המלצה לספר ראשון מהגותו של ישעיהו ליבוביץ

henoh0

New member
המלצה לספר ראשון מהגותו של ישעיהו ליבוביץ

אני פונה לאנשים המכירים את הגותו ודעותיו. אני מחפש להכיר את האדם ולכן איזה ספר הייתם ממליצים ממנו להתחיל להכיר את הגותו של אדם זה?
כמובן שיהא קליל מעט

iricky

New member
שלום לך

ברוך הבא לפורומנו.

שאלה זו נשאלת כאן מפעם לפעם, אולם אין עליה תשובה מקובלת ומוסכמת, והכל לפי טעמו של המשיב וכמובן גם של השואל. אך כדאי לדעת תחילה שני דברים יסודיים:
1. אין לליבוביץ ספר קליל, ואפילו לא קליל מעט. כל ספר שלו טעון עיון רב.
2. רוב ספריו של ליבוביץ אינם פורשים משנה סדורה, אלא הם קובצי מאמרים, הרצאות, שיחות, ראיונות, מכתבים וכיוצא בהם. לפיכך אין להכיר את הגותו אלא מתוך קריאת כל המאמרים, ההרצאות וכו'.

בצד הפורום הזה קיים גם אתר ישעיהו ליבוביץ שיש בו אוסף עשיר של דברים שהוא כתב ושכתבו עליו. מומלץ לערוך "סיור" באתר ולראות מה יש שם, ואח"כ להתחיל לקרוא מתוך החומר הזה, שהוא נגיש ופתוח לכל. אח"כ אפשר ללכת לספריו (הטעונים הוצאה כספית). על מנת לצפות בכל החומר שבאתר יש להרשם בכניסה. ההרשמה קלה ומהירה ואינה כרוכה בתשלום. באם תהינה לך שאלות נוספות לאחר ההתרשמות הראשונית, אתה מוזמן לחזור ושאול כאן.

henoh0

New member
קודם כל תודה על המענה המהיר

אתחיל לעיין ומקווה שאצא עם תובנות חדשות תודה רבה!

יחיאב

New member
ההמלצה שאני נותן

1. רציתי לשאול אותך פרופ' ליבוביץ (ניתן לראות בו ספר קליל שכן הוא אסופת מכתבים לפי קטגוריות, וניתן לקפוץ ממקום למקום).

2. אם רוצים להישאר ב"קליל" אז ספר השיחות עם מיכל ששר - על עולם ומלואו. אם לא, אפשר להתקדם ל"יהדות עם יהודי ומדינת ישראל"

3. אם התחום הדתי מעניין אותך - אמונתו של הרמב"ם.

4. בין מדע לפילוסופיה.

ואח"כ השמיים הם הגבול...

u r i el

New member
עזוב ספרים.

כנס לארכיון הווידאו כאן, בחר נושא והחל לצפות. בכל רגע תוכל לזפזפ קדימה או אחורה או לעבור לעניין אחר. זו דרך בלתי אמצעית עדיפה להכרות ראשונית. מאחר שמדובר ברוב הסירטונים בשיח דינמי, יתכן שיעלו שאלות שגם אתה היית מעלה אילו שוחחת איתו. מהספרים שלו לא ניתן לקבל הבהרות על עניינים לא ברורים, ולמרות שהוא ידוע בניסוחיו הבהירים, אעפ"כ לא גומרים לדון ולהתווכח על דבריו.

כדי למצות את מרב האפשרויות של האזנה, צפיה או קריאה באתר יתכן שתצטרך לבצע רישום.

יחיאב

New member
אני לא מסכים

לא הבנתי כלום ממה ש"הזקן הזה" מדבר בטלוויזיה (למשל בסדרה "בשתי אוקטבות") לפני שפתחתי ספר וקראתי.

u r i el

New member
זה עניין אישי.

למשל הדיון במעמד האישה בסדרה "בשתי אוקטבות" אמור להיות מובן ובהיר לכל.
ההרצאה על מסקנות וערכים ברורה ומובנת לכל.
הראיון על פרשת השבוע 'בראשית' עם ירון לונדון, ברור ומובן לכל ומהווה נדבך חשוב ומרכזי בהגותו של ל'.
ועוד ועוד.

למעלה