המלצה לספר

40 מוטי

New member
המלצה לספר

מחפש המלצה לספרים לילד בן 6 שעסוק בחרדות ממוות (פיגועים,סבא שנפטר,ועוד)

,תנסה את "חיית החושך"

של אורי אורלב-אמנם מדובר שם על התמודדות עם מוות של אבא בצבא אבל אולי יעזור.והרבה הרבה חום,אהבה וסבלנות-הרי גם למבוגרים אין באמת פתרון לזה...בהצלחה!

ToryMaster

New member
במוות?

יותר בהתמודדות של הילד עם בן אדם חדש בחייו. הספר מתעסק בעיקר בילד שמקבל 'אח בוגר', לאחר המוות של אביו, פחות במוות ובהתמודדות איתו

Rivendell

New member
אבל חלק מתהליך הקבלה של הדמות

החדשה קשור גם בפרידה מסוימת מהישנה. אמנם קראתי את זה מזמן, אבל אני כן זוכרת שיש שם עיסוק מסוים באב ובהתמודדות של הילד ושל אמו עם המוות. החונך הרי נכנס למלא תפקיד מסוים, וזה חלק מזה.

ToryMaster

New member
|הולכת לקרוא|

מבטיחה תגובה מעודכנת יותר עד מחר

sigalit33

New member
אולי לקצת יותר קטנים אבל

אפשר לנסות את "סיפור מהחיים" של אלונה פרנקל, על מפגש של ילד עם ציפור מתה. ועכשיו שאני חושבת על זה, יש ספר חדש יחסית שנקרא "מולי החתול שהיה לי", על מוות של חיית מחמד והתמודדות עם הנושא, ספר מאד יפה. נדמה לי שכתבה אותו מגי סמית. הספרים הם לא ממש על חרדה מהמוות אלא יותר על מפגש בכלל עם מוות בחיים של הילד והתמודדות (באופן זה או אחר) ם הנושא. קריאה מהנה, סיגלית

sigalit33

New member
אני דווקא לא אוהבת את הספר הזה

סדרת "ליאור" של מודן יותר מדי דידקטית, פסיכולוגיה-בגרוש כזה.

דניאלה99

New member
ספרים מגוייסים

אני חושבת שכבר כתבתי את זה פה פעם, אבל הנושא ראוי בעיני להתייחסות נוספת. אני לא מאמינה בספרות "מגוייסת". אני מעדיפה לזהות תמות משמעותיות ולמצוא ספרים שעוסקים בתמות שבהן הילדי עסוק, ולא ב"נושא". אם התמה של הילד היא חרדה - בוא נאפשר עיסוק בחרדה (ושוב, זה לא יהיה ספר שהנושא שלו זה חרדה, אלא ספר/סיפור שהחרדה שזורה בו. שהילד הקורא יוכל לחוש אותה). ואם בכל זאת - אז יש ספר נהדר (ממש לא מגוייס) של נורית זרחי - יוני והסוס. (קשה להשגה אבל שווה את המאמץ. ואני חושבת שהוא קצת קשה לילד בן 6, אבל אולי לילדים אחרים הוא יהיה יופי).

einat57

New member
סבא אברם מת

אמנם שיר - של יונתן גפן. אם זה באמת מתאים לדבר ישירות על מות סב. נראה לי שהרעיון לעשות קצת הרחקה דווקא יותר מוצלח - וההצעות שנתנו לך על יצירות שעוסקות במות ציפור או חתול יזמנו שיחה על הנושא, אפילו שלא לתוך הכאב החד המאד הספציפי על הסבא שאבד.

למעלה