המלצה למשתמשים בפפריקה חריפה :

ויוי 25

Well-known member
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר, בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".
בדיקה שכזו שהתחילה לפני כעשר שנים ,כאשר חברתי ספרה לי ,שיש בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שטחנו לה במקום,ואמרה שתשים לי קצת בשקית ,ואז הופתעו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד, בתוך הפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל השחור,ומאז התחלתי לבדוק בכל התבלינים שאני קונה.
בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר ש בפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, שמתחפרים ויוצאים בהמוניהם מתך הפפריקה ,וכמובן שמיד העפתי הכל לפח,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי וגם את תבלין הצ'ילי התברר שהם בסדר גמור, נקיים וראויים לשימוש.
אצלי,כל תבלין נבדק היטב במקום מואר בכל פעם רגע לפני השימוש בו.
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב,
ושבוע טוב ,ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
 
למעלה