, הקפה עושה דרך ארוכה בהרבה מיחידת החליטה ועד לכוס, דבר שמשפיע על טעמי הקפה.

אני חושב שקיבלת מימד שגוי על המכונה הידנית שהייתה לך, כי מכונות ידניות, בסופו של דבר דורשות טיפולים מועטים. מה שנראה לי שהליכלוך בסביבת המכונה מהקפה הטחון יותר הטרידה אותך, אי המצאות מטחנה ותוצאה באיכות רעה וחוסר בהדרכה שהייתה יכולה לגרום לך לשנות את דעתך על שימוש במכונה ידנית רגילה.
 

slarti

New member
קודם כל תודה על התשובה המפורטת....

אני חושב שאולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב....

הנושא הוא לא "עצלנות כללית" - אין לי בעיה לתחזק מכונה ו/או לעשות איתה דברים. הנושא הוא הנוחות הפרקטית של הכנת הקפה באותו רגע. הצורך לטחון במכשיר אחד, לקחת את הקפה לידית, לדחוס, להכניס, להפעיל, ואח"כ לזרוק ולשטוף - לא מתאימים (לי) לשגרת הבוקר. אני מבין שהמשמעות של זה היא פשרה ברמת הקפה - אבל זו פשרה שאני מוכן לחיות איתה. לעשות פעם בשבוע (בסופש, כשיש זמן) טיפול, זה בהחלט סביר. גם לרומבה שלי, צריך פעם בשבוע לעשות טיפול. זה לא מפריע לי, וזה כן חוסך לי במהלך השבוע את הצורך לשאוב את פרוות הכלבים מהרצפה :)

וחזרה לענייננו - אני מבין שלא ניתן להגיע לרמה של בית קפה - השאלה עד כמה ניתן להתקרב. אני אולי אנסה לתת לזה מספרים... לטעמי, הקפה של נספרסו, זוכה לציון של 6-7. הוא בהחלט לא רע, ויותר טוב ממרבית הקפה ששתיתי ממכונות ביתיות. הוא גם יותר טוב מאספרסו בהרבה בתי קפה גרועים (ובפרט במדינות עם נטייה לקפה גרוע....). לעומת זאת, אספרסו טוב בבית קפה טוב יכול בקלות להגיע ל-9. קפה נהדר באיטליה מגיע ל-10 :)

השאלה היא האם באמצעות מכונה אוטומטית אוכל להגיע שוב ל-6-7, ואז אין טעם גדול להחליף את הנספרסו, או שבאמצעות מכונה אוטומטית (עם פולים איכותיים כמובן) אוכל להגיע ל-8. שם "קבור" הכלב של השאלה הזאת.

אגב - העלות הגבוהה של המכונה האוטומטית היא למראית עין בלבד. בטווח של 3 שנות שימוש, הפער בינה לבין מכונת נספרסו נבלע במחיר הקפסולות.
 

slarti

New member
ובאותו נושא... קיבלתי המלצה על JURA

מישהו מכיר את המכונות שלהם? האם הן באמת מוצלחות? איך הן ביחס לGaggia או Saeco?
 

dudi4321

Active member
עניתי למטה בלי להבחין בשאלה שלך.

היבואן של יורה אאלט נמצא באור יהודה.
 

dudi4321

Active member
יו.

לפני חודש כמעט קניתי JURA. זו סדרת מכונות שוויצריות פול אוטומט (פרט שלא קולות קפה).
היתה לי מציאה ב800 ש"ח יורה F90. אבל ויתרתי. אני אוהב להתעסק.
אולי תעשה חצי עבודה. כלומר את הנקיון תעביר למישהו או מישהי אחרת
 
למעלה