המלצה לנמנעים מאכילת לחם:

ויוי 25

Well-known member
מכינים ב-2 דקות לחמניה עגולה ללא סוכר וללא קמח:
הלחמניה עגולה וטעימה ואפילו משביעה וההכנה ממש בקלות:
ראשית מחממים את תנור לחום של 190 מעלות - במשך 10 דקות .
בינתיים, מערבבים בקערה קטנה :
ביצה אחת עם 2 כפות מים ומעט מלח.
ומוסיפים :
כפית גרעיני -דלעת,
כפית גרעיני- חמניה
3 אגוזים שבורים לרבעים,
בכלי נפרד מערבבים 5 כפות שטוחות שקדים טחונים (לא קלויים)- לערבב עם 1/4 כפית אבקת-אפיה,
ומוסיפים לקערה ומערבבים היטב עם כול שאר המצרכים -לערבב לתערובת אחידה.
ויוצקים לתבנית עגולה קטנה, עם ניר- אפיה מוברש במעט שמן.

אופים ב -190 מעלות -עד להזהבה יפה.
זמן אפייה כ - 18- 20-דקות מכל צד -כשהלחמניה שחומה מ-2 הצדדים,
מכבים את התנור ומוציאים לצינון את הלחמניה.

אפשר למרוח בלחמניה כל ממרח שרוצים: סלט ביצים,או אבוקדו עם טבעות זיתים ,
או גבינת -ריקוטה עשירה בסידן לצד סלט ירקות טריים,
והרי לכם ב-שתי דקות הכנה-לחמניה חמימה טעימה ומשביעה.

לגבי טחינת השקדים- הטחונים לקמח :
טוחנים את השקדים בבלנדר עם מנוע עוצמתי במשך 2 דקות עד לקבלת מרקם דק.
אם אין בלנדר עוצמתי בבית, אפשר לבקש בבית - הטבע בעת הקנייה,שהם יטחנו לכם את השקדים: לטחון למרקם דק.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה