אכן
כמו שאמרו אילן ואחרים - שווה ללכת לייעוץ באחד מהמשרדים הגדולים - פרגומן או זאנג - הם אלופים בזה והמון פה עברו דרכם. יש מצב שיש לכם קייס טוב.
כמו שאילן אמר, הדבר הראשון שישאלו זה תנאי השנתיים, אז שווה להסביר את זה, ויכול להיות שהם יעזרו גם בזה.
לגבי פרסומים, זה יותר תלוי באימפקט מאשר בכמות. לי היו סה"כ 3 ככותב ראשי, ועוד כמה משנה, אבל הם היו בעיתנויים טובים (PNAS למי שמכיר), והתיימרו לגלות דברים חדשים עם פואנציאל שימושי. אחד הדברים ששמים עליו דגש זה האפליקטיביות של המחקר - האם, למשל, מחקר כזה יכול להוות בסיס לתרופה חדשה, או משהו שמכניס כסף.
גם מכתבי ההמלצה צריכים להיות בפן מעשי יותר, ופחות אקדמי. עו"ד עוברת על כולם, ומבקשת עריכה על מנת שישמע מעשי ועם פוטנציאל לעשות כסף או פטנטים.
אכן, מכתבי ההמלצה צריכים להיות מבעלי שם בתחומם, ולא כאלה שהנחו אותך או היו המנהליפ שלך. שיתופי פעולה כן, פגישות בכנסים, ואנשים שמכירים היטב את העבודה. כמו שאמרתי, למזלי הצלחתי לגייס אנשים משכמם ומעלה בארה"ב בעיקר, אבל גם אחד בישראל (חתן פרס ישראל, ואחד המדענים המפורסמים), ועוד אחד מגרמניה, שעשה עבודה רבה ב- NIH.
ממליץ לפנות לעו"ד ולהתחיל אם אתם כבר חושבים על להישאר. זה לוקח זמן, ושמעתי שעכשיו עוד יותר...