המלצה למתכון למאפה טונה וירק.

שרי 55510

New member
המלצה למתכון למאפה טונה וירק.

המלצה למאפה טונה מאוד טעים,שהכנתי היום,(ב- 10 דקות הכנה):
4 כפות טונה מקופסא קטנה.
קישוא -זוקיני בינוני - לגורר.
2 פרוסות גבינה -צהובה.
ירק שטוף וקצוץ: 2 חופנים עלי- פטרוזיליה ,חופן שמיר,
חופן כוסברה ,(או 10 עלי –סלרי)
שן -שום גדולה,כתושה.
(אפשר לקצוץ את כול הירק ביחד עם 2 הגבינההצהובה,בקוצץ-המזון,
ולתבל במעט מלח -ופלפל ,קורט-כורכום,וכפית חוואיג'-למרק,
ולטעום ,להוסיף תיבול אם צריך.)

להעביר לקערה את הקישוא -זוקיני המגורר ,
ואת הירק -הקצוץ ,הגבינה -הצהובה המגוררת,ואת שן השום הכתושה.
להוסיף :
2 ביצים,לערבב היטב.
להוסיף 3 כפות פירורי-לחם , (או לטחון 2 טוסטים - לפירורים.)
למי שנמנע מלחם -יכול להוסיף 6 כפות אגוזים, או שקדים טחונים.)

להניח נייר-אפיה בתבנית מרובעת קטנה, (או תבנית חד -פעמית.)
ולהבריש אתניר האפייה בכף שמן,
ולצקת את תערובת -הטונה לתבנית .
לאפות 30 דקות חום 190 מעלות,ולכבות את התנור.
ולהשאיר עוד 15- 20 דקות בתנור הסגור והכבוי,עד שיצטנן,
ואז ,לפרוס לריבועים ,ולהנות מהטעם הנפלא.

למי שמעדיף לטגן,אפשר במחבת עם 5 כפות שמן מחומם על אש בינונית .לצקת בכף מהתערובת -למחבת.
לטגן על אש בינונית-קטנה, מ-2 הצדדים, כ-5 דקות מכול צד. ולהוציא לכלי שבו מונח נייר -סופג , לספיגת השמן המיותר.
כמה פשוט -ככה טעים.
 
למעלה