המלצה לספר.... "גאות הכוכב"....

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
המלצה לספר.... "גאות הכוכב"....

אינני יודע אם המליצו על ספר זה בעבר, ובמקרה שלא, עלי להסיט את צומת לבכםפ לספר זה, הספר מספר על זמן שבו אפשר לעשות "רימום" הכוונה להפוך מיון על סף התפתחות מהירה או אינטיליננטי, לתבוני, או יותר נכון מותאם לאדם. למשל דולפינים, שימפנזות. בספר הדולפינים מדברים בשפה האנושית, תבוניים. בספינה הזאת הדולפינים מפקדים עם בני אדם. יש הרבה מינים בחלל, המינים המרוממים הם העבדים של הפטרונים ומחזירים להם את מחיר הרימום, בדרך כלל אלפי שנים של שרות. --- הספינה מצאה צי של חלליות עתיקות, של מי שסביר להניח היו מין מפותח שעבר התפתחות מעל הקיום הפיזי. כל המינים רוצים את וצוותה. הם רודפים אחריה ומגיעים לכוכב מימי. ומעל מתרחש הקרב, מי ינצח. קראו ודעו. כי מלחמת הרימום הגיעה. הא הא הא. עוד משהו "אנוביס" הוא ספר נהדר ומומלץ, ע"פ ירחון של האגודה למדע בדיוניח ופנטזיה. "מי אני" הנצח. האם אני היהלום או המוח, ספר פילוסופי, הקדמה וטעימה קטנה וטעימה מאוד, בירחון מס´ 12 כמדומני. BY mE

זאינאל

New member
וווויייי ! ישןןןןןןןן ../images/Emo13.gif

לצידו של "גאות הכוכב" (ספר מעולה) יושב לי על המדף "מלחמות הרימום" - ספר לפחות באותה רמה כמו "גאות הכוכב". אחריו היו צריכים לבוא עוד ספרים : Sundiver (שהיה הראשון בסדרה, כך הבנתי) , Brightness Reef ועוד כל מה שדייויד ברין רוצה לכתוב (לפחות עוד שניים כדי לסגור את הטרילוגיה שמתחילה ב-Brightness Reef), אבל אופוס החליטו לנוח כנראה. לא משהו מפתיע במיוחד - ספרות המד"ב המתורגמת לעברית רצופה ב"תקלות" שכאלו - ע"ע סדרת "באר הנשמות" של צ´וקר שהופסקה לאחר שני ספרים (בסדרה חמישה ספרים, ובסדרת ההמשך עוד חמישה).

Boojie

New member
נא לא להשוות בין אופוס ועם עובד.

עם עובד נוהגים באופן שגרתי לקטוע סדרות באמצע, להוציא ספרים מתוך סדרות בסדר אקראי, להוציא חלקים מסדרות, וכולי. על שום כך נטבע המונח "מעשה לנדס" (מופיע במילון של פורום אורט ובמילון ז"ל של פורום יואל שהיום מצא את ביתו כאן) על שם עורכת המד"ב של עם עובד, דורית לנדס, שחתומה על כמה וכמה מהמעשים המגונים האלה. אופוס עושים כל מאמץ להימנע ממצבים כאלה. וספציפית לגבי סדרת הרימום של ברין, אני מפנה אותך לכל התשובות בנושא (מופיע ממש בתחילת הדף), באתר של הממסד האפל - דידי חנוך, עורך סדרת המד"ב של אופוס. גזור ושמור.

זאינאל

New member
על דורית לנדס טענותי רבות,

("הנערה ואביר המילה" ? שו ?) אך גם דוד חנוך לא פטור. נעזוב את השאלה האם שלוש שנים זה הרבה או מעט לתרגם ספר, אבל מה זאת בדיוק ההחלטה התמוהה הזאת לא לתרגם את הספר הראשון בטרילוגיה כי הוא פחות טוב ?!? כפי שהדיונים פה מוכיחים, טוב הוא מושג מאוד יחסי כשמדובר על ספרות פופולארית (יותר או פחות), ומד"ב בעיקר. מלבד זאת אני בטוח שהסופר לא היה מאשר מחטף שכזה, ולא רציתי להזכיר את הקוראים המסכנים שחסר להם הרקע של הספר הראשון - אני משוכנע שדייויד ברין לא כתב אותו בלי שום קשר לשני הספרים האחרים : לא סתם קוראים לזה טרילוגיה. יתכן שאופוס הם ההוצאה הכי מתחשבת בין כל הוצאות המד"ב בארץ, אבל גם להם יש את הפאשלות שלהם (ואיזה פאשלות - "דרקוני להבת קיץ" למישהו ?).

כן, תראה להם מה זה.

בושה וחרפה שאת שחקן המשחקים יוציאו לפני הַרְהֵר בפלבס, של איאן בנקס. לא סתם לפני - דידי טוען שאין לו כל כוונה להוציא את הספר שלפי הFAQ של RASFW אחוז ניכר מאוד מחובבי הסדרה חושבים כי הוא גם ספר טוב ומעולה, ולא רק הראשון כרונולוגית בסדרת התרבות. ותשובתו של דידי? הספר פחות מעניין אותו אישית. לא חף מפשע, הבחור. ואם (בעזרת השם ישתבח ויתברך) ימשיכו לשאר הסדרה ויגיעו עד LOOK TO WINWARD

המשך ההודעה הקודמת שבטעות נשלחה

אם יגיעו לLOOK TO WINWORD, מה אז? כיצד ימלאו את הקונטקסט של מלחמת האירדיאנים באופן שיעביר לקורא היטב את משמעות אותה מלחמה לתרבות ולצד שכנגד?

preacher

New member
תגובה על ברין ובנקס

היות שקראתי את סאן-דייבר, אני יכול להגיד לך בבטחה שלא רק שהספר משעמם למדי, הוא ממש לא קשור לשאר הסדרה, הוא מתרחש 500 שנים קודם, כל העלילה מסתכמת בשלושה משפטים ואם כבר קראת ספר אחר בסדרה אז אבוד לך, הספר ספוילר טוטאלית. אני תומך בדידי שלא הוציא אותו, אני המשכתי לספרים הבאים רק בגלל המלצות, אם הייתי צריך להמשיך על סמך הספר הזה לא הייתי קונה עוד אחד. בקשר לבנקס, אותו המקרה: consider phlebas הוא ספר די גולמי ולא אחיד. הוא מכיל כל מיני סיפורים או רעיונות סיפורים לא ממש קשורים אחד לשני, והוא פחות טוב משמעותית מיתר הספרים. שוב, בתור ספר ראשון הוא יגרום לאנשים לא לקרוא את היתר. אם הסדרה תצליח אפשר להוציא אותו לפני LTW אבל לדעתי זה לא ממש נחוץ.

מוזר. לגבי צוללשמש אני מסכים

אך פלבס מקרה שונה לחלוטין. 1. גולמי - לא מסכים. הספר, לטעמי מעובד. 2. לא אחיד - כנ"ל כל שאר ספרי התרבות (למעט אולי use of weapoons) 3. "סיפורים או רעיונות סיפורים לא ממש קשורים אחד לשני" - מאיפה, לכל השדים והרוחות, הוצאת את האמירה ה____ הזו? תראה דוגמא יחידה בספר לזה - I DARE YOU 4. פחות טוב משמעותית מיתר הספרים? התחלתי לקרוא את באנקס בזכותו. אם הייתי מתחיל עם FEERSUM ENDJIN לדגומא, לא בטוח שהייתי טורח להמשיך לספרי באנקס האחרים. אני חושב שאותו כנ"ל לגבי EXCESSIONS. בלי קשר, נהניתי ממנו הרבה יותר מאשר מהשחקן. ומסתבר, לפחות לפי דיונים דומים שנערכו RASFW, שאני לא היחיד, not by a long shot. שוב, בתור ספר שני הוא יהיה מיותר כי הספרים הבאים יספיילרו יותר מדי ממנו. הוא חשוב, הוא היחיד בסדרה שעומד לחלוטין בפני עצמו (בין השאר כי נכתב כך), אינו חף מפשעים קלים אך אם הייתי יודע שספר אחד ויחיד בלבד מהסדרה יתורגם, זה הספר המועדף עלי. ובמציאות בארץ, נודה על העובדות - קיים סיכוי יותר מסביר שרק ספר אחד מהסדרה יתורגם, וספר דוגמת פלבס, שיש בו קצת יותר אקשן מהשחקן, קיים סיכוי שיימכר טוב יותר. לא, לא שכנעת אותי למה החלטתו התמוהה והדרקונית של דידי מוצדקת.

preacher

New member
יש כאלה שמסכימים איתך,

ויש כאלה שמסכימים איתי, ושנינו יודעים את זה. אז נעזוב את העניין של למי יש יותר תומכים בעניין. פלבס מחולק לכמה "תת-הרפתקאות". קראתי אותו מזמן אז אני לא זוכר ממש פרטים אבל אם אני זוכר זה משהו כזה: הוא מתחיל בפשיטה על המנזר, עובר לאורביטל, יש את החלק עם הקניבלים, אז את החלק עם ה... הימורים? משהו כזה? ואז מגיע השליש (בערך) האחרון של הספר שמתרחש בכוכב עם מערכת הרכבות התת קרקעית. הורזה (זה היה השם שלו?) פשוט נזרק מהרפתקה להרפתקה אבל רק השליש האחרון ממש קשור למה שאמור להיות העלילה הראשית. לא שיתר הקטעים לא מעניינים אבל הם גם לא ממש קשורים - הספר הזכיר לי סרט ג´יימס בונד, וכנראה לא במקרה. ד"א זה משהו שראיתי בכמה ספרים ראשונים של סופרים - ספר שנוצר מחיבור של נובלה ורעיונות מכמה סיפורים קצרים לעלילה אחת. קראת את sight of proteus של שפילד? גם שם היה משהו כזה, ספר שבנוי מכמה חלקים יותר קצרים.

כן, קראתי את פרותיאוס, אבל לא זוכר

ממנו כלום, כמעט. מראה כמה השפיע עלי, אני מניח. לא תהיה ביננו הסכמה - הורזה (גם אני זוכר משהו כזה) עבר במסעו הן דרך אתרים מעברו שלו, והן דרך אתרים בעלי חיוניות אסטרטגית במלחמה. הוא לא נזרק מהרפתקה להרפתקה, לא יותר מצוות ספינת הדולפינים בספרי הרימות, וכל המרדף הוא בעל נקודת מוקד יחידה (תפיסת המוח), שהיא הציר להרבה מהפעולות שקרו באותו שלב במלחמה. זה גם הספר היחיד שמסתכל על התרבות מבחוץ, רוב הזמן, ובזה ייחודו וגדולותו.

preacher

New member
זו באמת נקודה חשובה

זה שרואים את התרבות מבחוץ, ואידאלית, כדאי להתחיל את הסדרה בספר הזה *בלי לדעת כלום על התרבות* ולהמשיך אח"כ ליתר הספרים, ואז האפקט של הספר מקסימלי, אבל מה לעשות - מבחינה מסחרית זה לא יעבוד בארץ - לא בטוח שהספר הזה ימשוך אנשים ואני לא הייתי רוצה שההוצאה של ספרים טובים מאוד תאלץ להסתמך על סיכויי ההצלחה של ספר בינוני. נראה לי עדיף שיוציאו את הספרים האחרים קודם גם במחיר הספר הזה.

למעלה