המלצה למתכון טעים ומשביע:

שרון א77

New member
המלצה למתכון טעים ומשביע:

קינואה -אדומה עם ירקות,מתכון קל הכנה וטעים במיוחד:

המצרכים הדרושים:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק.
2 קישואים- לחתוך לקוביות

גזר גמדי חתוך לחתיכות קטנות,
או להשתמש בקוביות קטנות של בטטה בינונית.

קליפה מגוררת דק, מ-לימון אחד .
כוס וחצי קינואה אדומה.
3 כוסות מים רותחים מהקומקום.
מלח
פלפל שחור ,
כפית גדושה תבלין חוואייג -למרק .
2 חופנים פטרוזיליה קצוצה-גס.

אופן ההכנה:
1) מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ
כ- 3 דקות על להבה נמוכה,עד שהבצל הופך לשקוף,ומהתרכך.

2)מעבירים את הבצל לסיר בינוני ,ומוסיפים את קוביות הגזר/
הבטטה,מערבבים ומוסיפים את קוביות הקישואים,
ומערבבים על להבה גבוהה לדקה אחת.
3)מוסיפים את קליפת -הלימון המגורר, ומערבבים.
4מוסיפים-3 כוסות מים.
מתבלים במלח ופלפל, וכפית גדושה חוואייג' למרק,
לערבב ולהמתין לרתיחה.
ולאחר שרותח מכסים במכסה, מנמיכים ללהבה קטנה.
(בעת הבישול לבדוק מדי 10-דקות,שהמים לא התייבשו ובמידת הצורך להוסיף עוד כוס מים רותחים ותבלינים.)

מבשלים כ-25- דקות עד שהקינואה מבושלת .
לקראת סוף הבישול מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח ופלפל ,
סוגרים במכסה לעוד 10 דקות לספיגת הטעמים.

לאוהבי החריף :
אפשר להוסיף 1/2 פלפלון חריף קצוץ,או סחוג או שן- שום כתושה.
תבשיל מאוד קל להכנה –משביע בריא וטעים במיוחד!

אזהרה לבעלי סוכרת 2 אשר לא מזריקים אינסולין:
מומלץ לאכול במינון סביר, חשוב לחלק לכמה פעמים את המנות,
כי אפשר לטרוף את כול הסיר בקלות, והפחמימות יזנקו לשמים.

לגיוון :
לפזר מעל המנה פטרוזיליה טריה קצוצה וחצי גמבה חתוכה לקוביות קטנטנות.
אפשר להחליף את הקישואים, בפטריות או שעועית ירוקה,
בריא וטעים,תכינו וההנאה מובטחת !
 
למעלה