המלצה למכשיר

שלום, אני מעוניין לקנות סמארט פון חדש. אם יש חנות מומלצת יותר מ KSP אני אשמח. ממה שראיתי שם שיאומי זה בערך בטווח מחירים שאני מחפש - 1000-1200. אני לא משתמש כבד, לא צריך אפליקציות מטורופות או משחקים.... בעיקר הווטסאפ תופס לי מקום.....
אז שיאומי REDMI NOTE112 זה הכי טוב לטווח הזה או שאולי סמסונג A? גם ראיתי הונור HONOR, זה טוב? להונור יש OTG, שאני לא מכיר אבל קראתי שזה מאפשר חיבור ישיר למחשב בלי תוכנות כלשהם.... לי זה יהיה ממש טוב, כי עם המכשיר שיש לי כרגע, אני לצערי לא מצליח להתחבר למחשב ולהוריד ממנו את הקבצים. אני עדיין לא מכיר את המכשירים הסיניים, איך הם, אמינים?
תודה רבה

רוב הזמן נח

Well-known member
בשיאומי יש כרגע בעיה לעשות unlock bootloader. אני עם מכשיר 11S
אז אי אפשר לקבל על המכשיר הרשאת רוט.

אבל במחשב הוא מזוהה ואפשר להעתיק קבצים מהמצלמה או כאלה ששומרים מוואצפ. אפשר בכל מקרה להגדיר שישמור את הקבצים של המצלמה על הכרטיס זיכרון ואז להוציא אותו מהמכשיר ולחבר למחשב. וששומרים קבצים מוואצפ גם לבחור שישמרו על הכרטיס זיכרון.

אגב, לפי דעתי באייבורי תמצא הכי בזול.

בשיאומי יש כרגע בעיה לעשות unlock bootloader. אני עם מכשיר 11S
אז אי אפשר לקבל על המכשיר הרשאת רוט.

אבל במחשב הוא מזוהה ואפשר להעתיק קבצים מהמצלמה או כאלה ששומרים מוואצפ. אפשר בכל מקרה להגדיר שישמור את הקבצים של המצלמה על הכרטיס זיכרון ואז להוציא אותו מהמכשיר ולחבר למחשב. וששומרים קבצים מוואצפ גם לבחור שישמרו על הכרטיס זיכרון.

אגב, לפי דעתי באייבורי תמצא הכי בזול.
תודה, אז דפדפתי באתר שלהם, לא ראיתי מחיר יותר זול. על הנוט 12S הם רוצים 1179 - אותו מחיר. מעניין למי יש שירות יותר טוב אגב, גם זה שיקול חשוב בשבילי אם יש בעיות, אם הם יחיליפו לי במקום את הסים קרד...
יכול להסביר לי, אם זה חשוב למשמש רגיל, מה זה הרשאת רוט ובוטלודר?
יכול לומר איך אני עושה שזה ישמור על כרטיס זיכרון? זה כרטיס פנימי או אלה שמכניסים בצד? אני לא יודע אם יש לי
תודה!

em28

Well-known member
במכשירי הביניים הייתי הולך על סדרה X של שיאומי, יחס עלות/תועלת מצויין.
ממליץ להחזיק את המכשיר ביד בחנות ולהלביש עליו קייס גנרי כי הוא קצת עבה וכבד ביחס למכשירים אחרים.
עוד מכשירים ששוה לשקול הם סדרת ה-NORD של OP, ממשק הפעלה עדיף על זה של סמסונג או שיאומי.
סדרה A של סמסונג היא בלגן שלם שכולל מכשירים מאד חלשים (A0x) לצד מכשירים חזקים במחיר מופקע (A5/7x).

ממליץ להחזיק את המכשיר ביד בחנות ולהלביש עליו קייס גנרי כי הוא קצת עבה וכבד ביחס למכשירים אחרים.
עוד מכשירים ששוה לשקול הם סדרת ה-NORD של OP, ממשק הפעלה עדיף על זה של סמסונג או שיאומי.
סדרה A של סמסונג היא בלגן שלם שכולל מכשירים מאד חלשים (A0x) לצד מכשירים חזקים במחיר מופקע (A5/7x).
האמת אני לא מתממצא במכשירים....מה זה הסדרה X למה לא רואים אותה באתר KSP /אייבורי? מה אתה ממליץ שם? תודה לגבי סמסונג A. אחד הפחדים שלי שהסינים לא משקיעים ברכיבים, ואני רוצה פלפון שיחזיק מעמד שנים, כולל נפילות (ברמת הסביר). יש לי כרגע סמסונג 7 פריים, כבר אולי 6 שנים... ושאם תהיה בעיה במסגרת האחריות יהיה עם מי לדבר.
לגבי ה OP נורד לא ראיתי בKSP או אייבורי.... אז לא יודע כמה רלבנטי לי מכשיר ייחודי
אני גם רוצה לקנות מחשב נייד, גם משהו יחסית פשוט, לא למשחקים, לתוכנות ענקיות, אבל שיהיה טוב לכמה שנים. אמורים לקבל הנחה? מה מומלץ במחשב? אולי אני אשאל גם בפורום מחשבים
תודה!

נדמה לי אתה גם פעיל בפורום צרכנות, מבחינת שירות, אחריות, מה עדיף קייאספי או אייבורי? אני רוצה (כתבתי פה במקום אחר) לקנות גם מחשב נייד, חושב שאוכל לקבל עוד הנחה אם קונה שני מוצרים?

SHERME

Well-known member

שיאומי POCO X5 5G
זיכרון 256/8 + סלוט להרחבת זיכרון MSD
מעבד סנפדראגון 695 5G
מסך 6.67 +SAMOLED FHD
GG3
120 הרץ
מצלמה 48MP
ניתן להתקין בטלפון אפליקציית GCAM שמשפרת באופן משמעותי את איכות הצילום בטלפון.....
צילום וידיאו 2K עם מייצב דיגיטלי EIS
IP53 תקן עמידות של הטלפון נגד השפרצות מים וגשם
NFC תומך ברב קו וגוגל WALLET
IR
הקלטת שיחות בחייגן של גוגל
שני רמקולים סטריאו
שקע 3.5 מ"מ לאוזניות
סוללה 5000
טעינה 33W
הטלפון יחזיק מעמד כשלוש שנים.................
אחרי שלוש שנים הטלפון ימות................
ככה זה בכל הטלפונים מיד-ריינג' של שיאומי עד למחיר של 1500 שקל.................
הטלפון מתחבר למחשב עם כבל OTG וניתן להעביר בקלות קבצים מהטלפון למחשב וחזרה................

מחיר 995 שקל בגו מובייל..............

נערך לאחרונה ב:
תודה! ותגי

שיאומי POCO X5 5G
זיכרון 256/8
מעבד סנפדראגון 695 5G
מסך 6.67 +SAMOLED FHD
GG3
120 הרץ
מצלמה 48MP
צילום וידיאו 2K עם מייצב דיגיטלי EIS
IP53
NFC
IR
שני רמקולים סטריאו
שקע 3.5 מ"מ לאוזניות
סוללה 5000
טעינה 33W
הטלפון יחזיק מעמד כשלוש שנים.................
אחרי שלוש שנים הטלפון ימות................
ככה זה בכל הטלפונים מיד-ריינג' של שיאומי עד למחיר של 1500 שקל.................
הטלפון מתחבר למחשב עם כבל OTG וניתן להעביר בקלות קבצים מהטלפון למחשב וחזרה................

מחיר 995 שקל בגו מובייל..............
תודה! ותגיד זה יותר טוב מנוט 12 של שיאומי? אני לא מספיק מכיר פרטים טכניים. החנות הזו לא מוכרת לי, הייתי מעדיף לקנות בחנות פיסית, שגם יעבירו לי את הסים קרד . אני מחיפה

SHERME

Well-known member
תודה! ותגי

תודה! ותגיד זה יותר טוב מנוט 12 של שיאומי? אני לא מספיק מכיר פרטים טכניים. החנות הזו לא מוכרת לי, הייתי מעדיף לקנות בחנות פיסית, שגם יעבירו לי את הסים קרד . אני מחיפה
רדמי נוט 12 הוא טלפון גרוע
לא לגעת...........

יש באזור חיפה סניף של גו מובייל בקריית-אתא.....
הם יעבירו לך את הסים במקום מהישן לחדש
הטלפון POCO X5 5G תומך בכרטיס MSD ובחנות יעבירו לך את הכרטיס מהטלפון הקודם לחדש, בצד שמאל של הX5 יש סלוט לסים ולכרטיס הזיכרון...........

סניף קרית אתא – איקאה
דרך חיפה 52 (מול הכניסה לאיקאה) קרית אתא
שעות פעילות:
ימים א’ עד ה’: 09:00 עד 22:00
יום ו' וערבי חג: 09:00 עד 15:00
מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת - 23:00
טלפון: 073-2793274.....................

נערך לאחרונה ב:
אבל
רדמי נוט 12 הוא טלפון גרוע
לא לגעת...........

יש באזור חיפה סניף של גו מובייל בקריית-אתא
הם יעבירו לך את הסים במקום
אין צורך בכרטיס MSD
יען כי זיכרון הטלפון הפנימי ROM גדול 256 ג'יגה............

סניף קרית אתא – איקאה
דרך חיפה 52 (מול הכניסה לאיקאה) קרית אתא
שעות פעילות:
ימים א’ עד ה’: 09:00 עד 22:00
יום ו' וערבי חג: 09:00 עד 15:00
מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת - 23:00
טלפון: 073-2793274.....................
באתר שלכם אני רואה

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 4G 256GB 8GB RAM​

אתם מוכרים את זה? איך הוא? זה אצלכם יותר זול מה 12S זה דגם משופר מה S או אחד לפני?
תודה

SHERME

Well-known member
אבל

באתר שלכם אני רואה

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 4G 256GB 8GB RAM​

אתם מוכרים את זה? איך הוא?
אני לא עובד שם

גו מובייל
יש להם סניפים בכל הארץ
מדובר ברשת גדולה........

להתרחק מהמכשיר הזה
לא תומך בכרטיס MSD
(גם POCO X5 PRO 5G שעולה 1250 שקל לא תומך בכרטיס MSD)
מעבד MTK 1080 קורס ונתקע מדי פעם בפעם
יש לו מייצב אופטי OIS במצלמה הראשית
תומך WIFI 6
וטעינה של 67W.....

הX5 5G טלפון נהדר בפחות מ1000 שקל.......

נערך לאחרונה ב:
אני לא עובד שם

גו מובייל
יש להם סניפים בכל הארץ
מדובר ברשת גדולה........

להתרחק מהמכשיר הזה
לא תומך בכרטיס MSD
(גם POCO X5 PRO 5G שעולה 1250 שקל לא תומך בכרטיס MSD)
מעבד MTK 1080 קורס ונתקע מדי פעם בפעם
יש לו מייצב אופטי OIS במצלמה הראשית
תומך WIFI 6
וטעינה של 67W.....

הX5 5G טלפון נהדר בפחות מ1000 שקל.......
אה סליחה, וסליחה אם אני משגע אותך, לא הבנתי מאיזה מכשיר להתרחק מה רדמי פרו? והנוט 12 S כן טוב? אני לא יודע לגבי כרטיס MSD אם זה חשוב או לא. במכשיר עם 258 ג'יגה אני לא אצטרך כרטיס נוסף אני מקווה. כרגע יש לי סמסונג J7 פריים עם 32 והוא משרת אותי כבר 6 שנים בערך....
לגבי ה X5 מדובר בפוקו? זה יותר טוב מנוט? לא ראיתי אצל X5 את ה OTG, בכללי זה אפשרי עם כל פלפון להתחבר למחשב ולראות את כל ההורדות והקבצים? כי עם מה שיש לי עכשיו, הסמסונג J, אם אני מתחבר למחשב עם USB זה מראה כאילו הפלפון ריק...
אגב מצלמה בסיסית זה טוב לי

תודה!!

מוסיף גם אתה יכול לומר לי מה אתה חושב על זה טלפון סלולרי Honor X9 5G 8GB+256GB -???? לכאורה יש לי נתונים אולי טובים יותר? אבל זול יותר גם

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
אה סליחה, וסליחה אם אני משגע אותך, לא הבנתי מאיזה מכשיר להתרחק מה רדמי פרו? והנוט 12 S כן טוב? אני לא יודע לגבי כרטיס MSD אם זה חשוב או לא. במכשיר עם 258 ג'יגה אני לא אצטרך כרטיס נוסף אני מקווה. כרגע יש לי סמסונג J7 פריים עם 32 והוא משרת אותי כבר 6 שנים בערך....
לגבי ה X5 מדובר בפוקו? זה יותר טוב מנוט? לא ראיתי אצל X5 את ה OTG, בכללי זה אפשרי עם כל פלפון להתחבר למחשב ולראות את כל ההורדות והקבצים? כי עם מה שיש לי עכשיו, הסמסונג J, אם אני מתחבר למחשב עם USB זה מראה כאילו הפלפון ריק...
אגב מצלמה בסיסית זה טוב לי

תודה!!

מוסיף גם אתה יכול לומר לי מה אתה חושב על זה טלפון סלולרי Honor X9 5G 8GB+256GB -???? לכאורה יש לי נתונים אולי טובים יותר? אבל זול יותר גם
לא לרכוש HONOR X9 מדובר בסתם מכשיר יקר (1200) ו"ענק" ללא שום תמורה אמיתית ושאיש ממילא לא רוכש, אין ביקוש בישראל למכשירים של HONOR, הטלפונים של HONOR לא תומכים בוואטסאפ בישראל, אין זמן ישראל בטלפון יש רק זמן יון, מסך LCD, אין עמידות נגד מים, אין הקלטת שיחות.....

וואן פלוס 3 CE LITE טלפון יקר מאוד (1300) ו"ענק" ושוב כמו במקרה של HONOR אף אחד בישראל לא רוכש את המכשירים שלהם, אין להם שוק בישראל, עדכוני הגירסה מטעם היצרן גרועים מאוד ותמיד יוצרים באגים ובלגן בטלפונים של וואן פלוס, מסך LCD, אין עמידות נגד מים, אין הקלטת שיחות....

לשמור מרחק משניהם אין תמורה לאגרה, רק לנסות ולחפש עכשיו קייס איכותי או מגן מסך איכותי לשני הטלפונים הנ"ל, כדאי להתייאש מראש......

לא לרכוש רדמי נוט 12 דור 4/רדמי נוט 12 פרו 5G/פוקו איקס 5 פרו 5G/רדמי נוט 12S דור 4, הם לא שווים את המחיר שדורשים עליהם......

ארשום שוב
אין שום סיבה בעולם לשלם יותר מ1000 שקל על טלפון......
ואני ימליץ שוב על POCO X5 5G עם זיכרון 256/8 תומך בכרטיס MSD תומך במעבד 695 5G (כמו שני הדגמים של הונור וואן פלוס) יש NFC ניתן להעביר נתונים בOTG מהטלפון למחשב ולהפך מסך חסכני ונפלא SAMOLED עמידות נגד מים ואבק בתקן IP53, הקלטת שיחות........
במחיר של פחות מ1000 שקל....

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
לא לרכוש HONOR X9 מדובר בסתם מכשיר יקר (1200) ו"ענק" ללא שום תמורה אמיתית ושאיש ממילא לא רוכש, אין ביקוש בישראל למכשירים של HONOR, הטלפונים של HONOR לא תומכים בוואטסאפ בישראל, אין זמן ישראל בטלפון יש רק זמן יון, מסך LCD, אין עמידות נגד מים, אין הקלטת שיחות.....

וואן פלוס 3 CE LITE טלפון יקר מאוד (1300) ו"ענק" ושוב כמו במקרה של HONOR אף אחד בישראל לא רוכש את המכשירים שלהם, אין להם שוק בישראל, עדכוני הגירסה מטעם היצרן גרועים מאוד ותמיד יוצרים באגים ובלגן בטלפונים של וואן פלוס, מסך LCD, אין עמידות נגד מים, אין הקלטת שיחות....

לשמור מרחק משניהם אין תמורה לאגרה, רק לנסות ולחפש עכשיו קייס איכותי או מגן מסך איכותי לשני הטלפונים הנ"ל, כדאי להתייאש מראש......

לא לרכוש רדמי נוט 12 דור 4/רדמי נוט 12 פרו 5G/פוקו איקס 5 פרו 5G/רדמי נוט 12S דור 4, הם לא שווים את המחיר שדורשים עליהם......

ארשום שוב
ואני ימליץ שוב על POCO X5 5G עם זיכרון 256/8 תומך בכרטיס MSD תומך במעבד 695 5G (כמו שני הדגמים של הונור וואן פלוס) יש NFC ניתן להעביר נתונים בOTG מהטלפון למחשב ולהפך מסך חסכני ונפלא SAMOLED עמידות נגד מים ואבק בתקן IP53, הקלטת שיחות........
איך אין הקלטת שיחות? אם זה לא שיאומי שחוסמים הקלטות שיחות בכוונה, מלבד בחייגן של גוגל, אז יהיה אפשר להקליט שיחות בכל תוכנה להקלטת שיחות או אפילו מהקלטה של הרשמקול. מישהו בדק את זה?

איך אין הקלטת שיחות? אם זה לא שיאומי שחוסמים הקלטות שיחות בכוונה, מלבד בחייגן של גוגל, אז יהיה אפשר להקליט שיחות בכל תוכנה להקלטת שיחות או אפילו מהקלטה של הרשמקול. מישהו בדק את זה?
בONEPLUS 11 ובHONOR MAGIC 4 PRO אין הקלטת שיחות בחייגן של גוגל גם באנדרואיד 13..
אפשר לנסות להקליט בהם שיחות עם אפליקציות צד ג', לרוב זה לא מצליח, בוואן פלוס ישנם בודדים שמצליחים עם אפליקציה ספציפית..

סמסונג יבואן רשמי מאפשרים הקלטת שיחות אוטומטית..

שיאומי ורילמי מאפשרים הקלטת שיחות בחייגן של גוגל גם באנדרואיד 13..
ישנן אפליקציות צד ג' שמאפשרות גם הקלטת שיחות אוטומטית..

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
בONEPLUS 11 ובHONOR MAGIC 4 PRO אין הקלטת שיחות בחייגן של גוגל גם באנדרואיד 13..
אפשר לנסות להקליט בהם שיחות עם אפליקציות צד ג', לרוב זה לא מצליח, בוואן פלוס ישנם בודדים שמצליחים עם אפליקציה ספציפית..

סמסונג יבואן רשמי מאפשרים הקלטת שיחות אוטומטית..

שיאומי ורילמי מאפשרים הקלטת שיחות בחייגן של גוגל גם באנדרואיד 13..
ישנן אפליקציות צד ג' שמאפשרות גם הקלטת שיחות אוטומטית..
רק אם בכוונה היצרן חוסם את הקלטת השיחות, (כמו בשיאומי) אז האפליקציות להקלטת שיחות לא יעבדו.

אני מבין שבתחום הסלולרי יש בלגן שלם ואף יצרן לא מספר מה הוא דפק במכשירים שלו. נראה שבתחום הסלולרי הציבור אוכל מה שהחברות האלה מחרבנות ולא איכפת לו.

ארשום שוב
תודה, אז הפוקו גם יכול להעביר בקלות קבצים כמו ההונור? וכן יש לו תמיכה בעברית/ישראל וכו'?
אני באמת לא צריך איזה פלפון מיוחד...כן רוצה שגם בעוד כמה שנים הוא יהיה טוב. את הסמסונג J7 PRIME רכשתי לפני 5 שנים ועיקר הבעייה זה הזכרון , כך שאני רוצה עוד מכשיר שיחזיק טוב.
שוב בקשר להפרש בין KSP לגומובייל, זה לא ממש מוזר כי קייאספפי באמת מאוד זולים, איך יכול להיות הפרש של 300 שח? יכול להיות שיש שני דגמים מאוד מאוד דומים שנקראים X5 ? אולי הבדלי שנים בייצור?
מוסיף בעריכה: לא הבנתי לגבי הקלטות שיחה, לא משנה איזו אפליקציה, אי אפשר להקליט במכשירים שציינת? זה לא תלוי באפליקציה?
אם אתה יודע על מחשב נייד שגם יהיה בסיסי (לא למשחקים או תוכנות ענקיות, לא מסך מגע, לא צריך דיסקים), שיחזיק שנים.... תמליץ לי :)

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
תודה, אז הפוקו גם יכול להעביר בקלות קבצים כמו ההונור? וכן יש לו תמיכה בעברית/ישראל וכו'?
אני באמת לא צריך איזה פלפון מיוחד...כן רוצה שגם בעוד כמה שנים הוא יהיה טוב. את הסמסונג J7 PRIME רכשתי לפני 5 שנים ועיקר הבעייה זה הזכרון , כך שאני רוצה עוד מכשיר שיחזיק טוב.
שוב בקשר להפרש בין KSP לגומובייל, זה לא ממש מוזר כי קייאספפי באמת מאוד זולים, איך יכול להיות הפרש של 300 שח? יכול להיות שיש שני דגמים מאוד מאוד דומים שנקראים X5 ? אולי הבדלי שנים בייצור?
מוסיף בעריכה: לא הבנתי לגבי הקלטות שיחה, לא משנה איזו אפליקציה, אי אפשר להקליט במכשירים שציינת? זה לא תלוי באפליקציה?
אם אתה יודע על מחשב נייד שגם יהיה בסיסי (לא למשחקים או תוכנות ענקיות, לא מסך מגע, לא צריך דיסקים), שיחזיק שנים.... תמליץ לי :)
1) כן
2) כן

KSP יקרים ב300 שקל מכיוון שהם מוכרים טלפון מהיבואן הרשמי המילטון, גו מובייל מוכרים טלפון מיבוא מקביל עם אחריות שלהם, דגם הטלפון אותו דגם שניהם מגיעים מאותו פס יצור
מבחינת שירות גו מובייל עדיפה בהרבה על השירות של המילטון

בPOCO X5 5G יש הקלטת שיחות בחייגן של גוגל ישר מקו הייצור, הטלפון עמיד נגד מים ואבק בתקן IP53, זיכרון הטלפון 256/8 + סלוט לMSD, והכי חשוב לעיניים המסך AMOLED עם רענון של 120 הרץ.....

בוואן פלוס ובהונור אין הקלטת שיחות בחייגן של גוגל ואי אפשר להקליט שיחות עם אפליקציות צד ג', המסך IPS, אם יהיו בעיות יהיה קשה מאוד למצוא להם חלקי חילוף כי מדובר בטלפונים שכמעט אף אחד לא רוכש, האחריות שלהם לא שווה הרבה, וכן אי אפשר למצוא להם קייסים ומגיני מסך.............

במחשבים אני לא מבין

נערך לאחרונה ב:
1) כן
2) כן

KSP יקרים ב300 שקל מכיוון שהם מוכרים טלפון מהיבואן הרשמי המילטון, גו מובייל מוכרים טלפון מיבוא מקביל עם אחריות שלהם, דגם הטלפון אותו דגם שניהם מגיעים מאותו פס יצור
מבחינת שירות גו מובייל עדיפה בהרבה על השירות של המילטון

בPOCO X5 5G יש הקלטת שיחות בחייגן של גוגל ישר מקו הייצור, הטלפון עמיד נגד מים ואבק בתקן IP53, זיכרון הטלפון 256/8 + סלוט לMSD, והכי חשוב לעיניים המסך AMOLED עם רענון של 120 הרץ.....

בוואן פלוס ובהונור אין הקלטת שיחות בחייגן של גוגל ואי אפשר להקליט שיחות עם אפליקציות צד ג', המסך IPS, אם יהיו בעיות יהיה קשה מאוד למצוא להם חלקי חילוף כי מדובר בטלפונים שכמעט אף אחד לא רוכש, האחריות שלהם לא שווה הרבה, וכן אי אפשר למצוא להם קייסים ומגיני מסך.............

במחשבים אני לא מבין
וואלה תודה רבה!

em28

Well-known member
השוואה בין ה-NORD 3CE, ההונור 9 וה-POCO X5:
שלושתם מכשירי מיד-ראנג' המשתמשים בחומרה דומה, ה-OP והשיאומי עם בדיוק אותה חומרה,
ההונור יותר ותיק משניהם (כבן שנה) ומשתמש במעבד מדור קודם (שונה, לא בהכרח חלש יותר).
מסך 120HZ ב-OP ובפוקו, 90HZ בהונור שבו המסך קצת יותר גדול.
ב-OP וב-X5 ניתן להוסיף כרטיס זיכרון, בהונור לא, ל-X5 גרסה עם 6GB זיכרון - לא כדאי.
הנורד מגיע עם אנדרואיד 13 כמעט נקי, ה-X5 עם גרסת ה-MIUI לאנדרואיד 12 (מלאה בפרסומות), ההונור מגיע עם הגרסה שלהם (MAGIC) לאנדרואיד 11.
בתיאוריה ל-OP מצלמות עדיפות, השיאומי עם מצלמות יותר חלשות וההונור באמצע - בנושא זה כדאי לראות השוואות ביו-טיוב.
ל-OP ולשיאומי יציאת 3.5MM לאוזניות/AUX חוטי, להונור אין.
לכולם OTG, BT 5.1 ו-NFC וסוללה דומה, להונור ול-OP טעינה מהירה (66W).

להונור יש מכשירים יותר חדשים מה-9, אבל הם לא מאד נפוצים בישראל מה שיכול להוביל לבעיות במקרה של חלפים.
ל-OP יש יבוא מסודר וגם יבוא מקביל, מדובר במכשירים שב-HIGH LEVEL שלהם נותנים פייט למכשירי הדגל של אפל וסמסונג.
לשיאומי ש יבוא מסודר וגם יבוא מקביל, עם מליון גרסאות בשמות שונים לאותו מכשיר, המכשירים של שיאומי וה-X5 בפרט (על שלל גרסאותיו) נותן יחס עלות/תועלת מצויין.

למעלה