המלצה לספר לימוד אג"ח

gggilad13

New member
המלצה לספר לימוד אג"ח

אני לוקח כרגע קורס בסיסי בשוק ההון באחת המכללות. מעניין אותי כרגע להכיר יותר לעומק את תחום האג"ח. אין לי ידע בכלכלה בכלל אבל כן יש לי את הידע המתמטי הדרוש. כבר קראתי דברים באינטרנט ונראה לי שמיציתי את הידע שם אז אני מחפש ספר בנושא. האם יש לכם המלצה לספר מקיף ומובן? (רצוי בעברית, אבל אם זה קריטי אז אפשר גם באנגלית) הספר שיחיד שמצאתי זה "ספר האג"ח" של אדם רוייטר, איך הוא?

McLovin

New member
לגלעד

נתקלתי בספר האמור בזמן האוניברסיטה, ולפני מס' חודשים קניתי אותו כי גם אני חיפשתי להעמיק בתחום האג"ח, בזמן שלמדתי קורס שוק ההון (לבחינות הרשות). הספר נותן ידע מעמיק ורציני בתחום האג"ח אם כי קיבלתי את הרושם שהוא די מיושן מבחינת הסברים על שוק ההון הישראלי (מס' חוקים ונתונים שכבר לא רלוונטיים עדיין מצויים בספר). את הבחינות לרשות עברתי ( שזה די כיף שלעצמו
), אבל אני לא מעריך שבעקבות הספר . הספר נותן בסיס איתן ומוצק באג"ח, אבל לא כל כך פרקטי לבחינה. אני לא יודע אם הוא מתאים לצרכי מסחר (למרות שלטעמי סוחרים צריכים לדעת כמה שיותר). יש בו די הרבה נתונים ויש הרבה שיטות להערכת סיכונים לאג"ח, ואני סה"כ די ממליץ בעיקר בגלל שבעברית אין משהו אחר יותר טוב. באנגלית השמיים הם הגבול ואני מאמין שתמצא ספרים די מקיפים- תנסה לחפש בסילבוסים של קורסים אוניברסיטאיים, בד"כ יש הפניות לספרים טובים באנגלית. מקווה שעזרתי. נ.ב אם תמצא משהו טוב באנגלית, אשמח אם תשתף פה בפורום.

למעלה