המלצה לסלט טונה מעולה לממהרים :

שרון א77

New member
המלצה לסלט טונה מעולה לממהרים :

להכניס לקערה:
2 קופסאות טונה בשמן, (לסנן היטב מהנוזלים.)
ולצקת עליהם 2 -3 כפות מיץ לימון טרי ,

להוסיף 3 מלפפונים חמוצים,חותכים לקוביות קטנטנות.

1 בצל גדול -לקצוץ דק ,לטגן במחבת עם 2 כפות שמן,(להשגיח דקה וחצי עד שהבצל יהפוך לשקוף, לערבב מדי פעם,ולכבות את האש.
לצנן דקה ,ולהוסיף לקערה הטונה,ולערבב לאט בכדי שלא לפורר יותר מדי את נתחי הטונה,שלא יהפכו לעיסה .

1 פלפל -אדום (גמבה) ,לחתוך לרצועות דקות ,
ואת הרצועות לחתוך לקוביות ממש קטנטנות, ולצקת מעליהם כפית מיץ-לימון וקורט מלח,ולהוסיף לקערת הטונה.

בכלי קטן לערבב:
3 כפות מיונז.
1/2 כפית חרדל
1 שן שום -כתושה.
1/3 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס.
להוסיף לקערת הטונה ולערבב לאט .
לטעום ולבדוק תיבול לפי טעמכם.
אפשר להוסיף לקערת הטונה חופן שמיר -קצוץ,שמוסיף טעם מעודן.
מומלץ לצנן את קערת הטונה לפחות לשעה במקרר,למיזוג הטעמים.

אופציות לגיוון:
אפשר להוסיף ביצה קשה-לגורר ביצה בפומפייה-על החורים הגדולים ולהוסיף לקערת הטונה.

לאוהבי החריף: אפשר להוסיף כף גדושה רוטב עגבניות חריף/סחוג.
ולפזר מעל בצל ירוק ורצועות גמבה דקות לקישוט.ולצנן במקרר.
זמן ההכנה כ- 20 - דקות .
תכינו ותהנו.
כמה פשוט- ככה טעים.
 

אבו זקן

New member
הצעה אלטרנטיבית לממהרים מאד:

מצרכים:

1 קופסא טונה במים.
1 כף מיונז דל קלוריות.
1 מלפפון חמוץ בגודל בינוני.

אופן ההכנה:

חותכים את המלפפון לחתיכות קטנות ומוסיפים אותו לטונה. מערבבים עם המיונז.
 

שרון א77

New member
אבו זקן- גם בקיצור דרך זה טוב ,רק שיש הבדל גדול בטעם:

אני בעד אוכל מושקע שהכי הכי טעים שיש.
 

שרון א77

New member
לסלט טונה,קיצורי דרך זה אפשרי אבל ,,פחות טעים.

כול התיבול שהקלדתי במתכון הנ"ל +הבצל המטוגן,מוסיפים מאוד.
 

שרון א77

New member
זה נחמד,וזה בסדר: מותר להגיב,וגם להציע דרך "ליותר ממהרים",,

למעשה ,אצלי ההכנה גוזלת כ- 15 דקות (יש כבר ניסיון בהכנה,)
אבל,, מי שמכין בפעם הראשונה וצמוד למתכון הרשום ,עשוי לגזול יותר זמן בהתחלה.
&nbsp
בכול מקרה זה ממרח מאוד טעים- ובהחלט שווה את ההשקעה.
והכי חשוב למרוח בלחמנייה דלת-פחמימה.(המתכון בהמשך -העמוד :
לחמנייה דלת פחמימות -ללא קמח,עם שמיר וגרעיני- חמנייה).
בשילוב עם הממרח טונה גם משביע וגם מאוד ט ע י ם !
 
למעלה