המלצה למכשיר למישהו שלא מבין כלום

דלת

New member
המלצה למכשיר למישהו שלא מבין כלום

שלום! ברצוני לרכוש מחשב כף יד ואני לא מבין בזה שום דבר. המכשיר שברצוני לקנות יהיה חייב לתמוך בדברים הבאים: 1. פלאפון עם דיבורית שניתן יהיה לטוס איתו גם לחו"ל (ממש לא בא לי להתחיל להסתובב עם 2 מכשירים ולהחליף מכשירים לפני טיסות). 2. GPS קל ונוח לתפעול. 3. שאוכל להכניס לתוכו רשימות, פגישות, יומן, סידורים ודברים דומים באופן קל ופשוט. עם דגש על קל ופשוט. 4. תמיכה באי מייל. אין לי מושג כיצד זה עובד אבל אני מעוניין לקבל דרכו אימיילים מכמה תיבות דואר בזמן שאני מחוץ למשרד ולשלוח אימיילים חזרה בהתאם לחשבונות מהם התקבלו האימיילים. בנוסף, שאוכל להכניס את המיילים האלה למחשב, שלא ייעלמו לי במכשיר. אם זה יעבוד גם בחו"ל זה בכלל יהיה טוב מאוד. התמיכה הזו באימייל היא בעצם דבר ראשון בסדר החשיבות. 5. יכולת לקרוא קבצים שמצרפים בד"כ באימיילים: כל סוגי התמונות, קבצי PDF , WORD, EXCEL. אופציות מבורכות אבל לא מחייבות: 1. MP3 2. רדיו 3. מצלמה אם אפשר לקבל המלצה למכשיר שיהיה כמה שיותר זול ועם זאת אמין. תודה מראש לכל העונים!

amitp

New member
ו-GPS...

אם הדרישה היא למכשיר משולב GPS ככל הנראה שהאופצייה היחידה היא פוקט. אחרת - אם יש אפשרות להסתפק בGPS חיצוני הטראו הוא אופצייה לא רעה בכלל.

דלת

New member
ממש סינית בשבילי

רק שבסינית אני מבין כמה מילים. מה זה פוקט? מה ההבדל בין GPS חיצוני לפנימי? מה זה תוכנת U-Drive ולמה היא משמשת?

lsshay

New member
כמה תשובות

פוקט זו מערכת הפעלה (פלטפורמה) - גם פאלם זו מערכת הפעלה GPS מובנה (פנימי) - יש למכשירים שעיקר ייעודם זה ניווט אך לאחרונה צצים יותר ויותר מחשבי כף יד שמאפשרים את פונקציית הניווט כדוגמת GARMIN-הפאלם הראשון עם GPS מובנה U-DRIVE זו תוכנת הניווט למחשבי PALM בישראל

דלת

New member
תודה על התשובות

מקצת בירורים שערכתי בימים האחרונים עם אנשים הבנתי שפאלם היא טכנולוגיה שהולכת ודועכת בעוד הטכנולוגיה במחשבי כף יד רק מתפתחת יותר ויותר, התאימות וההפעלה הרבה יותר טובים ועדיף לקחת מחשב כף יד בכל מקרה. הציעו לי ללכת בתקציב הממוצע שלי על הK-JAM. האם יש דעות בעד ונגד? חסרונות ויתרונות? האם יש דגמים יותר טובים בהתאם לדרישות? מה באמת יותר טוב פאלם או מחשב כף יד? האם מישהו יכול להרחיב את ידיעותי בנושא? תודה מראש!

+++

איזה דלת פתחת עכשיו..... אז ככה: פאלם הוא מחשב כף יד! מחשב כף יד הוא שם כללי למכשיר שיש לו יכולות של מחשב וגודל של כף יד. יש כמה מערכות הפאלה שמפעילות מחשבי כף יד: פאלם, Windows Mobile, סימביאן, לינוקס ועוד. הטכנולוגיה של פאלם לא דועכת. להפך, הסמארטפונים (מחשבי כף יד משולבי טלפון) שלה הם הכי נמכרים בעולם. אלו המכשירים מסידרת Treo. וגם אם אתה כן חושש שפאלם תוחלף במשהו אחר, או שפלטפורמה אחרת תעקוף אותה, זה בטח יקרה עוד לפחות 3 שנים. אני לא חושב שתישאר עם אותו מכשיר יותר משלוש שנים. הטכנולוגיות מתקדמות וצריך להדביק את הקצב (מה לעשות, זה תחביב יקר). את כל מה שציינת שאתה רוצה, הטראו יכול לעשות ועוד יותר מזה. גם K-JAM יכול לעשות את כל זה. החסרון של K-JAM הוא בכך שמערכת ההפעלה שלו איטית ולא יציבה. ככה זה בדרך כלל עם מכשירי פוקט PC (מחשבי כף יד שמותקנת עליהם מערכת הפעלה Windows Mobile). מכשיר נוסף שכדאי לך לשקול (אם בכל זאת מתאים לך פוקט), הוא HP 6500 שכולל את כל מה שאמרת וגם GPS מובנה. אבל גם הוא סובל מהאיטיות שמאפיינת פוקטים. אם אתה מתכוון להיות משתמש "כבד" עם אלפי מיילים, מכמה חשבונות עם ניהול של אלפי אנשי קשר ויומן עשיר מאוד, לא נראה לי ש kJam או HP6500 יוכלו לעמוד בעומס. מה גם שהטראו הרבה יותר נוח לתפעול ביד אחת - בכלל בלי להוציא את הסטיילוס (העט/מקל שמשמש לנגיעה במסך המגע). מה שהופך אותו לכלי עבודה נוח, יעיל, מהיר וטוב. במהלך המפגש האחרון ערכתי השוואה קטנה ולא מחייבת. ביקשתי מכמה בעלי סמארטפונים עם Windows Mobile, שינסו לעשות משהו שעשיתי באותו יום עם הטראו. האתגר היה: 1. ליצור פגישה חדשה. 2. להוסיף לפגישה איש קשר מרשימת אנשי הקשר המובנית. 3. לשלוח את פרטי הפגישה במייל למשתתפים. התנאים היו: * בלי להשתמש בסטיילוס. * עם שימוש בתוכנות המובנות בלבד. גם K-JAM וגם HP6500 לא הצליחו לעשות זאת, אפילו אחרי שוויתרתי על כל התנאים. התשובה שלי היא של משתמש פאלם כבד ככה שאתה יכול להגיד שאני משוחד. אתה מוזמן לשאול את אותה שאלה בפורום פוקט PC (לינק כחול בצד שמאל) ולהתרשם מהתשובה שתקבל שם.

AYELET1

New member
ממה שהבנתי (למרות שאישית לא ניסיתי)

ה-K JAM איטי מאד גם יחסית לפוקט! קח את זה בחשבון בעודך מתלבט בין "פאלם למחשב כף יד" (
)

דלת

New member
אז אני רואה שהדעות חלוקות

כל אחד אומר לי משהו אחר, החלק הגדול והבוטה יותר אם אפשר לקרוא לזה ככה טוען: עזוב אותך פאלם, זה כבר לא תופס היום, לא תומך בשום דבר, הולך ונעלם, קח פוקט. החלק השני והיותר מתון טוען, תרגעו, הפוקט איטי, נתקע, לא אמין, לא נוח לתפעול ואחרי הכל אל תשכחו מי התחיל פה את הכל. עכשיו אני, אחד שצריך לרכוש מכשיר כזה עד סוף שבוע הבא, לא יודע מה לעשות. מצד אחד, סלקום מציעים לי את הK-JAM ב4000 שקל ב36 תשלומים (ואני עוד אוריד להם את המחיר, אל תדאגו) עם שרות, אחריות, עברית בלי שום בעיות, Windows שזה גם נראה לי יתרון כי אני משער לעצמי שזה בטח מסתנכרן הרבה יותר טוב עם המחשב. בקיצור ראש שקט. מצד שני, מפחידים אותי עם זה איטי, זה לא עובד, זה לא אמין ואני כבר רואה את עצמי שובר את המכשיר בגלל עצבים של איטיות (ומחשבים איטיים זו אחת החולשות שלי). עכשיו אולי יהיה טוב להגדיר קצת היקפי שימוש נקרא לזה ככה. אז באמת יהיו לי מאות אנשי קשר. ומאות הודעות באי מייל. ו4 - 5 חשבונות דואר נכנס ואני ארצה לסנכרן את כולם כולל Sent Items בקלות יתרה דרך הOutlook. מעט מאוד דברי פנאי כמו מוזיקה, וידאו, סרטים, תמונות ושטויות, זה יהיה מכשיר לעבודה. לא יהיה אצלי מצב של עבודה על אי מייל ביחד עם מוזיקה ברקע (גם ככה יש לי מספיק בלבול מוח בעבודה שהדבר היחידי שחסר לי הוא מוזיקה ברקע). אני לא הולך להתחיל לכתוב פרוייקטים בוורד, ולהתחיל לעשות גרפים באקסל, אבל לפעמים כשאין ברירה ואני לא יגיע למשרד בימים הקרובים אני עשוי לערוך מסמך או לכתוב איזה אי מייל קצת יותר ארוך. מקלדת בעברית ותמיכה בעברית בלי בעיות זה דבר קריטי בשבילי, ממש לא רוצה להתחיל להתעסק עם זה, אין לי הרבה זמן פנוי. אשמח לקבל חו"ד עם הנתונים החדשים שהתווספו. תודה רבה לכל העונים!

+++

לגבי המחיר - 4000 ש"ח זה מה שיעלה לך טראו 650 כולל עברית בתוכנה ובמקשים ואחריות לשנה בארץ. עם התוכנה שמגיעה עם פאלם, Versamail, אפשר, תיאורטית, לסנכרן יותר מחשבון מייל אחד למחשב השולחני (עמוד 67). אני לא יודע אם בפוקט זה אפשרי. עד כמה שאני זוכר, הוא יכול לעבוד מול חשבון אווטלוק אחד. אבל אולי דברים כבר השתנו מאז. שים לב שזה מאוד תלוי מול איזה שרת דואר אתה עובד (בלי קשר לפאלם או פוקט) אם זה שרת ארגוני, תוודא שהוא פתוח החוצה ושתוכל לגשת אליו עם המכשיר הסלולרי.

למעלה