המלצה לסלט מאוד טעים עם כוס עדשים שחורות :

ויוי 25

Well-known member
הכנתי היום סלט טעים מכוס אחת עדשים-שחורות שהושרו לשעה בסיר מים.
מסננים ממי-ההשרייה, שוטפים ומבשלים בסיר מים ביחד עם כפית מלח ,כ-20 דקות בישול עד לריכוך, מסננים ומצננים, ומעבירים לקערה.
בטטה בינונית לבשל בסיר קטן עם מים רותחים עד ריכוך. ( אך לא רכה מדי ,שלא תתפורר בעת החיתוך לקוביות.)
בצל-בינוני קוצצים דק ,ומוסיפים לקערת העדשים .
להוסיף גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות.
3 כפות פטרוזילה קצוצה,
לתבל בשן שום -כתושה,
להוסיף כף מיץ לימון , כפית שמן-זית, מלח, מעט פלפל-שחור.(לטעום שלא חסר מלח ומיץ -לימון ולתבל לפי טעמכם.)
- לבסוף להוסיף בטטה קטנה מבושלת וחתוכה לקוביות קטנטנות ,ומערבבים בעדינות.
אפשר לאכול בטמפרטורת החדר או לאחר צינון במקרר.
סלט מעודן, משביע וטעים מאוד בימים החמים.
 
למעלה