המלצה למצלמה

המלצה למצלמה

שלום חברים,
רציתי לקבל את המלצתכם למצלמה כדי לשפר את האיכות של תמונות האינסטגרם שלי
אני בעיקר מצלמת תמונות ממרחק של מטרים בודדים, של עצמי, לכן גם חשוב לי שהמלצמה תדע לזהות תנועת יד לצילום, ללא לחיצה על המצלמה.
שיהיה במחיר ממוצע כזה למשתמש ממוצע, לא יודעת אם זה אומר משהו , לא מצלמה של עשרות אלפים אבל מצד שני שתהיה מצלמה איכותית.
אתם חושבים שיש בכלל משמעות למצלמה עם הפלאפונים שיש היום (יש לי גלקסי S8+), בהנחה שאני רוצה מצלמה ממוצעת כאמור.

(תמונה בשביל יחס ובשביל שתבינו איזה תמונות אני מצלמת )

תודה רבה ושבוע מעולה

sagiKor

New member
----->

אני לא מכיר מצלמה שיודעת לזהות תנועת יד או כל איבר אחר ולצלם לפי זה.
יש אפשרויות אחרות כמו הפעלת טיימר לצילום או חיבור טריגר אלחוטי לצילום. את רוב המצלמות המודרניות אפשר לחבר לטלפון שישמש כטריגר לצילום ואף שינוי הגדרות אבל זה דורש להחזיק את הטריגר/טלפון ביד מה שיכנס לצילום.

בתאורה טובה, הטלפון שלך יעשה עבודה מספקת עבור האינסטגרם.
על מנת לקבל איכות טובה יותר צריך מצלמה עם חיישן גדול יותר ממה שיש בטלפון ועדשה טובה יותר.

באמצעות שילוב של חיישן גדול ועדשת ארוכת טווח אפשר להשיג עומק שדה רדוד מה שנותן את האפקט של רקע מטושטש אבל זה משהו שקשה לשלוט בו בצילום עצמי כשאין צלם שעומד מאחורי המצלמה. אולי בעזרת מצלמה שיש לה מערכת פוקוס לפי זיהוי פנים מוצלחת.

לא אכנס להמלצות על דגמים כי לא הגדרת תקציב בצורה ברורה, אין כאן ממוצעים. יש רמות מחיר וקטגוריות משתמש.
מצלמה שתתן תוצאה מורגשת באינסטגרם לעומת הטלפון, כלומר כזאת שתתן איכות תמונה טובה בתאורה לקויה ויכולת עומק שדה רדוד תעלה לך כמה אלפים טובים. אם זה הכיוון אז יש לאן להמשיך, אם לא אז אולי פשוט בהזדמנות לשדרג את הטלפון...

לדעתי יש מצלמות שמזהות כף יד.

אמרו לי לחפש GESTURE RECOGNITION CAMERA בגוגל. בכל אופן, כנראה כרגע אני אשאר עם הפלאפון ואתרכז בשיפור התאורה..

תודה רבה על התשובה המפורטת

steiff

New member
בואי נדבר רגע על אינסטוש...

המשתמשים במערכת צופים בתמונות באמצעות מסך הטלפון הנייד. רק מעט מזער צופים בתמונות במסך גדול יותר (מחשב או אייפד). האיכות של המצלפון הרבה יותר גבוהה מהנדרש לצורך הצגה במסך הנייד.
מצלמה יקרה תפיק תמונות ברזולוציה גבוהה יותר, אבל תסרבל מאד את ה-workflow מצילום לשיתוף. צריך להעביר את התמונות מהמצלמה למחשב, לעבד,להעביר לנייד ורק אז לשתף.

מה נשאר? לראות איך אפשר לשפר את התמונות שמצלמים בנייד:

א. תאורה. אפשר תאורה שמבטלת צלליות (אור מפוזר מכמה כיוונים). אפשר תאורה שיוצרת צלליות (או מכיוון אחד). יש המון יצירתיות אפשרית בתאורה. לא מוכרחים לרכוש פרוז׳קטורים בהון תועפות. אפשר למצוא מנורות פשוטות בחנויות כמו ״הום סנטר״.

ב. בחירת רקע. קיר לבנים עם תבנית/טקסטורה מונוטונית של קוים ישרים שובר את הקוים הרכים של הגוף ומבליט את האובייקט. צבע קונטרסטי לבגד כדי להבליט את הבגד. דהיינו רקע כהה לבגד בהיר ולהיפך. כאשר הרקע כולל עצמים (חלון, עציץ) כדאי לחשוב על התרומה של העצמים הללו לתמונה. אם הם מושכים את העין ומסיטים את תשומת הלב - עדיף בלעדיהם. ולהיפך - הם יכולים להשלים את התמונה. אם את מחזיקה פרח ביד, אגרטל ברקע יכול להשלים.

ג. מיקום שלך בתמונה. לא חייבים להיות באמצע ולא חייבים שהראש יהיה באמצע. מצד שני - אם התמונה אינה של כל הגוף - כדאי לחשוב היטב איפה ״לחתוך״. אפשר לתת לדמיון שלנו להשלים את החלק החסר, אבל אם את חותכת את כף הרגל כך שרואים רק חצי נעל - זה מפריע.

באשר לצילום על בסיס תנועה: אולי יש אפליקציה כזו באנדרואיד. לא מכיר. פתרון עדיף יהיה לכוון את מצלמת הנייד לצלם צילום מושהה. אפילו צילום באינטרוולים, נניח כל עשר שניות.
בנוסף - יש מוטות ״סלפי״ עם שלט אלחוטי. אפשר להשתמש בשלט הזה גם כאשר המצלמה לא על המוט אלא על חצובה. הבעיה היא שאת צריכה להחזיק את השלט בעת הצילום וזה אומר שהוא עלול להופיע בתמונה.

eliyaho555

New member
לגברת לעשות דברים וצלומים טובים 1200עד 2500שקלים כן

אני קראתי מה כתבו אחרים , ולא הבנתי כלום .אבל את רוצה לצלם טוב אז ? קונים או FUJI X100 מצלמה שיצאה להתחרות בלייקה M9-M8 מצלמה טובה ,תחף תקבלי 2 תמונות ,מיד . מדובר על משומש ,קניתי לחבר לפני שבוע ב1000 שקל מייקה רציני ששמר עליה כמו על אשתו ויותר . אפשרות נהדרת נוספת נהדרת קצת יותר טובה אבל תעלה 2500 שקל בייד שניה אבל פצצה של מצלמה . פוגי XT1 והעדשה 18-55 F4 עדשה פנטסית . העדשה 1200 שקל והמצלמה 1300 שקל ביד שניה .פלוס מינוס 200 מצלמה פנטסית . תקבלי מימנה גם 2 תמונות מברית שצלמתי ביום שישי האחרון במסעדת רותי בנס ציונה ,באור טבעי ללא פלש , התעודדי זה ניתן אפשרי גם אם תצלמי בתחילה באוטומט . ניתן גםךקנות ניקון 3200 3300 ועדשה 18-105מלמטר או 18- 135 מיוצבות ב2000 שקל מצלמה ועדשה .והשמים הם הגבול ,וקבלת 4 מנדתים ,ועברת את אחוז החסימה ,בהצלחה .

eliyaho555

New member
הפעם פוגי XT1 ללא פלש באוטומט מקום סגור ,יהיה לך נהדר .

דגש על אנשים גם לאתגר השבועי . על יאוש ,יהיה טוב .

eliyaho555

New member
לחיצה על התמונה עם העכבר כפתור שמאלי סוגרים בXלמעלה משמאל ח

אז כנראה אני הבעיה באמת ולא הפלאפון

הגלקסי שלי מזהה בקשה לצילום על ידי הצגת כף יד, ואז מתחיל טיימר קצר. מאוד מאוד נוח. זה BUILD IN בפלאפון אבל כנראה יש גם אפליקציה כזאת.

שוכנעתי להסתפק כרגע בפלאפון שלי ולשפר את כישורי הצילום שלי.

תודה רבה!

למעלה