המלצה למסעדה צמחונית

המלצה למסעדה צמחונית

שלום,

יש לי יום הולדת ולכבודו החלטתי לגרור את כל בני הבית למסעדה צמחונית, כי סוף סוף תורי להחליט איפה אוכלים. הכוונה איננה למסעדה חלבית רגילה. אנחנו ממעטים במוצרי חלב, אבל כן אוכלים ביצים. צריך שיהיה ממש טעים, גם לילדים, כי חלק מהרעיון הוא לעשות נפשות לאוכל צמחוני בריא.

אנחנו גרים בפתח תקוה, אפשר גם בסביבה (הוד השרון, ק. אונו, רמת גן, ראש העין וכו', אם לא תהיה ברירה ניסע לתל אביב, אם כי ממש עדיף שלא).

תודה רבה למי שימליץ.

salo22

New member
שאלת השאלות, אולי זכאים ?

התחום בארץ של מסעדות טבעוניות חלש עד מאוד ויש בזה היגיון מסויים, "נתח השוק" כנראה קטן עד מאוד. יש באז בזמן האחרון על מסעדת זכאים התל אביבית שאמורה להיות טבעונית (והצ'יפס הקרוע שלהם כמובן), לא ניסיתי אבל נראה לי שלא תמצאי אפשרויות רבות אחרות, גם באיזור המרכז.. אולי כדאי לברר גם לגבי קייטרינג טבעוני ולהזמין משהו מיוחד משם.. או פשוט לבשל לבד

salo22

New member
נראה שגם לפאפאס יש תפריט טבעוני

מקום שווה באופן כללי..

salo22

New member
בהחלט מידע מעניין, תודה על הלינק

קצת מוזר לי לראות חלק מהמקומות ברשימה מוכרזים (או מכריזים על עצמם?) כידידותיים לטבעוניים ולמעשה כנראה ולא עושים כמעט כלום בתחום בתחום למען, או ממש לא הרבה. אולי הימצאות מנה צימחונית או טיבעונית בתפריט הפכה אותם לכאלו בעיני יוצרי האתר ? כמובן שניתן היום להשיג מה שרוצים בכל מסעדה רצינית כמעט, בתיאום מראש או כשנמצאים, כולל תפריטי טעימות קבועים ומזדמנים במסעדות חשובות, תלוי כמובן כמה רוצים להשקיע ויוזמים..

תודה לעונים. מה לגבי משק ברזילי?

פעם היה להם סניף בהוד השרון אבל הוא נסגר לפני שהספקתי לבקר בו (הם היו סוגרים מוקדם בערב).

ברשימה של "טבעוניות נהנות יותר" אני רואה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מחוץ לתל אביב, אם מחפשים באזור המרכז. אז אם כבר נוסעים לתל אביב וסובלים מהפקקים ובעיות חניה, איך "משק ברזילי"? אני מתלבטת בינו לבין "זכאים", שאני רואה שמתלהבים ממנו ברשת.

Gidi Shemer

New member
הייתי שם לפני שבועיים

מסעדה צמחונית וידידודית לטבעונים, עם לא מעט מנות טבעוניות והכל מסומן כמו שצריך.

היו מנות מצוינות וגם מנות בינוניות. האוירה והשירות על הכיפק. לא אכלתי בזכאים, אבל שמעתי תגובות נלהבות יותר מכוון האוכל (יותר מאשר משק ברזילי). מה שכן, הביקורת על זכאים היא ברמת חוויית ה"מסעדה".

הנה ביקורת של שגיא כהן, שמסכמת מה שכם אני שמעתי מאחרים, לטוב ולרע.:
http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/restaurants-reviews/.premium-1.2142804

תודה רבה, עזרת לי להחליט

אנחנו נלך על ברזילי. אמנם את הביקורת של שגיא כהן לא יכולתי לקרוא, כי אין לי מנוי ב"הארץ", אבל קראתי את התגובות והבנתי (גם מעיון בתפריט) שהמנות ב"זכאים" יקרות מאד, הרבה חריף, וחווית מסעדה מפוקפקת ל"מרובעים" כמוני, שלא רוצים למשוך בעניבה מלוכלכת כדי להוריד את המים בשרותים. שלוש סיבות שהכריעו את הכף. חוץ מזה שאוכל פרסי יש לי מספיק בבית.

Gidi Shemer

New member
אז אם כבר- חצי המלצה

למה חצי? כי אני התכוונתי להזמין מנה טבעונית (אני צמחוני אבל משתדל לאכול טבעוני כשאפשר) והזמנתי בטעות צמחונית. הטעות לגמרי שלי (הסתכלתי לא נכון על הסימונים שלהם).

למה המלצה? כי אם את או ידידייך צמחוניים, אני מאד ממליץ על המנה. היתה לא פחות ממופלאה- טורטליני סלק.

וגם הקינוחים (הזמנו כמה) היו מעולים.

Gidi Shemer

New member
הייתי שם לפני שבועיים

מסעדה צמחונית וידידודית לטבעונים, עם לא מעט מנות טבעוניות והכל מסומן כמו שצריך.

היו מנות מצוינות וגם מנות בינוניות. האוירה והשירות על הכיפק. לא אכלתי בזכאים, אבל שמעתי תגובות נלהבות יותר מכוון האוכל (יותר מאשר משק ברזילי). מה שכן, הביקורת על זכאים היא ברמת חוויית ה"מסעדה".

הנה ביקורת של שגיא כהן, שמסכמת מה שגם אני שמעתי מאחרים, לטוב ולרע:

http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/restaurants-reviews/.premium-1.2142804

וביקורת יותר חשובה- של מבקר המסעדות עופריקו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=301&MessageId=170312819

למעלה