המלצה למשהו טעים וקל הכנה :
לביבות גבינה נפלאות,ומהירות הכנה
המתכון ל-12 לביבות).
250 גרם גבינה לבנה 5%. (אני השתמשתי בגבינת-סקי.)
ביצה-אחת.
2 כפות תחליף סוכר.((מומלץ אבקת- סוכרלוז,)
1/2 כפית קליפת- לימון מגורדת
כפית תמצית -וניל. (טעים גם ללא וניל.)
4 כפות גדושות קמח. (אפשר גם קמח מלא+1/3 כפית אבקת-אפיה.
1/4 כוס-שמן קנולה, לטיגון.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר,
רצוי לערבב במטרפה- ידנית, בכדי שלא יהיו גושים,
לאחר כמה שניות ערבוב, תתקבל תערובת חלקה,
(לא נוזלית מידי,ולא סמיכה מידי.)
2) מחממים 1/4 כוס שמן-קנולה במחבת כמו טפלון,נדבק.
(או מחבת מברזל -יצוק.)
ברגע שהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף אחת מהתערובת.
(מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל "נגלה").
3) לטגן חצי דקה על להבה בינונית,
ולהנמיך לאש קטנה –לטגן במשך כ-דקה נוספת,
לאחר מכן, בעזרת תרווד הופכים בעדינות את הלביבות לצד השני, ומטגנים כדקה וחצי .
לבסוף, הופכים שוב לצד הקודם ,ומטגנים עוד דקה נוספת ,וזהו.
מעבירים את הלביבות לצלחת יבשה עם נייר-סופג.
ולהמתין לצינון הלביבות הלוהטות כ-10 דקות, לפני שאוכלים אותן .(בזמן זה הן מתקררות מעט,ומתייצבות.)
******************************************************************
לפני ההכנה ,כדאי לדעת:
לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות רבה,לכן חשוב להנמיך את האש לקטנה יותר - לפי מידת הצורך,
יש להשתמש במחבת-טפלון, או כול מחבת מסוג שאינו נדבק.
(במידה וקורה שהשמן נשרף וישנם חתיכות שרופות במחבת,
בין "נגלה" אחת לשנייה, יש צורך לעבור בניגוב קל,ולנקות בזהירות עם מגבת- נייר,ומיד לצקת למחבת שמן נקי.)
חשוב להשגיח כול הזמן על הלביבות מכיוון שזמן הכנתם קצר - ויש לשמור שלא יישרפו.
תכינו ותהנו.
הלביבות טעימות מאוד,ההכנה ב-5 דקות.
לביבות גבינה נפלאות,ומהירות הכנה
250 גרם גבינה לבנה 5%. (אני השתמשתי בגבינת-סקי.)
ביצה-אחת.
2 כפות תחליף סוכר.((מומלץ אבקת- סוכרלוז,)
1/2 כפית קליפת- לימון מגורדת
כפית תמצית -וניל. (טעים גם ללא וניל.)
4 כפות גדושות קמח. (אפשר גם קמח מלא+1/3 כפית אבקת-אפיה.
1/4 כוס-שמן קנולה, לטיגון.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר,
רצוי לערבב במטרפה- ידנית, בכדי שלא יהיו גושים,
לאחר כמה שניות ערבוב, תתקבל תערובת חלקה,
(לא נוזלית מידי,ולא סמיכה מידי.)
2) מחממים 1/4 כוס שמן-קנולה במחבת כמו טפלון,נדבק.
(או מחבת מברזל -יצוק.)
ברגע שהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף אחת מהתערובת.
(מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל "נגלה").
3) לטגן חצי דקה על להבה בינונית,
ולהנמיך לאש קטנה –לטגן במשך כ-דקה נוספת,
לאחר מכן, בעזרת תרווד הופכים בעדינות את הלביבות לצד השני, ומטגנים כדקה וחצי .
לבסוף, הופכים שוב לצד הקודם ,ומטגנים עוד דקה נוספת ,וזהו.
מעבירים את הלביבות לצלחת יבשה עם נייר-סופג.
ולהמתין לצינון הלביבות הלוהטות כ-10 דקות, לפני שאוכלים אותן .(בזמן זה הן מתקררות מעט,ומתייצבות.)
******************************************************************
לפני ההכנה ,כדאי לדעת:
לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות רבה,לכן חשוב להנמיך את האש לקטנה יותר - לפי מידת הצורך,
יש להשתמש במחבת-טפלון, או כול מחבת מסוג שאינו נדבק.
(במידה וקורה שהשמן נשרף וישנם חתיכות שרופות במחבת,
בין "נגלה" אחת לשנייה, יש צורך לעבור בניגוב קל,ולנקות בזהירות עם מגבת- נייר,ומיד לצקת למחבת שמן נקי.)
חשוב להשגיח כול הזמן על הלביבות מכיוון שזמן הכנתם קצר - ויש לשמור שלא יישרפו.
תכינו ותהנו.
הלביבות טעימות מאוד,ההכנה ב-5 דקות.