המלצה לסופשבוע

• פותח הנושא ineni
  • פורסם בתאריך

ineni

New member
המלצה לסופשבוע

ספר: "נשים שאוהבות יותר מידי", מאת רובין נורווד. כמה ציטוטים שמצאתי ברשת (אני עוד לא קראתי, אבל מתכננת לקרוא בסופשבוע הזה: מההקדמה: "כאשר האהבה מתבטאת בכאב וסבל זה הסימן שאנו אוהבות יותר מדי. כשרוב השיחות שלנו עם ידידים וידידות קרובים עוסקות בו, בבעיות שלו, במחשבות שלו, ברגשות שלו - וכמעט כל משפט שאנו מוציאות מפינו מתחיל ב'הוא...', אנו אוהבות יותר מדי. כשאנו סולחות לו על מצבי הרוח הגרועים שלו, על הפגנות העצבנות שלו, על חוסר האכפתיות שלו או הזלזול שהוא מפגין כלפינו, ורואות אותם כבעיות הנובעות מילדותו האומללה, כשאנו מסנות להפוך למטפלת שלו - אנו אוהבות יותר מדי. ...כאשר קשרי האהבה שלנו מסכנים את בריאותנו הרגשית ואולי אפילו את הבריאות הגופנית והביטחון שלנו, אנו בפירוש אוהבות יותר מדי. ... אנו ניווכח כי האהבה הופכת לאהבה רבה מדי כשבן הזוג אינו מתאים. כשהוא אדיש או בלתי רגיש ובכל זאת איננו יכולות לוותר עליו - למעשה אנו רוצות אתו... אנו נבין כיצד הרצון לאהוב, הכיסופים שלנו להיות נאהבות, והאהבה שלנו עצמה הופכים להיות התמכרות. ... אנו, שאוהבות באופן אובססיבי, מלאות פחד - פחד להיות לבד. פחד להיות בלתי נאהבות ובלתי ראויות, פחד מכך שיתעלמו מאיתנו, יזנחו אותנו או יהרסו אותנו. אנו נותנות את אהבתנו בתקווה הנואשת כי האיש שכלפיו יש לנו אובססיה יטפל בפחדים שלנו. אך במקום זה הפחדים - ואיתם האובססיות - מעמיקים עד שהענקת האהבה במטרה לקבלה בחזרה הופכת להיות הכוח המניע בחיינו." מהפרק האחרון "הדרך להחלמה". הפרק מתחיל בציטוט מאת אריך פרום, מתוך "אומנות האהבה": "אם פרט מסוגל לאהוב בצורה יצרנית, הוא יאהב גם את עצמו: אם הוא יכול רק לאהוב את הזולת, אין הוא יכול לאהוב בכלל" בפרק האחרון מציינת רובין נורווד את הצעדים הבאים: - אל תתבישי לבקש עזרה/טיפול: זה יכול להיות עיון מעמיק בספר בנושא, או שיחת אמת עם ידידה קרובה שסומכים על השיפוט והאוביקטיביות שלה, או פנייה לטיפול פסיכולוגי מקצועי יותר וכו'. העיקרון הוא: להיזרק למים ולעשות איזשהו צעד ראשון, גם אם יהיה מהוסס.מה שחשוב הוא, להשאיר את בן-הזוג מחוץ לתמונה, שכן הבעייה היא שלך. - מקמי את הרצון להחלים מהתבנית ההרסנית בעדיפות ראשונה בחייך: במילים אחרות - קחי את העיניינים ברצינות, ועשי את הצעדים הדרושים, גם אם זה דורש סבלנות וזמן. ואביא ציטוט: "אם הדבר נשמע לך קיצוני, חשבי לרגע כמה היית מוכנה להתאמץ כדי לגרום לו להשתנות, לעזור לו להחלים. כעת עליך רק להפנות את העוצמה של אותה אנרגיה כלפי עצמך." -השתדלי למצוא קבוצת תמיכה של נשים הדומות לך בבעייה זו ומבינות אותך. - פתחי את הצד הרוחני שלך באמצעות תרגול יומיומי. ב"רוחני" אין הכוונה בהכרח למובן המצומצם של אמונה בכוח מטאפיזי, אלא ל: "אפשר שאת מוצאת נחמה ורוגע בטיול שקט ברגל, או כאשר את יושבת בשקט וצופה בשקיעה... כל דבר שמוציא אותך מחוץ לעצמך ומעניק לך הסתכלות רחבה יותר על הדדברים.... הקדישי מידי יום לפחות כחצי שעה לאותו עיסוק..." - חדלי לנהל את חייו ולשלוט בו: התחילי לשלוט בעצמך, והפסיקי לפנטז על כך, שבאמצעות היותך ה"אמא" שלו הוא ישתנה. הפסיקי לפקח עליו, ולעקוב אחר מעשיו. העבירי את תשומת הלב לחייך שלך. לא את זו שתצילי אותו מהכאב שלו. למעשה, נשים שאוהבות יותר מידי משתמשות ב"טקטיקת" האלטרואיזם האינסופי כלפי בני-זוגן כפויי הטובה, כדי להפוך אותם לתלותיים יותר בהן (זהו תהליך תת-מודעי). -למדי כיצד לא ל"היתפס" ולהשתעבד למשחקים: כל בני/ות-האדם "משחקים" עם אנשים אהובים - זה סוג של מניפולציות (ילדותיות באופיין) שנועדו למנוע קירבה ישירה וכנה. אבל במערכות יחסים עקומות לחלוטין התדירות היא מאוד, מאוד גבוהה. באופן זה נכנסים למחזוריות מעגלית של האשמה, סתירה, הטחת אשמה והאשמת-נגד. זה חסר טעם. -התמודדי באומץ עם בעיותייך/חסרונותייך: כשאת מנסה להפסיק לשלוט באחרים או לתת לאחרים לשלוט בך, זה הזמן בו את מתחילה לבחון את עצמך באופן כנה ומעמיק. טכניקה אחת להתמוגד בכנות עם עצמך, היא למשל ביבליותרפתי: לכתוב המון, המון, המון, בלי רציונל, ואח"כ בחינת התבניות בטקסט. -טפחי כל מה שצריך לפתח בך: כלומר, המשיכי בחייך. - היי אנוכית: אין הכוונה אדיתזות, אנוכיות, או התנהגות אגואיסטית בקיצוניות. הכוונה היא פשוט להציב את עצמך לשם שינוי, במקום ראשון: מה את רוצה? מה את צריכה? - ואחרון חביב: חלקי עם הזולת את שחווית ולמדת: אין הכוונה לרכילות עם הזכרת שמות ספציפיים וכד', אלא לתחושת העוצמה שמתקבלת מהתחלקות עם נשים עם אותה הבעייה. מוצאות את עצמכן כאן?? התחברתן לציטוטים??

Betterfly

New member
מאוד מאוד

במיוחד מה שנאמר על אלטרואיזם אינסופי שמטרתו לחבר אותו בקשרי תלות (זה נעשה אפילו באופן די מודע לדעתי), וגם דרכי ההתמודדות. במיוחד המשפט- חשבי על האנרגיה שהיית רוצה להפנות כלפיו והפני אותה כלפייך- מרגישה שעושה זאת כבר וזה מאוד עוזר.

ineni

New member
מדהים מה שאת אומרת

כי גם אותי הטע הזה "תפס" במיוחד. פתאום נדלק לי זרקור על מניעים שלא הייתי מודעת אליהם, ובמבט לאחור הם נראים לי ככ ברורים שאני לא מבינה איך לא ראיתי את הדברים בעצמי. אני זוכרת איך התפלאתי בזמנו על כך שדווקא אחרי תקופה של נתינה אינסופית מצידי (שלא הייתה קיימת קודם לכן, בוודאי לא ברמה כזאת)- הקשר התחיל להתפורר. עכשיו אני רואה את מה שקרה בצורה אחרת לגמרי: מאחורי הקלעים של הנתינה הענקית הזאת הייתה מערכת מניעים שלמה, סיפור אחר לגמרי ממה שהתנהל מעל פני השטח.

כן, קוראים לזה שוחד...

בצורה בוטה, או "בוא תיקח עליך את תפקיד הרע בקשר כי אני לא מסוגלת לקחת אחריות על המצוקות שלי ואני צריכה להעביר אותן מייד אליך"....

ineni

New member
רגע, רגע

מה שאת אומרת זה שה"אלטרואיזם האינסופי" נבע מכך שרציתי שעידו יתפוס את התפקיד של "הרע" בקשר שלנו?? כלומר שעמוק בפנים רציתי שהוא לא יעניק לי כמו שאני הענקתי לו ולא יעריך את מה שעשיתי? אני הגעתי להבנה שעשיתי זאת כדי שאם לא לאהוב אותי ולהיות תלוי בי באופן "טבעי" (כמו שאני הייתי כלפיו), אני אצור את התלות שלו בי ע"י הענקה, כלומר שטכנית הוא לא יוכל להסתדר בלעדיי. את לוקחת את זה עוד צעד קדימה. (יותר נכון קפיצת בנג'י קדימה)

כן

נכון, את צודקת. עשיתי שימוש עלייך - סליחה. לפעמים אני רצה קדימה כמו איל נגח ולא רואה ממטר... ובעברית שפויה: אני חושבת שמדובר כאן בכל הרמות בבת אחת: במובן הפשוט יותר באמת ניסית ללפות אותו בעבותות מתוקים של תלות ב"טוב" שבך, במובן היותר סמוי - יותר קדום וחייתי ניסית להעביר לו תפקיד שהיה כל החיים שמור (אולי) לאחרים: להיות האיש הרע בחייך. ושוב, התנצלות. מתי כבר אני אלמד להיות אישה רכה ועדינה?

ווואו, ולחשוב שדווקא את הספר הזה

אני לא קראתי. תמיד כשחיפשתי אותו הוא אזל מההוצאה או משהו. ואני מרגישה על עצמי שהצירוף של ספורט וביבליותרפי הוא שלוש רבעי הדרך החוצה. אני גם הייתי מוסיפה את עניין השימוש באחרים. אגב, בדיוק חשבתי לייסד כאן פינה חדשה לימי חמישי: היא תהיה מיועדת לנשים שמתכוננות לעבור סוף שבוע הימנעותי בגפן. לכן חשבתי לאסוף את כל מה שאני מכירה : ספרים, סרטים , הצגות והופעות - שמעצימות נשים בלבד שלהן. אז בואו נעשה כאן יחד פול של כל הספרים והסרטים שאנחנו מכירות שיכולים לתת כוח ומשמעות לסופי השבוע הלבדיים שלנו.... אני פותחת שירשור

spooni

New member
אחלה ספר למתחילות , תגידו...

הוא באמת חידש לכן הרבה דברים ? רובכן נשמעות לי בחורות מנוסות עם חוכמת חיים לגבי הנושאים שאנו עוסקות כאן בהן. אתן רושמות כאן דברים מדהימים ..ממש!! אנחנו יודעות כשאנו אוהבות יותר מידי , אנחנו יודעות כשאנו תלותיות, אנחנו יודעות כשהוא מתייחס אלינו לא כמו שצריך ולא מגיע לו אותנו, אנחנו יודעות כשאנו חלשות, אנחנו יודעות שאנו צריכות להעצים את עצמנו, אנחנו יודעות שאנו ציכות להעסיק את עצמנו , להתמקד בעצמנו , לשתף עם אחרים, להסיר אותו מהזכרון. ואנחנו יודעות שאנחנו צריכות לטפל בעצמנו בטיפול כלשהו. ברור שנתחבר לציטוטים, אנחנו מרגישות את הכל כל יום ויום. והשאלה היא תמיד ?!!! מה אנחנו עושות עם כל המידע הזה - שורה תחתונה!!!! אני - spooni - חלשת האופי

גם מכור לסמים , יודע שזה לא בריא

יודע שהוא צריך להפסיק יודע שזה פוגע בו אנחנו עושות את זה מכמה סיבות : 1. אופי חלש 2. הרצון להכאיב/להעניש/להרוס לעצמך 3. מתוך הרגל - התרגלנו להיות במשבצת של הקורבן/החלש/המסכן/הקדוש המעונה 4. כי קשה לצאת מזה

Betterfly

New member
אוקיי, כולנו יודעות

אבל אני מרגישה שאני צריכה לשנן את זה יומיום כדי שזה לבסוף יחלחל לי לרגש גם.

spooni

New member
טוב בייבי החיים הם עבודה אחת גדולה

אי אפשר לעשות משהו וללכת לנוח
))) לצערי ומניסיוני , מי שמתחיל בעבודה עצמית , עבודת מודעות , עבודה רוחנית כל הזמן רק עובד ועובד ועובד ומשתדרג ועולה ומשתפר ולא נח לרגע. מי שמודע למה שקורה לו , כל הזמן משנן דברים ולומד. מעייף ? כן מעניין ? מאאאאאאאד כי .... את לא מפסיקה ללמוד על עצמך דברים וזה מפתיע לגלות למה את מסוגלת ואילו כוחות את מגלה על עצמך ואיזו חזקה את
)) יש סיפוק

Betterfly

New member
אין לי בעיה עם זה

את שואלת אבל למה צריך לחזור על משפטים שמצויים שם במודעות שלנו? כדי שיחלחל לרגש, זו הסיבה. כמו סוגסטיה שלילית שאנחנו נוטים לבצע לעצמנו (אני לא שווה וכו'), גם סוגסטיה חיובית אמורה לעבוד. טוב נו, במקרה הזה לא מדובר בסוגסטיה אלא בהתמודדות מול המציאות. במקום לחלחל לעצמנו פנטזיה, לחלחל מציאות.

spooni

New member
צריך להחליף את מה שצרוב אצלנו

זה לא שצריך לחלחל לרגש דברים.... תחשבי שלתת מודע שלך יש דיסק ושם צרובים דפוסי התנהגות, רגשות,טרואומות, אכזבות ,פחדים , קודים. ויש דברםי שאת רוצה וצריכה להוציא משם להוציא מהדיסק ולצרוב דברים חדשים שיתאימו לך יותר. לכן , חלחול כמה שתדבקי בו , אולי יעזור אחרי המון המון זמן של חלחולים ואולי לא, כי הוא לא מוציא את הרגשות את הפחדים הקיימים. שמאפילים על הדברים הטובים שאת רוצה שיתקיימו בתת מודע שלך. יש ?

Betterfly

New member
יש ../images/Emo13.gif

הכל נכון- רגש נובע מאותה צריבה תת מודעת. זה הכל...

בינגו בטרפליי!!!

זה משפט המאה במקום לחלחל לעצמנו פנטזיה , לחלחל מציאות. וספוני - כל מילה פגז קומפלט.

למעלה