הכרובית עשירה מאוד בוויטמינים ובמינרלים רבים ומעולה לחולי סוכרת בהיותה דלת -פחמימות,
ולכן כדאי להשתמש בה לבישול או אפייה לפחות פעמיים בשבוע.
להכנה מהירה אפשר להשתמש בשקית כרובית -קפואה.
המצרכים הדרושים:
1 שקית כרובית -קפואה 800 גרם .(או 400 גרם פרחי-כרובית ו- 400 גרם פרחי-ברוקולי קפואים.)
סיר מים רותחים להפשרה.
ותבלינים: מלח, פלפל-שחור ,פפריקה מתוקה שמן- זית .
ההכנה:
1. מכניסים את פרחי-הכרובית והברוקולי הקפואים לסיר עם מים רותחים מוסיפים כפית גדושה מלח.
מחממים את הכרובית הקפואה כ- 2 דקות עד להפשרה ,ומכבים את האש ,
מעבירים את פרחי הכרובית למסננת לצינון.
בינתיים, מחממים תנור -אפייה ל-200 מעלות חום.
ומניחים בתבנית -גדולה נייר -אפייה ומברישים אותו ב-2 כפות שמן זית.
2. בקערה מכינים את התיבול הבא:
יוצקים לקערה 1/3 כוס שמן -זית ,
ומוסיפים: כפית פפריקה-מתוקה , כפית שטוחה מלח, ומעט פלפל-שחור,
טובלים בכול פעם 4 פרחי - כרובית בקערת -התבלינים, ומוציאים אותם בכף מחוררת,
לתבנית עם ניר -האפיה.
(אפשר לפזר מעל פרחי-הכרובית שבתבנית,חצי כפית אורגנו-יבש ומעט אבקת- שום, מוסיף לטעם.)
3. לאחר התיבול מעבירים את תבנית -הכרובית לתנור, ולאחר 5 דקות יש להנמיך את
חום התנור ל-180 מעלות חום,
זמן האפייה כ- -20 דקות מכול צד, (יש להשגיח שלא יישרף, כי בכול תנור עוצמת החום קצת שונה).
יש לבדוק שפרחי- הכרובית הזהיבו יפה מ-2 הצדדים,
וכשזה מוזהב - זה מוכן וטעים ובטעם של עוד, (הנכד שלנו אוהב במיוחד את הברוקולי האפוי.)
ועל זה נאמר: "כמה פשוט להכנה - ככה טעים".
אגב,
אפשר להשתמש גם בכרובית טרייה ולא קפואה ,ואז זמן הבישול בסיר המים הרותחים - יהיה 10 דקות,
ואז מעבירים לקערה עם מי-ברז ל-5 דקות צינון, ומסננים.
מתבלים כנ"ל ואופים כ- 40 דקות ,ובודקים אם מוכן לפי מצב הריכוך וההזהבה של פרחי הכרובית.
ולכן כדאי להשתמש בה לבישול או אפייה לפחות פעמיים בשבוע.
להכנה מהירה אפשר להשתמש בשקית כרובית -קפואה.
המצרכים הדרושים:
1 שקית כרובית -קפואה 800 גרם .(או 400 גרם פרחי-כרובית ו- 400 גרם פרחי-ברוקולי קפואים.)
סיר מים רותחים להפשרה.
ותבלינים: מלח, פלפל-שחור ,פפריקה מתוקה שמן- זית .
ההכנה:
1. מכניסים את פרחי-הכרובית והברוקולי הקפואים לסיר עם מים רותחים מוסיפים כפית גדושה מלח.
מחממים את הכרובית הקפואה כ- 2 דקות עד להפשרה ,ומכבים את האש ,
מעבירים את פרחי הכרובית למסננת לצינון.
בינתיים, מחממים תנור -אפייה ל-200 מעלות חום.
ומניחים בתבנית -גדולה נייר -אפייה ומברישים אותו ב-2 כפות שמן זית.
2. בקערה מכינים את התיבול הבא:
יוצקים לקערה 1/3 כוס שמן -זית ,
ומוסיפים: כפית פפריקה-מתוקה , כפית שטוחה מלח, ומעט פלפל-שחור,
טובלים בכול פעם 4 פרחי - כרובית בקערת -התבלינים, ומוציאים אותם בכף מחוררת,
לתבנית עם ניר -האפיה.
(אפשר לפזר מעל פרחי-הכרובית שבתבנית,חצי כפית אורגנו-יבש ומעט אבקת- שום, מוסיף לטעם.)
3. לאחר התיבול מעבירים את תבנית -הכרובית לתנור, ולאחר 5 דקות יש להנמיך את
חום התנור ל-180 מעלות חום,
זמן האפייה כ- -20 דקות מכול צד, (יש להשגיח שלא יישרף, כי בכול תנור עוצמת החום קצת שונה).
יש לבדוק שפרחי- הכרובית הזהיבו יפה מ-2 הצדדים,
וכשזה מוזהב - זה מוכן וטעים ובטעם של עוד, (הנכד שלנו אוהב במיוחד את הברוקולי האפוי.)
ועל זה נאמר: "כמה פשוט להכנה - ככה טעים".
אגב,
אפשר להשתמש גם בכרובית טרייה ולא קפואה ,ואז זמן הבישול בסיר המים הרותחים - יהיה 10 דקות,
ואז מעבירים לקערה עם מי-ברז ל-5 דקות צינון, ומסננים.
מתבלים כנ"ל ואופים כ- 40 דקות ,ובודקים אם מוכן לפי מצב הריכוך וההזהבה של פרחי הכרובית.
נערך לאחרונה ב: