המלצה למשרד הגירה (עדיפות לאזור בוסטון)

Alfa156 GTA

New member
המלצה למשרד הגירה (עדיפות לאזור בוסטון)

בעיקר כאלו המתמחים בדוקטורנטים, אבל אם יש להם רקע עם L1A יעזור גם.
BOSTON GUY לפי מיטב זכרוני היה לך אחד בשרוול לא?

ilanvag

New member
אתה מדבר על מסלול בספונסרשיפ אישי?

קרי EB1-EA או EB2-NIW ?
&nbsp
אם כן, אשלח לך פרטים בערב -- שלח לי במסר פרטי את האימייל שלך (כל הפרטים אצלי באימייל). המסלולים הללו פחות רלבנטיים לדוקטורנטים, כי צריך להראות פרסומים ועוד, ולדוקטורנטים בדרך כלל עוד אין (כמעט) מה להראות. יותר רלבנטי לאחר סיום ה-PHD, או לקראת סיום.
&nbsp
לא הבנתי לגבי "אם יש להם רקע עם L1A יעזור גם"...
1. המשרד שעליו אני ממליץ (פרגומן) הוא הגדול ביותר בעולם לנושא הגירה, ועוסק בהכל. השותף הספציפי שאליו אני שולח גם מכיר את הכל, אם כי אני בעיקר שולח אליו אנשים שרוצים מסלול של ספונסרשיפ אישי.. וזאת בגלל ש...
2. גרין קארד במסלול של L זה תמיד דרך המעסיק, שצריך להיות ספונסר, כלומר המשרד יהיה זה שמטפל במעסיק. מה יעזור לך אם אשלח אותך למשרד X, אם הוא לא עובד עם המעסיק שלך? אתה רוצה לשלם להם על פגישת ייעוץ חד-פעמית? שהרי הם לא יבצעו עבורך את התהליך.

Alfa156 GTA

New member
סליחה אכן אתה הממליץ של המשרד, תודה על התיקון.

רוצה לדעת באופן כללי מה האופציות העומדות לרשותינו, כן במסלול אישי כמו EB1-EA או EB2-NIW, יודע שלרוב הם לפוסטים אבל שמעתי כבר על מקרים לדוקטורנטים, בכל מקרה אשתי מצטיינת דיקן ב 2 תארים (ממוצע 98 ו99) וכבר עם 3 פרסומים כשהיא ראשונה בשניים מהם, יכול להיות שזה יספיק.
&nbsp
האמת לגבי הL1A, אתה צודק מאה אחוז כל מה שאתה אומר ידוע לי, סתם רוצה לשמוע אילו אופציות באופן כללי יש לגבי אם המעסיק לא מעוניין להיות ספונסר, בכל מקרה כן ההתמקדות היא באשתי.
&nbsp
שולח פרטים.
&nbsp

Fellowship

New member
EB1-EA/EB2-NIW

1. האם פרופיל של M.D Ph.D (מישראל) לעומת Ph.D הוא יתרון כלשהו, או שה M.D הוא חסר משמעות בהקשר הזה?

2. עד כה פסלנו את נושא ה EB1-EA/EB2-NIW מכיוון שהנחנו שצריך להיות מישהו מאוד מיוחד ומנוסה,
ממש עילוי בתחום ספציפי, עם עשרות מאמרים שהתפרסנו במגזינים עם Impact Factor פנטסטי,
אבל קראתי את המשפט הבא שלך:

"לדוקטורנטים בדרך כלל עוד אין (כמעט) מה להראות. יותר רלבנטי לאחר סיום ה-PHD, או לקראת סיום."

וזה סותר לחלוטין את התאוריה שפיתחתי בדמיוני

האם מישהו שפרסם מספר מאמרים (הוא ראשון על המאמרים) יכול להספיק?
אני בטוח שזה לא הפרמטר היחיד ובטח שרק הכמות לא קובעת, אבל אשמח לדעת באופן כללי.

boneguy

New member
תפסיק לפתח תאוריות, ותיצמד לעובדות

לפחות במסלול NIW, שאותו אנחנו עברנו, כמו עוד רבים פה בפורום, יש לעיתים הגזמה. יכול להעיד על עצמי ועל אחרים שאני מכיר - כמה מאמרים יפים, להיות כותב ראשון בחלקם, ובעיקר מכתבי המלצה מבעלי שם הספיקו לנו.
&nbsp
לשמחתי, פירסמתי לא מעט בדוקטורט, ויצרתי קשרים טובים בזכות מנחה מעולה ז"ל.
&nbsp
העובדה שהיא MD לא תוסיף הרבה, אלא אם יש לה מאמרים על הכובע הזה. במקרה שלי למשל, עובדת היותי רופא שיניים לא תרמה, אך גם לא גרעה. היה ממליץ אחד שהוא גם קלינאי שציין במכתב ההמצלה שיש בכך יתרון, אבל זה לא שיחק תפקיד.
&nbsp
נשמע שמה שיש לך יכול להספיק. תלוי בעיקר במכתבי ההמלצה. חשוב שיהיו מאנשים מובילים בתחום, ולא המנחים או הבוסים הישירים.

Fellowship

New member
אתה צודק, רעיון טוב
שתי קטנות:

1. אפשר לשאול כמה זה "כמה מאמרים יפים"? רק כדי לקבל סדר גודל.
&nbsp
2. הדגשת מספר פעמים את הממליצים, "בעלי שם" הכוונה מוכרים בעולם ולא רק במקום הקטן שנקרא ישראל, כן?

boneguy

New member
אכן

כמו שאמרו אילן ואחרים - שווה ללכת לייעוץ באחד מהמשרדים הגדולים - פרגומן או זאנג - הם אלופים בזה והמון פה עברו דרכם. יש מצב שיש לכם קייס טוב.

כמו שאילן אמר, הדבר הראשון שישאלו זה תנאי השנתיים, אז שווה להסביר את זה, ויכול להיות שהם יעזרו גם בזה.

לגבי פרסומים, זה יותר תלוי באימפקט מאשר בכמות. לי היו סה"כ 3 ככותב ראשי, ועוד כמה משנה, אבל הם היו בעיתנויים טובים (PNAS למי שמכיר), והתיימרו לגלות דברים חדשים עם פואנציאל שימושי. אחד הדברים ששמים עליו דגש זה האפליקטיביות של המחקר - האם, למשל, מחקר כזה יכול להוות בסיס לתרופה חדשה, או משהו שמכניס כסף.

גם מכתבי ההמלצה צריכים להיות בפן מעשי יותר, ופחות אקדמי. עו"ד עוברת על כולם, ומבקשת עריכה על מנת שישמע מעשי ועם פוטנציאל לעשות כסף או פטנטים.

אכן, מכתבי ההמלצה צריכים להיות מבעלי שם בתחומם, ולא כאלה שהנחו אותך או היו המנהליפ שלך. שיתופי פעולה כן, פגישות בכנסים, ואנשים שמכירים היטב את העבודה. כמו שאמרתי, למזלי הצלחתי לגייס אנשים משכמם ומעלה בארה"ב בעיקר, אבל גם אחד בישראל (חתן פרס ישראל, ואחד המדענים המפורסמים), ועוד אחד מגרמניה, שעשה עבודה רבה ב- NIH.

ממליץ לפנות לעו"ד ולהתחיל אם אתם כבר חושבים על להישאר. זה לוקח זמן, ושמעתי שעכשיו עוד יותר...

Fellowship

New member
Waiver מחוק השנתיים נטפל דרך ה NIH

תודה רבה על המידע, נראה לי קצת מוקדם מידי ולא בטוח המסלול הנכון, צריך עוד לחשוב ולבדוק,
פשוט הבנתי שזו לא אופציה בלתי אפשרית, לכן רציתי מעט פרטים.
&nbsp
תודה רבה.

ilanvag

New member
האם זה בכלל רלבנטי לגביכם?

האם אתם לא חייבים בחזרה לישראל לשנתיים, 212e בדרכון, כאשר אשתך מסיימת את התפקיד?

כי אם כן, אזי אתה קודם כל צריך לקבל פטור מתנאי החזרה.

לגבי התנאים -- זה כמו שבון-גאי כתב, לא צריך להיסחף. התנאים אמנם נשמעים די גבוהים לאדם הממוצע, אבל רוב (כל?) בעלי ה-PHD "הממוצעים" עומדים בהם, בייחוד אם יש להם כמה פרסומים יפים (לא צריך הרבה, אבל מסתכלים על כל התיק, ולא רק על פרסומים).

הממליצים צריכים להיות ברחבי העולם / ארה"ב, אפשר אחד או שניים מישראל, אבל ממש לא רק. בנוסף, רוב הממליצים צריכים להיות כאלה שלא עבדו או עובדים עם אשתך באותה אוניברסיטה / מחלקה, כלומר אין להם קשר ישיר אליה, ולכן ההמלצה שלהם נחשבת ליותר אובייקטיבית.

באם וכאשר זה יהיה רלבנטי -- העו"ד שאיתו תעבדו יתדרך אתכם באופן יסודי לגבי מה צריך.

Fellowship

New member
חוק השנתיים חל עלינו.

כרגע מעדיפים שהיא תעבור ל H1B ואז חייבים קודם לקבל את ה Waiver, נראה שזה תהליך בעיקר בירוקרטי ולא אמורה להיות בעיה.
נראה שאנחנו מעדיפים להשאר על J (לא בטוחים עדיין), אבל גם במצב הזה נגיש Waiver,
כדי להוריד חסמים לעתיד (המליצו להגיש אותו כחצי שנה לפני שמגיעים בקשה להארכת ה J).
&nbsp
עד כה לא תארתי לעצמי ש EB1-EA/EB2-NIW יכול להיות רלוונטי אליה,
אבל לפי התאור שלכם, יתכן שזה כן מתאים.
הבעיה היחידה היא הממליצים שלא עבדו איתה, מחוץ לישראל,
אני לא יודע כמה כאלו יש, אבל נחצה את הגשר אם וכאשר נגיע אליו.
&nbsp
אגב, מה הויזה הזו מעניקה לבת/בן הזוג מבחינת אפשרות תעסוקה?
והאם זו ויזה שאפשר/קל להמשיך עמה לגרין קארד?

boneguy

New member
זה לא ויזת עבודה - זה גרין קארד

לכל דבר ועניין. פשוט המסלול נקרא EB-2. השימוש ב- NIW אומר שהגרין קארד ניתן ללא ספונסר (מקום עבודה, בן משפחה) מתוך אינטרס של ארה"ב שהמגיש ישאר בארה"ב.

oligomerization

New member
שווה לכם כבר ללכת לייעוץ באחד ממשרדי העו"ד

בהמון מקרים ייעוץ ראשון חינם - הם ייתנו לכם כיוון די יפה...לא יודע איפה אישתך עובדת - אבל בדרך כלל יהיו סביבה אנשים שעשו את התהליך... אנחנו אישית לא הלכנו לכיוון הזה (בניגוד לאישתך - אישתי עדין לא פירסמה מאמר אחד ככותבת ראשונה) אבל יש לנו כמה חברים שעשו את התהליך דרך Fragomen בהצלחה

בוטניה

New member
זה כנראה קל מזה נראה

לא עברתי את התהליך אבל עו''ד שעבר על הקו"ח שלי אמר שיש לזה סיכוי, יש לי שני מאמרים עם מחבר ראשון, סה"כ שישה. הוא כן אמר שהמפתח יהיה השפעה על תחום מחקר שצריך להראות על ידי מכתבי המלצה.

meir12121

New member
במקומך לא הייתי מפתח ציפיות לויזות האלה, למרות מה שכתבו כאן

אני אומנם פחות מתמצא ב EB2 ויותר ב EB1 (הגעתי עם הויזה הזו ואפילו הכנתי את הבקשה בעצמי). אבל התהליך והדרישות של שתי הויזות האלה דומים ואני חושב שאני מבין לא רע את השיקולים וההגיון של הפקידים שבודקים ומאשרים את הויזות האלה.
לפי מעט הנתונים שהצגת אני לא חושב שיש לכם איזשהו סיכוי לויזות האלה.
תראה, חברי הפורום שהגיבו לך כאן ויוצרים את הרושם ש"זה לא כל כך קשה", לאחד היו ממליצים בקליבר של זוכה פרס ישראל והשני פרסם ספר בנושא ואף הופיע כמומחה לנושא בסרט דוקומנטרי. אז אם יש לך דברים דומים זה באמת לא כל כך קשה.
חברה' נו באמת...
ולמרות כל זה לא יזיק להתיעץ עם עו"ד כל עוד זה לא כרוך בתשלום. במקומך לא הייתי משקיע בזה כסף.

Alfa156 GTA

New member
מסכים לגמרי גם אני ישר שמתי לב לספר / זוכה פרס אבל !

מידע אישי, אנשים עם רזומה הרבה פחות מרשים כרגע בתהליך, אמנם עדיין לא קיבלו GC אבל כבר עמוק בתוך התהליך - גם במשרד שלא יקח "כל תיק" בשביל השקל וחצי שלו.
&nbsp
מעניין איך זה יתפתח.
&nbsp

meir12121

New member
אני לא פוסל את הסיכויים שלכם, בהחלט שווה בדיקה אצל עו"ד

התגובה שלי התייחסה לפלושיפ לא אליך, על בסיס הנתונים הידועים שלו.
לגביך, מצטיין דיקן זה לא חשוב לדעתי לויזה הזו, אבל יכול להיות שבפרסומים יש משהו, לא הייתי פוסל את הסיכויים שלכם.
במה שנוגע לפרסומים, איכות יותר חשובה מכמות. אם יש שם משהו מהותי, איזו פריצת דרך או משהו שעושה הבדל בתחום וניתן גם לקבל לגבי זה מכתב המלצה מפרופסור אז יש כאן כבר כיוון שעו"ד יכול לעבוד איתו. זה בהחלט שווה בדיקה אצל עו"ד. גם אם זה עדיין לא בשל אז לפחות תדעו מה נדרש ותוכלו לפעול בכיוון, במטרה להשיג את הויזה הזו בעתיד.

Alfa156 GTA

New member
מסכים מאה אחוז, לדעתי הפרסומים לא כאלו עילאיים אבל.

מכיר מישהו שברגעים אלה כבר אחרי חצי שנה של תהליך בלי שום פרסום, ובשלבים לתואר שני, ולפי משרד העורכי דין הוא יקבל על בסיס נסיון בעבודה (שבינינו - רגיל עד מאוד).

לא יודע כבר מה נכון, יודע שצריך לחכות לתשובה של עו"ד ומשם לזרום.

meir12121

New member
המקרה של המושבניק ללא בגרות שקיבל ויזת יכולות מיוחדות EB1-EA

בשורה התחתונה באמת צריך שעו"ד יבדוק ויתן תשובה. בויזות האלה יש קריטריונים מאוד ספציפיים. לגבי אלה עם רזומה לא מרשים או ההוא שאין לו שום פרסום ועל פניו יש לו סתם ניסיון רגיל בעבודה, יכול להיות שהעו"ד (אם הוא ישר) זיהה שיש שם את הקריטריונים האלה ועל בסיס זה הוא הגיש את הבקשה – בלי לראות את הבקשה הספציפית אי אפשר לדעת. אני יכול לחשוב על מקרים שכאלה שעל פניו נראים הכי לא מתאימים יקבלו ויזת יכולות מיוחדות.

ניקח מקרה היפוטטי (זה לא המקרה שלי
). יש לנו את איציק בוגר בית ספר חקלאי ללא בגרות. איציק הוא מושבניק שמעבד כמה עשרות דונמים של גידולי שדה. יום אחד כשאיציק הפעיל את מערכת ההשקיה שלו הוא עלה על זה שאם הוא יניח את צינורות ההשקיה בזווית Y במקום בזווית X כמו שכולם עושים אז הוא יחסוך לעצמו 5% מתצרוכת המים להשקיה.

עכשיו אני יכול לחשוב על סיטואציה מסוימת שהאיציק הזה יוכל לבקש ולקבל ויזת EB1-EA לארה"ב.

נמשיך את הסיפור: איציק מדווח למשרד החקלאות על הרעיון שלו וזה מיושם לכל החקלאים בארץ וכך מושג חיסכון של 5% בתצרוכת המים לחקלאות של מדינת ישראל בשווי כמה עשרות מיליוני שקלים. בנוסף יוצאות שתיים או שלוש כתבות גדולות בעיתוני סוף השבוע על איציק והרעיון. איציק גם מוזמן לשר החקלאות ומקבל את פרס חקלאי השנה על הרעיון שלו. לבקשתו של איציק, מנכ"ל משרד החקלאות ויו"ר התאחדות המושבים מסכימים לתת לו מכתבים שמאשרים שהרעיון שלו יושם לכל החקלאים בישראל והביא לחסכון של כמה עשרות מיליוני שקלים למדינה.

זהו, עכשיו יש בסיפור הזה את כל האלמנטים שיאפשרו לבנות קייס עם סיכויים טובים מאוד לאיציק לקבל ויזת יכולות מיוחדות לארה"ב. אז הנה המושבניק ללא בגרות שמקבל ויזת EB1-EA לארה"ב.

למעלה