המלצה לסיבוב קצר בפי גלילות

המלצה לסיבוב קצר בפי גלילות

לא הרבה שמים לב לאיזור הזה כשחולפים עם הרכב באיילון, מקסימום מביטים על המבנים הגדולים של פי גלילות אבל לא ממשיכים להביט ימינה גם אחרי. אמנם אין אפשרות להחנות על איילון אך כדי לעשות סיבוב קטן לתוך רמת אביב מאחורי מרכז שוסטר ולחנות. לפני שבועיים היינו שם עם ובלי אופניים, הממצאים: 2 מיליון תולעי משי, טוב אולי קצת יותר, פשוט התעייפנו לספור, אירוס הארגמן, מרבדי כלניות, בית קברות שומרוני (וזה לא בשומרון), ענפות, תוכי דררה, פטריות, חמציצים ועוד... מסלול מעגלי ביישורת, קצר ונחמד.

זה צמח תרבותי- שכחתי את שמו

שלום אלון ברוך הבא לפורום תודה על הצילומים ששלחת הצמח הזה הוא צמח תרבות בעל פקעת פחוסה (שכחתי את שמו)כנראה הגיע למקום באשפה או פסולת מגינה כלשהיא.

קסמנתה אתיופית

פליט תרבות, היה נפוץ בעבר בגידולים חקלאיים בשרון וכיום נמצא פה ושם בשולי שדות באזור. לתגובה של אאורליוס - אין עיריוני צהוב באזור הזה.

kerengil

New member
תולעי משי

קשה לי להאמין שמצאת שם תולעי משי, אותם קשה עד אי אפשר למצוא בטבע. בטח ראית זחלים של לבנון הכרוב או טוואי התהלוכה.

תולעי משי זה לא משפחה?

עד היום קראתי לכל תולעת שטווה קורים סוג של תועלת משי, אפילו לתולעת הגולגלות שמחסלת לי את הגדר סייטיטוס.

לא ידוע לי על תולעים שטוות קורים

יש להבחין בין תולעים (שטוחות/טבעתיות - דוגמא לאחרונות, שכולם מכירים, היא השלשולים הנפוצים בגינות) ובין זחלים של חרקים. באזור מערות אפקה נפוצים בעיקר זחלים של הפרפר "דובון הקורים", יש גם מינים אחרים של פרפרים באזור.

מערות אפקה והסביבה

האזור בהחלט מומלץ לביקור, ויש לא מעט חומר באינטרנט - למשל באתרי (inature.info). חשוב לזכור שהמרחב מאויים ע"י תוכניות בנייה נרחבות של עיריית רמת השרון, וחשוב שהציבור יטייל באזור (ובפרט - לחץ על מקבלי ההחלטות ברמת השרון לשמור על מרחב פתוח איכותי ושינוי תוכניות הבנייה המאושרות במרחב). בשבת הבאה החברה להגנת הטבע בת"א עורכת סיור ללא תשלום בשטח.

למעלה