המלצה למכשיר נייד

mayalea

New member
המלצה למכשיר נייד

שלום לכולם, ונעים מאוד. אני ליקויית שמיעה בינונית, אבל אני מסתדרת פה ושם גם בלי מכשירי שמיעה. אחרי כל השנים, אני עדיין לא מצליחה לדבר בטלפון (נייד או קווי), וצריכה להוציא את מכשיר השמיעה. האם יש לכם המלצה למכשיר סלולרי (עדיף של חברת סלקום) שיש לו עוצמת צלצול גבוהה, וגם עוצמת שמע טובה ?

0ne Man

New member
תגובה

המכשירים הסלולריים של אורנג' וסלקום פועלים באותו תדר, שבו פועלים רוב מכשירי השמיעה, ולכן, אם מנסים לדבר בטלפון סלולרי של אורנג' וסלקום עם מכשירי שמיעה, יהיו הפרעות ורעשים בשמיעה, לא משנה באיזה מכשיר משתמשים. הרשת הסלולרית של פלאפון משתמשת בתדר, שאינו חוסם או מפריע לתדר השמיעה של מכשיר השמיעה, ולכן ניתן לדבר עם מכשירי שמיעה כמעט עם כל הטלפונים הסלולריים של פלאפון, ובאיכות טובה וללא רעשים. אני אישית משתמש בטלפון סלולרי של סמסונג, והשמיעה פשוט מעולה (אני מפעיל מתג טי במכשירי השמיעה שלי). מקווה שעזרתי לך. בהצלחה!

mayalea

New member
הבעיה שלי היא פחות עם התדרים

אלא פשטו עם הנוחות. אני משתמשת כרגע במכשיר מאחורי האוזן, ככה שהמיקרופון הנמצא מעל האוזן, וזווית הדיבור היא ממש ממש לא נוחה (ככה זה כשהניידים נכנסים לכף יד). כשהייתי עם המכשירים בתוך האוזן, הם פשוט צפצפו בלי הרף. קיוויתי לקבל כאן טיפים על מכשירים שאתם יודעים שיש להם עוצמה גבוהה (כדי שאוכל לדבר ללא מכשירי שמיעה). ואגב - לפני כמה שנים נכנסתי למעבדת תיקון של סלקום, ואחד ממכשירי השמיעה שלי הפסיקו לעבוד בבת אחת (כנראה עוצמת תדר חזקה מדי) - תזהרו.

0ne Man

New member
גם אני משתמש במכשיר מאחורי האוזן

ולא נתקלתי בבעייה כלשהיא. מצד שני, אני לא מסוגל לדבר בטלפון מבלי להרכיב מכשירי שמיעה. אולי תנסי להפעיל את מתג טי במכשירי השמיעה שלך כשאת מדברת בטלפון סלולרי? אם אני לא מפעיל מתג טי, מכשירי השמיעה שלי פשוט "משתוללים"...

mayalea

New member
תוכל להרחיב קצת ?

אני זוכרת שכשקניתי את הנייד, היה איזהשהוא הסבר על דיבוריות מיוחדות למכשירי שמיעה. מצד שני, כשקניתי את המכישיר שמיעה, המוכר מלמל משהו על טלפונים סליליים. זה אותו דבר ? איך זה עובד ? מה אני צריכה לעשות כדי להשתמש במתג T (אני יודעת שאני יכולה לשנות את "התוכניות" במכשירי השמיעה, כך שלהוסיף לי את האופציה הזאת, זו לא בעיה.

0ne Man

New member
הרחבה

כיום, ברוב מכשירי השמיעה, יש מתג, שמעביר ממצב שמיעה רגיל למצב טלפון - מצב טי-"T". כאשר עוברים למצב T, מכשיר השמיעה מסנן באופן אוטומטי את כל רעשי הרקע, ומתמקד רק בקול שבא מהטלפון, כך שמי שמדבר בטלפון במצב T, לא שומע שום דבר ממה שקורה מסביב, אלא שומע רק את הטלפון, בלי רעשי רקע. אי אפשר להשתמש במצב T בטלפונים הסלולריים שעובדים ברשת אורנג' וברשת סלקום, כי, כמו שהסברתי, הטלפונים ברשתות האלה עובדים על אותם תדרים שפועלים במכשירי השמיעה, ונוצרת התנגשות ביניהם, דבר שגורם לזימזומים ולרעשים בשמיעה. לעומת זאת, המכשירים של פלאפון פועלים בתדר אחר לגמרי, וברוב המכשירים החדישים של פלאפון יש גם מסנן רעשים מובנה בתוך האפרכסת של הטלפון, כך שכאשר אתה מדבר במכשיר סלולרי ברשת פלאפון במצב T, שומעים רק את הקול שבא מהטלפון, בלי רעשי רקע, והקול מגיע מסונן ונקי מרעשים, כך שאפשר להבין את המדובר אפילו בלי להגביר את השמיעה. אין קשר לדיבוריות מיוחדות למכשירי שמיעה (אני אפילו לא שמעתי שיש דיבוריות כאלה) וגם לא שמעתי על טלפונים סליליים. לא ברור לי איזה מכשירי שמיעה את משתמשת. את לא אמורה לשנות "תוכניות" במכשירי השמיעה כדי לעבור למצב T. פשוט מזיזים מתג קטן שנמצא בדרך כלל בגב המכשיר, וזהו, המכשיר במצב T. מקווה שהצלחתי להסביר לך. אם לא, אל תהססי לשאול. כל טוב

mayalea

New member
עכשיו תורי -

אני משתמשת במכשירי שמיעה דיגיטליים של חברת Danvox מסוג Danalogic (או להפך). למכשירי השמיעה אין כפתור ווליום, ולמעשה הכפתור היחיד משמש למעבר בין "תוכניות". יש אופציה ל-3 "תוכניות", כשמתכנתים אותם למכשיר מתוך רשימה של 4-5 תוכניות. אצלי יש מצב של שימוש יומיומי, מצב של פגישה המונית (ככה אני קוראת להם), ואז המכשיר מנסה להנמיך את כל רעשי הסביבה (בנוהל), אבל גם תדרי דיבור, כאשר הוא מתמקד בהגברת הבן אדם איתו אני מדברת. תוכנית שלישית היא "תאטרון" בו יש שקט, ואין הרבה רעשי רקע, ואז הוא פשוט מגביר הכל. אני מקווה שאני מתארת מספיק טוב. כל מקרה, יש גם תוכנית נוספת, שקשורה לטלפונים סליליים. אין לי מושג על מה מדובר. (כי כאמור, אני לא משתמשת במכשירים כשאני מדברת בטלפון)

moran f

New member
אני לא מכירה את המכשיר שלך

אבל בעיקרון (לפי מה שאני מבינה) למכשירים דיגיטליים יש מספר קבוע של מצבים שאפשר להעביר אליהם. מצד שני, יש מספר גדול יותר של מצבים בהם אפשר לבחור. כך, אם מצב ה"תיאטרון" לא משמש אותך (או משמש אותך אבל פחות), תוכלי לבקש ממי שמטפל במכשירי השמיעה שלך להחליף אותו למצב טלפון. אמנם בזמן השימוש המכשירים הדיגיטליים קצת פחות גמישים מהאנלוגיים בבחירת העוצמה, אבל במצב ה"תכנות" שלהם הם גמישים מאוד. אל תוותרי - תסבירי למי שמטפל במכשירים מה את רוצה וצריכה עד שהמכשירים יתאימו לך בצורה הכי טובה.

mayalea

New member
ובקשר לדיבורית המיוחדת

מתוך ספר תפעול המכשיר הסלולרי שלי, גיליתי שיש אוזניה לליקוי שמיעה, "שמשתמשת בטכנולוגיות השראה כדי לשדר שמע למכשיר עזר, אשר מצוייד בסליל-T" אני מצרפת קישור לאתר של נוקיה.

0ne Man

New member
אני אישית לא מכיר את המכשיר שלך

אבל אמור להיות לך מצב T באיזו שהיא צורה. עכשיו, מצב T עובד על לולאה השראתית, שבשפה טכנית נקראת LOOP. אני לא מתמצא בכל רזי הטכניקה של המכשירים, כמו שאני לא יודע איך עובד מכשיר הטלויזיה אצלי בבית..אני יודע רק להשתמש בשלט..
האוזנייה של נוקיה בקישור ששלחת, מדברת על אוזנייה שעובדת במצב של לולאה השראית-LOOP, ולמעשה- במצב של T.אני לא מכיר את האוזנייה הזו, ולכן אין לי מה להגיד לך עליה. אני יכול רק להמליץ שתבררי את הנושא אצל הסוכן שמכר לך את מכשיר השמיעה שלך ולהתייעץ איתו. ייתכן, שמצב T אצלך הוא אחד מתוכניות השמיעה שלך, ושאת פשוט צריכה לבקש מהמעבדה שמטפלת בך שיתכנתו לך את המצב הזה כברירת מחדל נוספת לשימוש. אני מרבה מאד להשתמש במצב T, ואיני יכול לתאר לעצמי חיים בלעדיו...

mayalea

New member
אולי אני אנסה

פשוט, לא נוח לי להחזיק את הפלאפון כשיש לי מכשיר שמיעה. בהזדמנות הראשונה אני אקפוץ למעבדה שלי (אודיופון בחיפה, ממליצה מכל הלב) ואסדר את זה, לניסיון.

צלף

New member
לא לכל מכשירי שמיעה יש מצב T

סיטואציה מצחיקה שהיתה לי בשמחה משפחתית, שאני השתמשתי בפלא פון שלי, ואילו קרוב משפחה רחוק שלי שמתחרש, התפלא שאני הלא שומע יכול לדבר בטלפון, אז התחלתי לספר לו על מצב T, וניסתי לחפש במכשיר שמיעה שהוא בתוך האוזן (האוזנייה) ולא מצאתי לו אותו, וכמובן נתתי לו הסבר מלא והפניה למכון אודיולוגי שימליץ על מכשיר שמיעה מתאים יותר...

eyholla

New member
אזניה ללקויי שמיעה

במכשירים דיגיטליים יש בעיה לשמיעת הצליל אין סליל השראה באפרכסת ולכן ה-T לא עובד !! לפני כשנתיים רכשנו לבננו את ה-LOOP של נוקיה שהוא סליל מותאם לטלפון דיגיטלי של נוקיה (המכשיר פותח ע"י מהנדס לק"ש בנוקיה). למרות השמיעה הטובה הילד לא אהב את המכשיר ולא משתמש בו. מחירו היה אז כ-100$ בארץ. בינתיים חברת "מהלב" טוענת שפיתחה מכשיר דומה לכל סוגי הסלולרים, פני אליהם למידע ויעוץ. איל

eyholla

New member
המשך

המכשיר שברשותנו הוא 1- LPS, הוא נראה כמו דיבורית רגילה. חסרונו הגדול "זולל" סוללות. איל

צלף

New member
אולי את מהדקת את הפלא פון לאוזן

ואז את יוצרת רווח בין האוזניה לאוזן, והקול בורח וזה הצפצוף שנגרם גם על ידי זה שהמכשיר שומע את עצמו... המלצתי רק לנגוע עם הפלאפון באוזן, לא ללחוץ אותו...

mayalea

New member
מנסה להסביר שוב

במכשירים הישנים שלי, היה צפצוף כשהייתי מדברת בטלפון. אולי בגלל זה התרגלתי לדבר בלעדיהם (כמעט לא מפריע לי לאיכות השמיעה). במכשירים הנוכחים, מאחורי האוזן, המיקרופון נמצא גבוה (איפה שהידית של המשקפיים), ולכן אני צריכה להחזיק את המכשיר בצורה מעותת מעט, דבר שמרחיק את המיקרופון של הפלאפון מהפה שלי, ואז אני גם צריכה לצעוק. אולי זה רק עניין של תרגול. כל מקרה, אין לי בעיה להוציא את מכשירי השמיעה - זה רק עניין של נוחות (לדבר בפלאפון ולהחזיק את מכשירי השמיעה ביד השניה)

eyholla

New member
מנסה להשיב

מכשירים אלקטרוניים (כל המכשירים) נחלקים לשתי קבוצות עיקריות: אנלוגית ודיגיטלית. במקרה של הטלפונים כמעט כל הטלפונים הסלולריים המודרניים הם דיגיטלים, לעומת זאת רוב המכשירים הקווים עדיין אנלוגים. מעבר לכך, ע"מ לשפר את השמיעה ללוקים בשמיעתם, הוכנסה לתוך האפרכסת (במכשירים אנלוגיים בלבד) תוספת של "סליל" אלקטרוני, סליל זה משדר (בגלי רדיו לטווח קצר מאד, שידור זה נקרא שידור בהשראה) את השמע והוא נקלט ע"י אנטנה מיוחדת בתוך מכשיר השמיעה (מצב T). למכשירים דיגיטלים לא ניתן להוסיף את הסליל היות והמכשיר עצמו פולט רעש רקע אלקטרוני שמפריע לפעולת הסליל (וגם למכשיר השמיעה), לכן השמיעה בטלפון דיגיטלי לאדם המרכיב מכשיר שמיעה פחות טובה מהשמיעה במכשיר אנלוגי. אותו ה-LOOP בא לפתור את הבעיה הטכנית שאינה פשוטה, (רוב יצרני הטל' הסלולורים לא פיתחו מוצר דומה) והוא אכן משפר את השמיעה. ה-LOOP בנוי מכעין סליל העוטף את הצוואר ומשדר למכשיר השמיעה שנמצא במצב T. בבסיס הסליל יש גם מיקרופון כך שה-LOOP מתפקד בדומה לכל דיבורית אישית לטלפון. כמו שהזכרתי קודם, חב' "מהלב" פירסמה שהיא פיתחה LOOP דומה המותאם לכל סוגי הטלפונים הסלולרים, ואני מציע לבדוק זאת איתם. מקווה שהבהרתי את הנושא. איל

mayalea

New member
טוב, תעזבו את הנושא

אני לא מצליחה להסביר לכם מה לא נוח לי, ואתם ממשכיכים להסביר לי למה צריך את מתג T. איך אני יכולה להשתמש במתג T אם לא נוח לי להשתמש פיזית במכשיר שמיעה ובפלאפון ביחד ? לא דיברתי על רעש. או איכות שמע חלשה. דיברתי על נוחות...

למעלה