המלצה לנגן MP3 וחוות דעת על דגם מסוים

Thunder Storm1

New member
המלצה לנגן MP3 וחוות דעת על דגם מסוים

שלום, ברשותי נגן IAUDIO G3, בנפח 2GB, שקניתי לפני 3 שנים. נגן נפלא ומדהים, ועובד על סוללה חיצונית שמחזיקה להמון זמן, ולא הייתי מבקש להחליפו אם הנפח היה מספיק לי... ראיתי שיש ל-COWON נגן שנקרא IAUDIO I7. הקשבתי לאיכות ה-סאונד בחנות באג, וראיתי שיש לנגן בעיות שמע רציניות בהשמעת קבצי OGG. מדובר בעיקר בעיוות של צלילי בס, ובאי קיומן של חלק מפונקציות ה-EQUALIZER כשפותחים קובץ מפורמט זה. כמו כן המקשי נגיעה נראים לי רגישים מדי ועלולים להתקלקל מהר. - אני זקוק לנגן עם סוללה חיצונית (אם עוד יש דבר כזה) מפני שאני מטייל הרבה במקומות נידחים. - נגן עם איכות שמע טובה (בסגנון COWON) ולא אכפת לי להשקיע סכום בהתאם... - תומך בקבצי OGG VORBIS. - מסוגל לשנות את מהירות ההשמעה של שירים. (למיטב ידיעתי כל הנגנים של COWON עושים את זה) - מבוסס פלאש (כדי להיות כשיר לספורט אירובי..), ורצוי עם חריץ להרחבת זכרון. - נגן עמיד - עם כמה שפחות וידאו ושאר מסכי וכפתורי מגע שיתקלקלו אצלי מהר מאוד (אני רוכב על אופניים ומתפעל את הכפתורים בידיים מיוזעות)
- נפח רצוי 16 ג'יגה בייט לפחות. יש המלצות? נגן שתואם לחלק מהדרישות? ה- G3 מושלם מבחינתי... ולא חושב שעוד יהיה נגן כזה אי פעם. הבעייה היחידה היא הנפח הקטן שלו. (אני צריך מוזיקה לטיול בן 3 חודשים)

or121210

New member
אני דווקא חושב שה-IAUDIO 7 מתאים

אין לו סוללה חיצונית, ויש לו מקשי מגע, אבל המקשים נוחים מאוד, והסוללה מספיקה ליותר מ-50 שעות. יצא ל-iaudio 7 עדכון קושחה חדש, שבו כתוב שהוא מתקן את העיוות בקבצי OGG. יש בפורום מספר אנשים בעלי הנגן הנ"ל, כולל מנהל הפורום, שאני ממליץ לחכות לתגובתם בנושא, כי הם מכירים את הנגן יותר טוב. http://www.cowonglobal.com/zeroboard/zboard.php?id=C08&category=&no=377&bmenu=support&category=22

Thunder Storm1

New member
אז לא דמיינתי כששמעתי את העיוותים בצליל ../images/Emo13.gif

מה לגבי רגישות היתר של כפתורי המגע? והאם תיקנו גם את ה- PLAY SPEED שלא עובד לקבצי OGG ?

יאיר B

New member
הולך לבדוק עבורך את הנושא של ה-

PLAY SPEED עם קבצי Ogg (לא משתמש באפשרות הזאת, אז זה דורש בדיקה). אני על גרסת הקושחה האחרונה 1.18. לגבי רגישות של מקשי המגע - השימוש בנגן הזה מחייב נעילה שלו (HOLD) אחרת כל נגיעה הכי קטנה גורמת להם לעבוד (גם כשהם על ריגשות LOW - יש אפשרות לכוון את הרגישות). אם אתה מתפעל את הנגן במהלך נסיעה על אופניים - אני לא חושב שזה יהיה נוח להכניס ולהוציא מ-HOLD כל הזמן (אלא אם כן יש לך איזה מתקן שמחזיק אותו במקום על האופניים).

יאיר B

New member
אם PLAY SPEED הכוונה היא לגלילה מהירה

של השיר (כאשר הוא ה-PLAY ואתה לוחץ על ימין/שמאל) אז כן - זה עובד.

Thunder Storm1

New member
לא. אני מדבר על משהו אחר:

ב- JET EFFECT, יש אופציה של PLAY SPEED שממש משנה את מהירות ההשמעה של השיר (ואיתו את הטון והקצב), כמו שהיה בתקליטים של פעם... האם גם שאר ההגדרות של ה- JET EFFECT עובדות כשמשתמשים ב- PLAY SPEED?

יאיר B

New member
PLAY SPEED לא עובד עם Ogg.

הוא פשוט לא מתייחס לשינוי. שאר האפשרויות עובדות בלי קשר לשינוי הזה עם קבצי Ogg: BBE עובד PAN עובד MACH3BASE עובד MP ENHANCE עובד עם MP3 הכול עובד כמו שצריך. חבל

Thunder Storm1

New member
שאלה לגבי רגישות המקשים

אני משתמש בנגן בעיקר ברכיבת אופניים, בה הנגן תלוי על הצוואר ו"מדלדל" כזה... הוא כן יתנדנד לא מעט, ויחטוף גם לא מעט רוח (בייחוד ברכיבה בירידה במהירות של 60 קמ"ש). האם גם רוח ונדנוד יכולה לגרום לו להעביר שירים? ממה שראיתי בחנות, רק מלקרב את האצבע הנגן מגיב...

יאיר B

New member
הנדנוד עצמו לא יגרום להעברת שירים

(והרוח בטח לא) אבל כל מכה שלו בך או בעצם אחר עלול לפגוע בדיוק במקש ולהעביר שיר (אצלי הוא גם תלוי מהצוואר עם אוזניות שמכילות סרט לצוואר ואם אני לא נועל אותו הוא "מקבל חיים משלו"). אני לא בטוח שנגן כזה יתאים לשימוש של רכיבת אופניים.

Thunder Storm1

New member
אחרי בדיקה מעשית של הנגן הגעתי למסקנה ש...

לצערי לא... מקשים רגישים מדי, סוללה פנימית ולא חיצונית, ואיכות הסאונד מתעוותת משמעותית כשמשתמשים בפונקציית ה- PLAY SPEED. החלטתי להישאר עם ה- IAUDIO G3 בן ה- 2GB שלי. הוא אמנם לא בנפח גדול, אבל הוא מתעלה מעל הנגן הזה בהרבה, וחבל שכבר לא מייצרים מוצרים באיכות כזאת.

יאיר B

New member
אתמול ראיתי מישהי בתחנה עם נגנן כזה ../images/Emo13.gif

מעולם לא השתמשתי באפשרות של ה-PLAY SPEED (למה זה שימושי?), נגנים שעובדים על סוללה רגילה של AA כבר לא מיצרים כיום (כנראה בגלל הזמן עבודה הנמוך שלהן ביחד לסוללות נטענות פנימיות). מקשי המגע הם אכן סוג של חיסרון לדעתי (אני לא אוהב מסכי מגע, מעדיף כפתורים ממש, אבל העולם הולך לכיוון של ממשקי מגע).

Thunder Storm1

New member
ה-IAUDIO G3 עובד כ- 30-50 שעות

עם סוללת AA אחת! יש לך מתחרה לזה מתחום הסוללות הפנימיות? אשמח לשמוע
וכמובן שלא ציינתי שאפשר להחזיק כמה סוללות בתיק (גם נטענות..), במשקל זעום. ואכן, גם אני לא אוהב מקשי מגע.

יאיר B

New member
יש מהתקופה שלו דגם מסויים של סוני

שנקרא בכינוי "הסוכרייה" (כי הוא נראה כמו סוכריה) שפעל עד 70 שעות עם סוללה AAA אחת! אבל זה לא חוכמה גדולה בגלל שסוני מומחים בנושא של זמני עבודה (הם פתחו טכנולוגיה שרשומה כפטנט שלהם בשם Stamina ששומרת על כוח הסוללה). בתחום הסוללות הפנימיות האיאודיו I7 ששאלת עליו עובד עד 60 שעות עם סוללה פנימית אחת, ה-D2 עד 50 שעות וכנ"ל לגבי ה-S9 החדש (עם מסך 3.3" - עד 55 שעות מוזיקה ו-11 שעות לסרטים!). ולסוני יש דגמים שמחזיקים גם יותר מזה (אבל לא נמכרים בארץ).

למעלה