יצחק טבעוני
New member
המלצה למתכון בריאות- מרק עדשים חורפי
מרק חם ומהביל של עדשים ליום חורפי וגשום
רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות מושרות במים לכ-2 שעות
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס כרישה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף פפריקה גדושה
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
8 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר רחב וגדול מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים: סלרי, גזר, שיני שום, כרישה, בטטה ותבלינים ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב להזהבה.
מוסיפים עדשים ומים ומבשלים 45 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ופטרוזיליה קצוצה ומבשלים עוד כ- 5 דקות, בודקים תיבול ומגישים.
ניתן למעוך את הבטטה קלות עם מרסק ידני.
שיהיה לכם חורף חמים,בריא וטעים
מרק חם ומהביל של עדשים ליום חורפי וגשום
רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות מושרות במים לכ-2 שעות
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס כרישה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף פפריקה גדושה
חצי חבילת כוסברה קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
8 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר רחב וגדול מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה. מוסיפים: סלרי, גזר, שיני שום, כרישה, בטטה ותבלינים ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב להזהבה.
מוסיפים עדשים ומים ומבשלים 45 דקות, מוסיפים כוסברה קצוצה ופטרוזיליה קצוצה ומבשלים עוד כ- 5 דקות, בודקים תיבול ומגישים.
ניתן למעוך את הבטטה קלות עם מרסק ידני.
שיהיה לכם חורף חמים,בריא וטעים